گوناگون

قیمت واقعی مرغ چقدر است؟

قیمت واقعی مرغ چقدر است؟

پارسینه: با توجه به اینکه نرخ مصوب مرغ متناسب با هزینه تولید بالا نرفت، شرایط تولید به حدی سخت شد که میزان جوجه ریزی کاهش یافت و حتی برخی مرغداران جوجه ریزی نکردند.

پرویز فروغی در واکنش به متهم شدن مرغداران به عدم توزیع مرغ و نقش آن‌ها در گرانی‌های اخیر اظهار داشت: شرایط فعلی مرغ در کشور به خاطر مشکلاتی است که برای تولید ایجاد شده و تشکل‌ها از گذشته هشدار می‌دادند که راهی که در حال طی آن هستیم این مشکلات را نیز ایجاد می‌کند.

وی افزود: دولت خود قیمت نهاده‌های دام و طیور را ۲۰ درصد افزایش داد و قیمت مصوب جوجه یک روزه گران شد، اما قیمت مرغ افزایش نیافت و به خواسته‌های ما برای افزایش قیمت مرغ، متناسب با هزینه‌های تولید توجه نکردند.

دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور ادامه داد: شرایط برای تولید کننده به حدی سخت شده که تعداد زیادی از مرغداران جوجه ریزی نکردند یا تعداد جوجه ریزی را کاهش داده اند.

وی تصریح کرد: دیر رسیدن نهاده‌ها به دست تولید کنندگان نیز یکی دیگر از مشکلات است؛ به همین منطور تولیدکنندگان مجبور شدند نهاده مورد نیاز را از بازار آزاد تهیه کنند که این امر باعث شد رغبت زیادی برای تولید وجود نداشته باشد و وضعیت بازار نیز از این مشکلات متاثر شد.

فروغی در واکنش به عدم عرضه مرغ در بازار توسط مرغداران اظهار دشت: وقتی بگیر و ببند وجود داشته باشد مرغدار نیز واکنش نشان می‌دهد؛ مرغداران زیادی با رقم‌های ۱۰۰ میلیون تومان و ۲۰۰ میلیون تومان جریمه شده اند.

وی گفت: وقتی قیمت مرغ متناسب با هزینه‌های تولید افزایش نیابد و حتی مرغ تولید کنندگان به درستی جذب نمی‌شود مرغداران نیز تولید نخواهد داشت.

وی اظهار داشت: از طرفی نظام دامپزشکی و نظام مهندسی نیز درباره تمدید پروانه‌ها مشکل ایجاد کرده اند و برای تولید کننده‌ها هزینه‌های جدید می‌تراشند، اما این هزینه‌ها هیچ جا برای مرغداران دیده نشده است.

فروغی گفت: تولید کننده به دلیل مشکلات تولید به چالش کشیده شده است وگرنه دلیلی برای عدم تولید ندارد، این شرایط تولید ناشی از عدم توجه به تولید کننده است.

وی اظهارداشت: قیمت مصوب مرغ کشته ۱۴۴۰۰ تومان و برای مصرف کننده ۲۰۴۰۰ تومان است، اما قیمت مرغ کشته باید حداقل ۱۷ هزار تومان و برای مردم ۲۳ تا ۲۴ هزار تومان باشد تا تولید آن صرفه اقتصادی داشته باشد.

دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور ادامه داد: در صورتی که در مقابل واقعیت‌های تولید و بازار مرغ مقاومت نمی‌شد اکنون مرغ به جای ۳۵ هزار تومان ۲۳ تا ۲۴ هزار تومان به دست مردم می‌رسید و شاهد این چالش‌ها در بازار نبودیم.

وی اظهار داشت: در شرایط فعلی تولید کننده انگیزه‌ای برای تولید ندارد و میزان تولید آن‌ها کاهش یافته و از طرفی تقاضا برای خرید مرغ در کشور به ویژه در ایام پایانی سال بالا است.

فروغی تاکید کرد: مرغداران، عمدتا مرغ را با قیمت تعزیراتی ۱۴۴۰۰ تحویل می‌دهند و این افزایش قیمت‌هایی که در بازار مشاهده می‌شود به جیب تولید کننده نمی‌رود؛ از طرفی این شرایط باعث می‌شود که مرغ به مخفی گاه برود و تولید کننده زمانی که مشاهده کند فروش به قیمت مصوب برایش صرف ندارد از طرق دیگری محصول خود را به فروش می‌رساند که قیمت بالاتری داشته باشد.

وی اظهار داشت: مرغداران در سال گذشته ۳ هزار میلیارد تومان خسارت دیدند، اما هیچ توجهی به خسارت آن‌ها نشد و اکنون نقدینگی و شرایط لازم برای تولید ندارند.
منبع: خبرگزاری تسنیم

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار