قرمزپوشی بورس در حضور «سیاست» / چرا شاخص کل ۲۰ هزار واحد افت کرد؟
پارسینه: شاخص کل بورس امروز حدود ۲۰ هزار واحد، معادل ۱.۶۸ درصد افت کرد و نماگر اصلی بازار سرمایه، دوباره به مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی نزدیک شد.
تحریریه پارسینه|محمد مهدی حاتمی: بورس تهران امروز بار دیگر قرمزپوش شد و این در حالی بود که نقشه بازار سراسر قرمزرنگ بود. به این ترتیب، شاخص کل بار دیگر در معرض تهدید نزول به کانال یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی قرار گرفته، حال آنکه به نظر میرسد به جز بی اعتمادی گسترده به روندهایی که عمدتاً تاثیرپذیرفته از سیاست هستند، دلیل دیگری برای نگرانی از سهامداری در بازار سرمایه ایران وجود نداشته باشد.
شاخص کل بورس امروز حدود ۲۰ هزار واحد، معادل ۱.۶۸ درصد افت کرد و نماگر اصلی بازار سرمایه، دوباره به مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی نزدیک شد. بر این اساس، ارتفاع نهایی ثبت شده برای شاخص کل در پایان معاملات امروز، یک میلیون و ۲۱۵ هزار واحد بود و این در حالی بود که در جریان معاملات امروز، شاخص کل هم وزن نیز ۱.۲۹ درصد افت کرد.
همگرایی و نزدیکی مطلق عددی افت این دو نماگر، نشان از افزایش فشار عرضه در جریان معاملات امروز داشت و این در حالی بود که طی روزهای گذشته، برخی شواهد نشان میدادند که تداوم سبزپوشی بورس طی روزهای اخیر، نمیتواند ادامه دار باشد. البته، شاخص کل امروز و در ابتدای زمان معاملات صعودی بود، اما تقاضا برای نقد کردن سرمایهها و خروج از بازار، بر تداوم سهامداری غلبه کرده و به دلیل عدم بازدهی سهامداری در مقایسه با نیمه نخست سال، به نظر میرسد که بسیاری از معامله گران خروج از بازار را به ماندن در آن ترجیح میدهند.
امروز همچنین در بورس حدود ۱۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان سهام دست به دست شد و در فرابورس نیز حدود ۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان سهام معامله شد. به این ترتیب، مجموع ارزش معاملات سهام در بازار، در جریان معاملات امروز به حدود ۱۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان رسید.
بیشترین تاثیر مثبت بر عملکرد شاخص کل امروز به نمادهای «شپنا»، «شتران» و «ومعادن» بر میگشت و در مقابل، نمادهای «فارس»، «فملی» و «شستا» بیشترین تاثیر منفی را بر عملکرد شاخص کل بر جای گذاشتند. بیشترین ارزش معامله نیز امروز به نمادهای «دارا یکم»، «پالایش» و «شپنا» اختصاص پیدا کرد. از آن سو، امروز نمادهای «خساپا»، «آسیا» و «خگستر» بیشترین حجم عرضه را شاهد بودند و در مقابل، نمادهای «قشکر»، «کمند» و «سیتا» بیشترین حجم تقاضا را به خود اختصاص دادند. بیشترین میزان تغییر مالکیت از سمت حقیقی به حقوقی نیز امروز به نمادهای «خودرو»، «خساپا» و «فولاد» اختصاص پیدا کرد و از آن سو، بیشترین میزان تغییر مالکیت از سمت حقوقی به حقیقی نیز به نمادهای «کمند»، «امین یکم» و «کیان» اختصاص داشت.
آیا بورس سیاسی شده است؟
تاثیر سیاست بر بازار سرمایه ایران غیرقابل انکار است و دو روز پیش، معاون اول رییس جمهور هم به این موضوع اشاره کرد که تصمیم گیریها نباید بر بورس اثرگذار باشند. با این همه، چه از ناحیه سیاست خارجی و چه از ناحیه سیاست داخلی، به نظر میرسد که اعتماد عمومی به سیاستمداران بسیار کاهش پیدا کرده است.
کش و قوسها بر سر صندوقهای ETF دولتی و نیز اظهارنظرهای ضد و نقیض در مورد جهت گیری نرخ دلار در بازار ایران، از جمله اصلیترین عوامل اوج گیری بی اعتمادی به سیاستها شده و این در حالی است که جلسه امروز شورای عالی بورس و خروجی آن برای تعیین سکاندار بازار سرمایه، میتواند نقشی تعیین کننده، دست کم در میان مدت برای بازار سرمایه ایفا کند.
در این میان، تصمیم برای افزایش دست کم ۲ برابری یارانههای نقدی پرداختی به خانوارهای ایرانی در سال ۱۴۰۰ هم این پیش بینی ساده را پیش پای معامله گران قرار میدهد که قرار است روند تورم ساختاری مزمن، خلق نقدینگی بی پشتوانه و در نتیجه افزایش خود به خود قیمت داراییها در اقتصاد ایران در سال آتی هم ادامه داشته باشد. بر این اساس، با وجود تلخی این واقعیت، به نظر میرسد سهامداران بورسی هم مانند هر دارنده دارایی دیگری در بازارهای ایران، از روندها در میان مدت و دراز مدت سود خواهند کرد.
منبع:
پارسینه
چرا؟؟؟؟
چون بورس دولتی و دستوری است......
خروج ارز و سرمایه گذاری در دیگر کشورها نتیجه و سزای گفتار و کردار 42 ساله سران و مسئولین کشور است که مخصوصا در این مورد آخر در خصوص دعوت به بورس نتوانستند از اعتماد و ثروت مردم بدبخت به درستی پاسداری کنند و این سیل عظیم پول که به طرف بورس و سرمایه گذاری روان شده بود را نتوانستند به طرف تولید و کارخانجات و کشاورزی و کارهای مولد و زندگی بهینه مردم و نجات اقتصاد و افزایش قدرت ریال و.....هدایت کنند!!!!!!!!!!!
عاقبت اقتصاد کازینویی این است، نوش جان آدمهای ساده لوح و طمعکار! آدم عاقل پول بیزبان را میدهد مشتی کاغذ باطله بگیرد؟
مملکتی که به اندازه کافی نمی تواند برق تولید کند چرا باید شکوفایی صنعتی داشته باشد که بورسش سود آور شود؟ من در کارگاهی در شهر صنعتی شمس آباد کار میکنم در هفته گذشته دو روز کامل قطعی برق داشتیم. همان کارگاهی که با جان کندن کار میکرد الان رو به موت است.