با وظایف کلیدی کاسه نمد خودرو آشنا شوید

پارسینه: کاسه نمد خودرو چیست و در خودرو چه کاربردی دارد در این مقاله از مجله خودرو اقای تست میخواهیم درباره این سوال به شما پاسخ واضح و مشخصی را بیان کنیم. پس تا انتهای این مقاله مهم همراه ما باشید.
کاسه نمد خودرو از دیگر اجزای تشکیل دهنده عایق کاری و درزگیری خودرو است. که در شفت ها وظیفه اب بندی انهارا نیز بر عهده دارند. وجه تسمیه آن را میتوان به استفاده از نمد در گذشته برای درزگیری در اتصالات شفتها، بلبرینگها و رولبورینگها مرتبط دانست. نمد در این اتصالات، مانع از نفوذ سیالاتی مانند آب یا روغن، به درون یا بیرون پوسته شفت یا قطعات مشابه میشد. به همین دلیل است که اسم این قطعه درزگیر را کاسه نمد گذاشتهاند. از این قطعه برای درزبندی پوستههای حاوی سیالات مختلف نیز استفاده میشود. اما این نکته لازم به ذکر است که استفاده اصلی این قطعه، در اتصالات قطعات دوار و چرخنده مانند شفتهایدوار است.
قطعاتی که پیشتر نام بردیم علاوه بر اینکه اصطکاک دارند نیاز به روغنکاری و همچنین روانکاری نیز دارند. اما این نکته هم لازم به ذکر است که این نوع روغن نباید به قسمت های درگ نفوذ کند. در این مواقع این کاسه کارایی اصلی خود را نمایان میکند و عایق بندی مورد نیاز را انجام میدهد تا مانع از حرکت و فرار سیالی مانند روغن شود.
مواردی که در ادامه به انها اشاره میکنیم از کاربرد های کاسه نمد خودرو است؛
پیشگیری از هدررفت روغن با ممانعت از نشت آن؛
پیشگیری از ورود آلودگی و ذرات گرد و غبار به درون اجزای روغنی؛
پیشگیری از نفوذ آب به درون اجزا و تداخل آب و روغن؛
پیشگیری از تماس اجزای فلزی دوار و ایجاد اصطکاک بین آنها و کمک به روان کار کردنشان.
ساختار و اجزای کاسه نمد
کاسه نمد خودرو در اولین نگاه مانند یک واشر معمولی قطور است. اما همین قطعه به ظاهر ساده از پیچیدگی های خاص خود برخوردار است. به احتمال زیاد وجود این پیچیدگی ها باعث شد تا این قطعه ساده تبدیل به یک قطعه گرانقیمت شود. البته که باید به این نکته اشاره داشت که این قطعه در ابعاد و جنسهای مختلف تولید میشود که این تنوع مربوط به محلهای مختلفی است که مورد استفاده قرار میگیرد. بدون شک دو کاسه نمد گیربکس و پلوس دارای ظاهر شبیه بهم نیستند و با توجه به حساسیت کارایی جنس متفاوتی دارند. اما به طور کلی باید به این نکته اشاره داشت که کاسه نمد از سه بخش اصلی فنر، واشر و نمد تشکیل میشود که این اجزا هرکدام وظیفه خاصی را بر عهده دارند و از جنسهای مختلف ساخته میشوند.
۱. فنر
این قطعه فلزی بین فنر و واشر قرار میگیرد. فنر وظیفه ایجاد خاصیت ارتجاعی در کاسه نمد را دارد تا کمک کند که این قطعه در محل موردنظر کاملا جا بیفتد و وظیفه درزگیری خود را بهخوبی و بینقص انجام دهد. کاسه نمد با کمک فنر میتواند در جای خود محک شود و در اثر فشار یا ضربه حرکت عرضی یا طولی نخواهد داشت. جنس فنر به کار رفته در کاسه نمد بستگی به محل کاربرد این قطعه دارد. به عنوان مثال باید به این نکته اشاره داشت که کاسه نمدی که برای اب بندی استفاده میشود و امکان تماس آن با آب وجود دارد، آن را از استیل ضدزنگ میسازند.
۲. واشر
این قطعه در لبه داخلی این قطعه قرار میگیرد، از جنس لاستیک مقاوم ساخته شده و به چسبندگی کامل قطعه بر دیواره شفت یا بلبرینگ کمک میکند و مانع از ایجاد اصطکاک میشود. واشر باعث میشود تا حتی ارتعاشات ریز قطعات در حین انجام کار، مانع از نفوذناپذیری کاسه نمد نشود و این قطعه را در جای خود حفظ نماید.
۳. نمد
نمد با توجه به اینکه ضربه و گرمای زیادی را تحمل میکند از جنسهای مختلفی مانند لاستیک فشرده، چرم، سیلیکون یا تفلون ساخته میشود. اجزای تشکیل شد نمد عبارت اند از مرز آببند، لبه آببند و لبه گردگیر است. لبه های گردگیر نمد که معمولا دارای شیار است، به صورت راستگرد و یا چپگرد طراحی میشود و بسته به محل استفاده کاسه نمد یکی از آنها مورد استفاده قرار میگیرد.
ارسال نظر