گرانی داروها، اشک بیماران کلیوی را درآورد
پارسینه: امروز هم مثل سایر روزها هر یک از بیماران نیازمند کلیوی با چشمانی اشکبار وارد انجمن میشوند و از گرانی داروها ابراز ناراحتی میکنند.
روابط عمومی انجمن حمایت از بیماران کلیوی زنجان، مدتی است که وعدههایی از سوی مسوولان مبنی بر کاهش قیمت داروهای بیماران خاص داده شده است، ولی تاکنون نه تنها این قیمتها شکسته نشده است، بلکه قیمت داروها سر به فلک زده و بیماران را با شوک مواجه کرده است.
یک بیمار پیوند کلیه که 50 ساله به نظر میرسد هزینههای دارویی را سرسامآور عنوان کرد و گفت: ناراحتیهای روحی نیز علاوه بر درد بیماری، زندگی بیماران را تهدید میکند.
وی ادامه داد: در حال حاضر از ناحیه چشم نیز دچار درد و نارحتی هستم ولی به دلیل تنگناهای مالی از مراجعه به پزشک و درمان آن ناعلاج میباشم.
این بیمار کلیوی، ادامه داد: در حال حاضر حتی توان پرداخت کرایه تاکسی خود را نیز ندارم.
وی گفت: سرپرست خانهام نیز به دلیل عمل جراحی از کار کردن بازمانده و از تعمیر یخچال منزل نیز عاجز شدهایم و مبلغ 500 هزار تومان نیز بابت کرایه منزل باید پرداخت نماییم.
یک دختر جوان پیوندی نیز در حالی که اشک میریخت و از گرانی دارو به تنگ آمده بود، ادامه داد: هر روز 6 عدد قرص مصرف میکنم و خرید دارویی ما به صورت دو ماهه است.
این بیمار تصریح کرد: دو ماه قبل هزینه دارویی من 49 هزار و 232 تومان بود که امروز با مراجعه به داروخانه 128 هزار و 660 تومان هزینه دارو دادهام.
"ر الف" تاکید کرد: در دفترچه بیمه تامین اجتماعی، مبلغ سهم بیمار عدد صفر نوشته شده و 128 هزار و 660 تومان به عنوان اختلاف درج میشود که در واقع آن را بیمار پرداخت میکند و معلوم نیست این مبلغ به جیب چه کسی واریز میشود.
این دختر جوان پیوندی که پدر پیر و از کارافتادهای دارد، تصریح کرد: با وجود داشتن تحصیلات عالیه، بیکار هستم و نمیدانم این مبلغ را از کجا تامین کنم.
وی که از شدت ناراحتی توان حرف زدن نداشت، ادامه داد: معاونت غذا و داروی زنجان خواستار بالا رفتن تعهد و تقبل هزینههای دارویی بیماران توسط بیمه شد.
"ر الف" یادآور شد: بهتر است که یارانه دارو به حساب بیماران ریخته شود تا بتوانیم راحتتر با گرانی داروها مقابله کنیم.
گفتنی است، این بیماران با وجود درد و بیماری برای تامین دارو و درمان خود چندین بار مسیرهای مختلفی را طی میکنند تا بتوانند از طریقی هزینههای دارویی و درمانی خود را به حداقل برسانند، ولی به جز مبلغی که از طریق انجمن بیماران کلیوی تامین میشود، راه به جایی نمیبرند.
همچنین باید گفت که عدهای از بیماران کلیوی که از خرید دارو ناتوان هستند، در صورت عدم مصرف دارو احتمال پس زدن کلیه در آنان وجود دارد.
رییس انجمن حمایت از بیماران کلیوی زنجان در این باره گفت: علیرغم اعلام دولت مبنی بر پرداخت 700 میلیارد تومان برای جبران افزایش قیمت داروهای بیماران کلیوی، بیمههای طرف قرارداد، جوابگوی مراجعین این بخش نیستند.
"محمدرضا طهماسبی" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه زنجان، اظهار کرد: بیماران کلیوی اعم از بیماران دیالیزی و پیوندی دارای دفترچه خاص درمانی هستند که بر اساس تفاهمنامه با وزارت بهداشت و بیمه تامین اجتماعی، خدمات این حوزه به صورت رایگان به آنها ارایه میشود.
وی افزود: از بیمارانی که تحت پوشش بیمه خدمات درمانی هستند نیز 10 درصد خدمات دارویی و درمانی اخذ میشود و خدمات دیالیز نیز به صورت رایگان برای آنها انجام میگیرد.
طهماسبی تصریح کرد: از امسال و با افزایش قیمت مواد اولیه دارویی، شاهد بالا رفتن قیمت داروها بودیم که بیمهها این تفاوت قیمت را قبول نکرده و جوابگوی مراجعین نیستند و هزینه آنها از بیماران اخذ میشود.
این مسوول تاکید کرد: این در حالی است که طبق اعلام وزارت بهداشت برای جبران این مابهالتفاوت و افزایش قیمت 700 میلیارد تومان محاسبه شده و به حساب بیمهها واریز شده تا قیمتها به مبلغ سال گذشته بازگردد.
وی افزود: با اعلام دولت در این خصوص از بیمههای طرف قرارداد پیگیر این مسئله شدیم، ولی تاکنون به نتیجهای نرسیدیم و اختلاف قیمتها همچنان باقی مانده است.
رییس انجمن حمایت از بیماران کلیوی زنجان، گفت: با توجه به اینکه درآمد انجمن از محل کمکهای خیرین تامین میشود و امکان درآمدزایی مستقل ندارد، لذا همپای افزایش قیمت داروها نمیتواند درآمدهای خود را افزایش دهد و همین امر انجمن را در حمایت از بیماران برای تامین هزینههای دارویی با مشکل مواجه میکند.
طهماسبی خاطرنشان کرد: این در حالی است که عدم مصرف به موقع دارو در بیماران کلیوی که عمل پیوند را انجام دادهاند، موجب پس زدن کلیه پیوندی شده و در سایر بیماران نیز عوارض بیماری بیشتر میشود.
وی افزود: بسیاری از بیمارانی که در انتظار دریافت کلیه هستند، به علت افزایش قیمت دارو از عمل پیوند منصرف شدهاند.
طهماسبی تصریح کرد: یکهزار و 214 بیمار کلیوی در استان وجود دارد که از این تعداد 260 نفر دیالیزی، 340 نفر تحت مراقبتهای پیشگیری، 514 نفر پیوند کلیه و 60 نفر در ردیف انتظار پیوند قرار دارند.
ارسال نظر