در حالی که بین صاحب نظران و کارشناسان اقتصادی و سیاسی این بحث در جریان است که میزان و سهم کدام یک از دو عامل سوءمدیریت اجرایی یا تحریم ها در مشکلات و بحران های اقتصادی پیش آمده بیشتر می باشد ؛ زندگی روزمره مردم دچار سختی های فراوانی شده و رنج و عذاب اداره اقتصاد خانواده به یک معضل جدی و نگران کننده تبدیل شده است.
به گزارش شریان نیوز، یکی از این معظلات برای مردم تهیه دارو است. دارو در دانش پزشکی به هر ماده ای که برای درمان،تسکین علائم،تشخیص بیماری و یا پیشگیری از آن به کار میرود و بر ساختار یا کارکرد ارگانیسم زنده اثر بگذارد و پس از ورود به بدن عملکرد بدن را تصحیح کند،گفته میشود.
درهمین راستا ، هر روز خبر های مختلفی از سوء مدیریت و بی توجهی مسئولین در رابطه آن به گوش می رسد ، برخی از دارو ها بسیار کمیاب و گران شده اند و خانواده هایی که برخی از اعضای شان به طور ثابت از این دارو های استفاده می کنند ، دچار فشار و مشکلات بدست آوردن دارو، و مشکلات اقتصادی (بخوانید قیمت های سر سام آور دارو) رو به رو شدند.
از همین روی طبق اخباری که به خبرنگار ما رسیده است ، گزارشات حاکی از این می باشد که حتی برخی از آمپول های ضروری برای بیماران خاص ، با قیمتی چندین برابر قیمت اصلی خود فروخته می شود و از همه اتفاقات هولناک تر که زبان زده همگان شده ، کمبود شیر خشک در برخی از مناطق کشور می باشد که باعث بحران و نگرانی مردم شده است و علاوه بر داروهای مخصوص بیماران خاص، هماکنون تجهیزاتپزشکی و تعداد زیادی از اقلام دارویی عمومی در کشور نیز دچار کمبود محسوسی یاداور می شود.
با افزایش نرخ قیمت دارو ، قیمت جان مردم کشورمان ارزد شد! و این معضلات طبیعتا منجرب به اتفاقات جبران ناپذیری می شود.
افزایش مجدد قیمت دارو طی یکسال اخیر با واکنش نمایندگان مجلس نیز همراه شده است ، بهطوریکه یکی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس در اینباره گفته: حدود دو هفته پیش وزارت بهداشت اعلام کرد در آینده دارو گران میشود اما با ارزان شدن ارز، توقع نداشتیم به یکباره این همه افزایش قیمت داشته باشیم. به نظر میرسد با وجود تغییراتی که در بازار ارز بهوجود آمده تولیدکنندگان و واردکنندگان تمایلی به ارزان شدن دارو ندارند.
به هر حال با همه کش و قوس ها، ارز مرجع حذف شد اما اخبار نشان میداد همچنان نه تکلیف ارز مرجع و واردات کالاهای اساسی مشخص است و نه مکانیزم اعطای یارانه واردات کالای اساسی و نه مبنای تعیین قیمت ارز توسط بانک مرکزی
همین مساله باعث اختلاف بین بانک مرکزی و وزارت اقتصاد شد تا اختلافات حل نشده بر سر تخصیص ارز مرجع همچنان واردات کالاهای اساسی را سردرگم و کند.
متاسفانه! جان مردم در خطرمی باشد و جریان پاسکاری ارزی واردات کالاهای اساسی بین وزارت اقتصاد به عنوان متولی تامین کالاهای اساسی مردم و تنظیم بازار از یکسوء و بانک مرکزی بهعنوان نهاد ارزی کشور همچنان ادامه دارد و نتیجه آن ماندن حجم زیادی کالاهای اساسی و دارو در گمرک است.
این در حالی است که طبق اظهارات و ادعای یکی از مدیر کل های وزارت بهداشت، حدود 330 تن دارو به دلیل عدم اختصاص ارز در گمرک خاک می خورد و امکان ترخیص آن وجود ندارد! و یک بحرانی حاصل شده است که داروها اصولا باید در شرایط ویژه ای نگه داری شوند و تاریخ مصرف مشخصی دارند و در نتیجه با سو مدیریت مسئولین این دارو ها در گمرک علاوه بر بیشتر شدن فشارها به مردم و ... به نابودی داروها می شود.
با این تفاسیر به نظر می رسد دارو های مورد نیاز مردم و کالاهای ضروری همچنان باید در گمرک خاک بخورد تا بار دیگر مردم قربانی یک تصمیم عجولانه، بدون برنامه ریزی صحیح شوند.
به هر حال متولیان سلامت کشور بد نیست خودشان را جای مردم بگذارند تا درک کنند که نیاز های دارویی و تجهیزات پزشکی مردم و مراکز درمانی موضوعی نیست که بشود به راحتی از کنار آن گذشت و با جوسازی و حاشیه سازی کاذب و سخیف نباید بدنبال فرافکنی باشند که متاسفانه بودند ! اما از این دولت که گذشت ، امیدواریم در دولت تدبیر امید این معضلات به طور ضرب الجعلی حل شود و اما براستی از نظر شما باید چه کرد؟
منبع: قانون
ارسال نظر