گوناگون

چرا باید ازدواج کرد؟

پارسینه: یک کارشناس دینی معتقد است ازدواج یافتن نیمه دوم خویشتن است و با انجام یک ازدواج اصولی نه تنها بسیاری از اختلالات شخصیتی از وجود انسان...

پارسینه-گروه اجتماعی: یک کارشناس دینی معتقد است ازدواج یافتن نیمه دوم خویشتن است و با انجام یک ازدواج اصولی نه تنها بسیاری از اختلالات شخصیتی از وجود انسان رخت بر می‌بندد بلکه می تواند موفقیت‌های زیادی برای زندگی انسان به ارمغان آورد.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اصغر بسطامی، اظهار کرد: ازدواج یکی از سنت‌های ارزشمند دینی است و در قرآن و احادیث و روایات معصومین(ع) تأکیدات زیادی شده که همه مؤمنین به این سنت الهی پایبند باشند.

وی با بیان اینکه ارضای غریزه جنسی، تکامل روحی، روانی و شخصیتی، یافتن آرامش، پاک دامنی و عفاف برخی از آثار سودمند ازدواج برای انسان است به آیه «وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِی ذَلِکَ لآیَاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ» اشاره و اظهار کرد: خداوند یکی از اهداف ازدواج را رسیدن به آرامش انسان و مجالی برای ابراز محبت و دوستی می‌داند، یعنی محبت کردن و به آرامش رسیدن از انگیزه‌های اصلی ازدواج است.

این کارشناس دینی با بیان اینکه دلیل روانشناسی ازدواج این است که خداوند انسان را به گونه‌ای آفریده که از لحاظ روحی به تنهایی زندگی کردن برای او دشوار است، گفت: انسان در طول زندگی نیاز به یک همدم و مونس دارد، کسانی که می‌خواهند زندگی تنهایی داشته باشند و ازدواج نکنند معمولاً دچار مشکلات متعددی خواهند شد که از جمله آنها اختلالات روحی و روانی است.

مدرس حوزه علمیه ایلام تکامل شخصیتی را یکی دیگر از برکات ازدواج دانست و افزود: ازدواج در واقع یافتن نیمه دوم خویشتن است؛ انسان وقتی کامل می‌شود که نیمه دوم خودش را پیدا کند، بسیاری از اختلالات روحی و روانی به علت تنهایی است و از طرف دیگر بسیاری از موفقیت‌های زندگی انسان، بعد از ازدواج اتفاق می‌افتد و آن به دلیل آرامش و ثبات روحی و شخصیتی بعد از یک ازدواج موفق و اصولی است.

حجت‌الاسلام بسطامی با اشاره به روایتی از پیامبر(ص) که می‌فرماید: «بیشتر اهل جهنم انسان‌هایی هستند که بدون همسر هستند»، گفت: اگر در جامعه ازدواجِ آسان رواج پیدا کند و همه جوانان مخصوصاً در سنین مناسب به ازدواج روی بیاورند، آمار فساد و انحرافات اخلاقی به نحو قابل توجهی پایین می‌آید؛ معنای این سخن رسول اکرم(ص) این است که انسان‌های مجرد معمولاً بیشتر به سوی گناه کشیده خواهند شد؛ ازدواج یک امر مباح نیست بلکه یک امر مستحب است گرچه ظاهراً کاری مباح و شخصی است اما باید این را دانست که در دین اسلام ازدواج، ثواب و برکت به همراه دارد.

وی با اشاره به روایتی تاریخی به این مضمون که «عده‌ای از زنان نزد پیامبر(ص) آمدند و از همسران خود شکایت کردند و گفتند ما همسرانی داریم که دائماً در حال روزه و نماز و عبادت هستند و به ما(همسران خود) هیچ توجهی نمی‌کنند؛ پیامبر(ص) ناراحت شدند و همسران آنها را بازخواست کرده و به آنها فرمودند: من که پیامبر خدا(ص) هستم هم به زن و زندگی خود توجه می‌کنم و هم در کنار اینها نماز و روزه و عبادت‌های خود را نیز انجام می‌دهم»، افزود: بحث ازدواج و نکاح و توجه به همسر جزء تأکیدات اسلام است.

حجت‌الاسلام بسطامی با اشاره به روایتی از پیامبر(ص) مبتی بر اینکه: «هرگاه جوانی ازدواج می‌کند شیطان فریاد بر می‌آورد که وای بر من دو سوم دینش از دستبرد من خارج شد»، اظهار کرد: دین انسان به سه قسمت تقسیم شده است که دو سوم آن به وسیله ازدواج کردن فراهم می‌شود و برای باقیمانده آن نیز پیامبر(ص) فرموده است: « تلاش کنید و آن را به دست آورید تا به بهشت رهنمون شوید»؛ ازدواج راهی است برای دور ماندن از مفاسد و بسیاری از گناهانی که انسان انجام می‌دهد مبتنی بر این امر است.

این مبلغ دینی با بیان اینکه ازدواج راهکاری است برای دور ماندن از گناهانی که قبل از ازدواج وجود دارد، اضافه کرد: از لحاظ اجتماعی، ازدواج اولین سنگ بنای شکل‌گیری جامعه است چون جامعه از خانواده آغاز می‌شود و تشکیل خانواده در گروی ازدواج است.
منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار