گوناگون

تاثیر شگرف کوچک شدن اقتصاد جهانی بر پیکر اقتصاد کشورهای در حال توسعه

تاثیر شگرف کوچک شدن اقتصاد جهانی بر پیکر اقتصاد کشورهای در حال توسعه

سازمان تجارت جهانی هشدار داده است که تقسیم آشکار به دو بلوک، اقتصاد جهانی را تا ۵ درصد کوچک می‌کند و کشورهای در حال توسعه بیشترین آسیب را متحمل می‌شوند.

به گزارش پارسینه و به نقل از ایسنا، دو سال پس از درگیری روسیه و اوکراین، نشانه‌های روشنی وجود دارد که اقتصاد جهانی در حال تکه‌تکه شدن به دو بلوک مجزاست و قوانین تجاری چندجانبه که حدود ۳۰ سال پایه گذار تجارت بوده‌اند، در معرض تهدید قرار دارند.

 افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی، از جمله در خاورمیانه و نگرانی‌ها در مورد امنیت اقتصادی منجر به تحریم‌ها، محدودیت‌های تجاری و نشانه‌هایی از شکاف گسترده بین کشورهای حامی روسیه و کشورهای حامی اوکراین شده است.

سازمان تجارت جهانی که میزبان کنفرانس وزیران سازمان تجارت جهانی خود برای بحث در مورد قوانین تجارت جهانی در هفته آینده است، هشدار داده است که تقسیم آشکار به دو بلوک، اقتصاد جهانی را تا ۵ درصد کوچک می‌کند و کشورهای در حال توسعه بیشترین آسیب را متحمل می‌شوند.

در این سناریو، ایالات‌متحده و چین و متحدانشان درگیر جنگ تجاری دوقطبی خواهند بود و بلوک‌های مربوطه قوانین خود را بدون توجه به توافقات چند جانبه تعیین می‌کنند. اقتصاددانان سازمان تجارت جهانی نشان داده‌اند که از زمان تهاجم روسیه در فوریه ۲۰۲۲، این دو بلوک در حال جدا شدن هستند.

اقتصاددانان سازمان تجارت جهانی با نگاهی به ایالات‌متحده و چین دریافتند که تنش‌های تجاری که با اعمال تعرفه‌های گمرکی بر حدود دو سوم واردات کالاهای چینی دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا افزایش یافت، با جنگ اوکراین تشدید شده است.

طبق گزارش رویترز، نگوزی اوکونجوایویلا، مدیر کل سازمان تجارت جهانی که ریاست جلسات ۲۶ تا ۲۹ فوریه سازمان تجارت جهانی در ابوظبی را بر عهده خواهد داشت، بر هزینه‌های پراکندگی تاکید می‌کند و از جهانی سازی مجدد حمایت می‌کند و احیای چندجانبه گرایی که می‌تواند اقتصاد جهانی را تا حدود ۳ درصد تقویت کند.

 

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد