ورود ۵ منطقه جدید به فهرست میراث طبیعی جهان
پارسینه: اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در بیانیهای اعلام کرد که پنج منطقه پیشنهادی این اتحادیه بعنوان جدیدترین میراث طبیعی جهان معرفی شدند.
این مناطق شامل رشته کوههای مشهور «آتنا» در ایتالیا، پارک ملی «تاجیک» در تاجیکستان، منطقه حفاظت شده «ال پینکاته و گرانتو دزیرتو» در مکزیک، منطقه «شین ژیانگ تیانگ» در چین و «دریای شن نامیب» در نامیبیا هستند که علاوه بر اینها، کمیته میراث جهانی به دنبال پیشنهاد IUCN، توسعه پارک ملی مانت در کنیا را نیز تایید کرده است.
«تیم بدمن»، مدیر برنامه میراث طبیعی جهانی در IUCN در همین رابطه گفت: اکنون ورود جدیدترین مناطق به میراث طبیعی جهان از صحرای وسیع نامیبیا و مکزیک گرفته تا دامنه کوههای مرتفع چین و تاجیکستان و آتشفشان آتنا در ایتالیا را بعنوان زیباییهای طبیعت و تحقق پیمان مشترک ما برای حفاظت از این میراث برای نسلهای آینده را جشن میگیریم. همچنین تلاش سخت دولتها را در تحقق این هدف میستاییم و از کمیته میراث جهانی برای اعمال استانداردهای بالا در این زمینه قدردانی میکنیم.
دریای شن نامیب یک ساحل منحصر به فرد شنی مهآلود با تعداد بسیاری تپه ماهورهای شنی است که شرایط متغیر جوی به دنبال انعکاسات نوری آسمان در نیمکره جنوبی سبب پدید آوردن یک منطقه منحصر به فرد در این دریای شن میشود.
منطقه شین ژیانگ تیانگ که از اطراف به چین، قزاقستان، ازبکستان و قرقیزستان گسترش مییابد، دارای یک اکوسیستم بسیار خوشمنظر و زیبا و شامل کوههایی با قلههای برفی و درههایی با کف سرخ رنگ است.
پارک ملی تاجیک در شرق پامیر یک ناحیه وسیع است که 18 درصد کشور تاجیکستان را به خود اختصاص میدهد. این منطقه حفاظت شده استثنایی در دامنههای کوههای پامیر واقع است. این منطقه به دلیل زیبایی مناظر منحصر به فرد، مانند صحرای عریان، دریاچههای وسیع کوهستانی و مناطق وسیع یخی در این فهرست گنجانده شده است.
آتشفشان آتنا در ایتالیا نیز به دلیل حجم خاصی از فعالیتهای آتشفشانی مشهور است و قرنهاست که موضوع مطالعات محققان است. از ابتدای ماه فوریه سال جاری میلادی (2013) تاکنون 13 فعالیت آتشفشانی در آتنا رخ داده است. امروزه این آتشفشان به عنوان یکی از بهترین آتشفشانهایی که به دقت و به طور کامل مورد مطالعه قرار گرفته، شناخته میشود.
تنوع منحصر به فرد در مناظر منطقه حفاظت شده ال پینکاته و گراندو دزیرتو مکزیک نیز به همراه تپه ماهورهای گسترده و دهانههای آتشفشانی عمیق، سبب پدید آمدن عادتها و تنوع گوناگون زیستی در این منطقه شده است. این منطقه همچنین یک تاریخ باستانشناسی طولانی دارد.
منبع:
خبرگزاری ایسنا
ارسال نظر