گوناگون

اصلاح قیمت طلا و سکه با سقوط آزاد دلار

اصلاح قیمت طلا و سکه با سقوط آزاد دلار

بازار طلا، سکه، ارز و رمزارزها پس از یک روز تعطیلی با نوسانات شدید نزولی همراه شد و فشار فروش معامله‌گران قیمت‌ها را به مسیر کاهشی هدایت کرد.

به گزارش پارسینه و به نقل از اقتصادنیوز، بازار طلا، سکه و ارز معاملات روز سه‌شنبه را در حالی آغاز و سپری کرد که پس از یک روز تعطیلی، معامله‌گران شاهد سقوط آزاد قیمت‌ها نسبت به ابتدای هفته بودند؛ روندی که از شب گذشته و همزمان با افت قیمت تتر آغاز شد و اولین سیگنال کاهش را این رمزارز به بازار طلا و سکه مخابره کرد. تتر با عقبگرد محسوس،‌ به محدوده 89 هزار تومان،‌ ابتدا قیمت دلار و سپس قیمت طلا و سکه را به مسیر نزولی هدایت کرد.

همچنین معامله گران حضور قدرتمند بازارساز در جریان معاملات امروز را یکی از عوامل موثر بر کاهش قیمت‌ها توصیف کردند.

 

دلار تهران و هرات؛ حرکت بین کانال‌ها در روزی پرنوسان

با این همه،‌ قیمت دلار تهران معاملات را بدون تغییر نسبت به روز دوشنبه در دومین پله کانال دوم از کریدور نهم آغاز کرد و در ابتدا با نوسان مثبت تا میانه این کانال بالا رفت و سپس با تغییر روند و نوسان منفی سه کانال پایین آمد و به پله سوم کانال نهم از کریدور هشتم رسید و در زمان نگارش این گزارش در میانه این کانال در معامله بود.

دلار هرات هم معاملات را با گپ منفی 500 تومانی نسبت به معاملات پشت خطی شب گذشته در کف کانال دوم کریدور نهم آغاز کرد و در ابتدا با نوسان منفی به کانال اول برگشت و تا پله دوم این کانال پایین آمد. قیمت دلار هرات در ادامه با تغییر روند و نوسان مثبت تا کف کانال سوم کریدور نهم بالا رفت و بار دیگر با تغییر روند و نوسان منفی پله به پله به کریدور هشتم افتاد و تا نیمه اول کانال نهم کریدور هشتم پایین آمد.

درهم امارات هم معاملات را با گپ مثبت 400 تومانی نسبت به روز یکشنبه در 25 هزار و 900 تومان آغاز کرد و سپس با در پیش گرفتن مسیر نزولی پله به پله به کانال 24 هزار تومان برگشت و 24 هزار و 400 تومان قیمت خورد. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب دلاری درهم نیز امروز با کاهش 1000 تومانی، معادل 1509تومان محاسبه شد.

تحلیل‌گران معتقدند سطح حمایتی درهم در محدوده 24 هزار و 250 تومان قرار دارد و شکست آن نیازمند فشار فروش سنگین است. مرز مقاومت این اسکناس نیز در 25 هزار و 250 تومان قرار دارد و مقاومت عرضه‌کنندگان در این سطح می‌تواند روند صعودی را متوقف کرده و بازار را وارد فاز اصلاحی کند.

قیمت دلار مبادله‌ای یک کانال بالا رفت

از سوی دیگر، بازار ارز رسمی نیز شاهد نوسان مثبت قیمت یورو و دلار بود و براساس اعلام مرکز مبادله ایران، دلار با افزایش وارد کانال 69 هزار تومان شد و 69 هزار و 134 تومان قیمت خورد. نرخ حواله‌ای آن نیز با گپ مثبت به ۶۷ هزار و 251 تومان رسید. یورو نیز با گپ مثبت ۷۱ هزار و 281 تومان معامله شد و حواله یورو هم با افزایش ۶۹ هزار و 339 تومان قیمت خورد. ارزش درهم امارات نیز در بازار رسمی کاهش یافت و به ۱۸ هزار و 824 تومان رسید و حواله درهم ۱۸ هزار و 312 تومان معامله شد.

براساس بررسی اقتصادنیوز از بازار ارز، برخی معامله‌گران در بازار غیررسمی دلار و یورو به سمت فروش متمایل شده‌اند. با این حال، تحلیلگران حرفه‌ای بازار ارز معتقدند که فروش در شرایط فعلی، به‌ویژه برای نوسان‌گیری، با ریسک بالایی همراه است.

در این میان، تحولات سیاسی همچنان یکی از اصلی‌ترین متغیرهای مؤثر بر تصمیم‌گیری معامله‌گران محسوب می‌شود. بسیاری از فعالان بازار معتقدند که انتشار اخبار مثبت در این زمینه، می‌تواند افت‌های شدیدتری را برای قیمت دلار رقم بزند.

همچنین برخی از فعالان بازار ادعا کرده‌اند که درگاه پرداخت فعالان بازار طلای آبشده و صرافی‌ها از روز یکشنبه مسدود شده است؛ خبری که هنوز با تایید تا تکذیب همراه نشده است.

نوسانات بیت‌کوین و تتر؛ تحلیل تکنیکال و تأثیر تحولات اقتصادی اروپا

به گزارش اقتصادنیوز، قیمت بیت‌کوین هم امروز با 98 هزار و 120 دلار آغاز به کار کرد و در ادامه معاملات تا مرز 98 هزار و 560 دلار رشد کرد، اما در ادامه با کاهش اندک به 98 هزار و 105 دلار رسید. از دیدگاه تکنیکال، 97 هزار و 800 دلار به‌عنوان مرز حمایتی کلیدی در نظر گرفته می‌شود و در صورتی که این سطح حفظ شود، احتمال افزایش قیمت و حرکت به سمت مرز 99 هزار و 200 دلار تا 99 هزار و 800 دلار وجود دارد. اما در صورت شکست این سطح حمایتی، بیت‌کوین ممکن است تا ناحیه 96 هزار و 500 دلار کاهش یابد.

در بازار تتر نیز نوسانات شدیدی دیده شد. قیمت این استیبل‌کوین در ۲۴ ساعت گذشته در بازه 89 هزار و 500 تومان تا 92 هزار و 498 تومان در نوسان بود، اما در لحظه نگارش این گزارش قیمت تتر به 88 هزار و 700 تومان کاهش یافت. تحلیلگران تکنیکال سطح 88 هزار و 500 تومان را به‌عنوان حمایت کلیدی تتر در نظر گرفته‌اند و در صورت حفظ این سطح، احتمال بازگشت قیمت به مرز 90 هزار و 200 تومان وجود دارد. اما در صورت شکست این حمایت، تتر ممکن است تا محدوده 87 هزار و 800 تومان کاهش یابد.

در کنار این نوسانات، عوامل کلیدی متعددی در مسیر آینده بازار رمزارزها تأثیرگذار هستند. یکی از مهم‌ترین این عوامل، تحولات قانون‌گذاری اروپاست. جمهوری چک با تصویب یک قانون جدید در حوزه رمزارزها و تطبیق با چارچوب MiCA، توانسته است بستر مناسبی برای توسعه دارایی‌های دیجیتال ایجاد کند. پیشنهاد بانک مرکزی جمهوری چک برای اختصاص پنج درصد از ذخایر خود به بیت‌کوین، موجی از واکنش‌ها را به همراه داشته است. این کشور حتی فراتر از چارچوب میکا عمل کرده و با پیشنهاد ذخیره‌سازی بیت‌کوین در بانک مرکزی، به‌دنبال تغییرات اساسی در نظام مالی خود است. در مقابل، بانک مرکزی اروپا همچنان در برابر پذیرش رمزارزها به‌عنوان بخشی از ذخایر ملی مقاومت می‌کند.

الش میشل،‌ رئیس بانک مرکزی چک معتقد است که متنوع‌سازی ذخایر با دارایی‌های غیرهمبسته می‌تواند به حفظ ثبات مالی کمک کند. اما این پیشنهاد با مخالفت جدی کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، روبه‌رو شد. او در نشست خبری اخیر خود تأکید کرد که دارایی‌های بانک‌های مرکزی باید از نقدشوندگی و امنیت بالایی برخوردار باشند و بیت‌کوین این شرایط را ندارد.

همچنین، افزایش انتظارات تورمی و سیاست‌های پولی فدرال رزرو از دیگر عواملی است که می‌تواند مسیر آینده بیت‌کوین را تعیین کند. در آمریکا نیز پس از پیروزی ترامپ، چندین ایالت از جمله تگزاس، یوتا و آریزونا طرح‌هایی برای ذخیره‌سازی بیت‌کوین در سیستم مالی خود ارائه کرده‌اند. همزمان، مدیران ارشد صنعت رمزارز از جمله برایان آرمسترانگ، مدیرعامل کوین‌بیس، از سیاست‌گذاران جهانی خواسته‌اند که به بیت‌کوین به‌عنوان پوششی در برابر تورم توجه کنند.

در این میان، السالوادور همچنان تنها کشوری است که به‌صورت رسمی بیت‌کوین را به‌عنوان بخشی از ذخایر خود پذیرفته است، اما با توجه به افزایش ارزش بیت‌کوین و گسترش پذیرش قانونی آن، احتمال پیوستن سایر کشورها به این مسیر بعید به نظر نمی‌رسد.

 

قیمت سکه و طلا؛ افت قیمت‌ها در پی کاهش دلار

با این همه، بازار طلا و سکه هم در روز سه‌شنبه با روندی نامتوازن آغاز به کار کرد و قیمت طلا تحت تأثیر افت دلار وارد فاز کاهشی شد و در مسیر نزولی قرار گرفت. این در حالیست که بازار طلا و سکه روز دوشنبه با رکوردزنی قیمت طلای جهانی، سقف جدیدی را زد،‌ اما خریداران روز گذشته با سقوط آزاد قیمت‌ها در جریان معاملات امروز متضرر شدند.

قیمت طلای جهانی که طی روز‌های اخیر نوسان مثبت به ثبت رسانده بود و در مسیر صعودی قرار داشت، به رکوردزنی‌های خود ادامه داد و عصر روز دوشنبه همزمان با اعمال تعرفه‌های 25 درصدی توسط آمریکا، توانست برای اولین بار سقف تاریخی 2900 دلار را شکسته و با روند صعودی تا محدوده 2939 دلار پیش‌روی کند. قیمت طلای جهانی که در ابتدای روز با قیمت 2921 دلار در معامله بود؛ در ادامه با کاهش تا مرز 2905 دلار پایین آمد.

تکنیکالیست‌ها بر این باورند که قیمت طلای جهانی در محدوده 2900 دلار از حمایت قوی برخوردار است و برای بازگشت به مسیر نزولی نیازمند تثبیت روزانه در پایین مرز یاد شده است. از سوی دیگر، مرز مقاومت طلای جهانی در محدوده 2922 دلار قرار دارد که عبور از آن نیازمند تضعیف دلار جهانی یا کاهش سود اوراق قرضه است.

از سوی دیگر، قیمت طلای آبشده نیز معاملات امروز را با نرخ 28 میلیون و 939 هزار تومان بازگشایی کرد و در نیمه اول فعالیت بازار، با کاهش تا 28 میلیون و 409 هزار تومان پایین آمد و در ادامه معاملات با کاهش بیشتر به کانال 27 میلیون تومان برگشت و تا 27 میلیون و 850 هزار تومان عقب‌نشینی کرد. این فلز گرانبها در ادامه بار دیگر با افزایش به کانال 28 میلیون تومان رسید و در پله اول این کانال در معامله بود. این پایان کار طلای آبشده نبود و قیمت طلای آبشده دوباره با کاهش تا مرز 27 میلیون و 380 هزار تومان ریزش کرد. هر گرم طلای 18 عیار نیز امروز با کاهش، 6 میلیون و 320 هزار تومان معامله شد.

براساس بررسی اقتصادنیوز،‌ حباب طلای آبشده نیز امروز کاهش یافت و 2.5 درصد محاسبه و 678 هزار تومان برآورد شد.

قیمت سکه امامی هم معاملات امروز را با گپ 78 میلیون و 500 هزار تومان آغاز کرد و ابتدا با افزایش تا ناحیه 79میلیون و 800 هزار تومان بالا رفت، اما سپس با تغییر روند نزولی شد و با سقوط پنج میلیونی، تا 74 میلیون و 500 هزار تومان پایین آمد. بررسی اقتصادنیوز نشان می‌دهد، حباب سکه امروز چهار درصد افت داشت و 23 درصد و 14 میلیون و 270 هزار تومان برآورد شد.

نیم سکه و ربع سکه نیز امروز به ترتیب 41 میلیون و 100 هزار تومان و 21 میلیون و 300 هزار تومان معامله شدند و قیمت سکه گرمی نیز به 10 میلیون و 900 هزار تومان رسید.

صندوق‌های طلا هم امروز همراه با عقبگرد شدید قیمت‌ها در بازار طلا و ارز، رکورد خروج پول را به ثبت رساندند و این میزان به بیش از 700 میلیارد تومان رسید که بیشترین میزان طی معاملات سال 1403 است.

با این همه، براساس پیگیری اقتصادنیوز از معامله گران فنی، قیمت سکه امامی با سطح حمایتی 74 میلیون و 400 هزار تومان رو به رو است و هرگونه کاهش قیمت از سطح یاد شده، باعث اصلاح قیمت‌ها به کانال پایین‌تر خواهد شد. مقاومت سکه در دو نقطه قرار دارد که مرز مقاومت اول در سطح 76 میلیون و 500 هزار تومان است و مرز مقاومت سرنوشت‌ساز آن در 79 میلیون و 800 هزار تومان پیش بینی می‌شود که عبور پرقدرت از آن می‌تواند روند صعودی جدیدی را آغاز کند.

کارشناسان بازار طلا و سکه معتقدند که با کاهش شدت نوسانات و افت تدریجی قیمت‌ها، روند اصلاحی در بازار سکه ادامه خواهد داشت. طبق ارزیابی‌های تکنیکال، سکه در مسیر کاهش حباب قرار گرفته و احتمال اصلاح قیمت تا سطح ۷۱ میلیون تومان مطرح شده است.

به گفته تحلیلگران، افت قیمت دلار و تعدیل انتظارات تورمی از عوامل کلیدی در این روند محسوب می‌شود. همزمان، افزایش عرضه سکه در بازار و کاهش تقاضای هیجانی باعث شده که حباب قیمتی سکه که در هفته‌های گذشته به سطوح بی‌سابقه‌ای رسیده بود، به‌تدریج کوچک‌تر شود.

با این حال، برخی معامله‌گران بازار طلا همچنان نسبت به پایداری این اصلاح قیمتی تردید دارند. در صورتی که بازار ارز مجدداً دچار نوسان شود یا سطح تقاضا افزایش یابد، این روند نزولی ممکن است متوقف شود. اما در شرایط کنونی، تحلیل‌ها نشان می‌دهد که سکه تا سطح ۷۱ میلیون تومان اصلاح خواهد داد و پس از آن، رفتار بازار تعیین‌کننده مسیر بعدی است.

آغاز پیش‌فروش یک میلیون سکه بهار آزادی از هفته آینده

در نهایت، در روز اصلاح بازار، اقدامات بازارساز نیز مورد توجه معامله‌گران بود. بانک مرکزی با هدف مدیریت نوسانات بازار طلا و ایجاد اطمینان در جامعه، از هفته آینده پیش‌فروش یک میلیون قطعه سکه بهار آزادی را در تمامی قطعات آغاز خواهد کرد. این اقدام در راستای سیاست‌های این نهاد برای کنترل نوسانات قیمتی و تنظیم عرضه در بازار انجام می‌شود.

از سوی دیگر، شایعاتی مبنی بر برکناری محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی در میان معامله گران دست به دست شد؛ شایعه‌ای که البته واکنش سریع دولت را به همراه داشت. علی احمدنیا، رئیس امور اطلاع‌رسانی دولت با انتشار متنی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی اکس، اعلام کرد: ‌از دقایقی پیش خبری با عنوان تغییر آقای دکتر فرزین مدیرکل محترم بانک مرکزی در فضای مجازی در حال انتشار است، ادعای تغییر رئیس‌کل بانک مرکزی تکذیب می‌شود.

استیضاح وزیر اقتصاد به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع شد

همچنین ارجاع استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصاد و دارایی به کمیسیون اقتصادی مجلس دیگر خبر مهمی بود که امروز مورد توجه فعالان بازار قرار گرفت. در همین راستا، احمد نادری، عضو هیأت رئیسه مجلس، امروز (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی X اعلام کرد که استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، با ۸۹ امضا به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع شده است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که مشکلات ارزی، افزایش شدید قیمت‌ها، بحران نقدینگی و ناتوانی در کنترل تورم از جمله مهم‌ترین دلایل موافقان استیضاح عنوان شده است.

 

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار