گوناگون

چرا بچه دار شدن مساوی است با بی کار شدن؟

چرا بچه دار شدن مساوی است با بی کار شدن؟

پارسینه: هنوز از یادها نرفته است که افزایش مرخصی زایمان مادران پس از ماه‌ها تلاش توسط معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در دولت دهم به مجلس داده شد و پس از تأمین منابع مالی مورد...

پارسینه-گروه اجتماعی: هنوز از یادها نرفته است که افزایش مرخصی زایمان مادران پس از ماه‌ها تلاش توسط معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در دولت دهم به مجلس داده شد و پس از تأمین منابع مالی مورد نیاز برای اجرایی شدن این مصوبه ابلاغ شد اما با دستور معاون اول رئیس جمهور مبنی بر لغو مصوبات دولت دهم از اول خردادماه سال جاری این مصوبه نیز که در ۲۰ خردادماه در مجلس نهایی شده بود متوقف شد تا مشکلات مادر شدن برای زنان شاغل چند برابر شود.

این در حالی بود که مدت هاست مسئولان نظام نسبت به کم شدن جمعیت جوان کشور هشدار می دهند.



در هر حال، ماجرا از این قرار بود که قانون افزایش مرخصی زایمان زنان از شش به 9ماه در خرداد سال گذشته در قالب لایحه‌ای از سوی دولت به مجلس فرستاده شد و پس از بررسی نمایندگان مجلس‌شورای‌اسلامی به تصویب رسید. این قانون از جمله طرح‌هایی بود که در دولت قبل در معاونت امور زنان و خانواده پیگیری و در نهایت تصویب شد.

بر اساس مصوبه دولت ‌برای افزایش مرخصی زایمان زنان، مدت مرخصی زایمان (یک و دوقلو) زنان شاغل در بخش‌های دولتی و غیردولتی 9‌ماه تمام با پرداخت حقوق و فوق‌العاده‌های مربوط تعیین می‌شود. همسران افراد یادشده نیز از دوهفته مرخصی اجباری (تشویقی) برخوردار می‌شوند.

با وجود تامین اعتبار، از آغاز زمزمه‌های این طرح کارشناسان انتقادات و نگرانی‌هایی را نسبت به آن عنوان می‌کردند؛ انتقاداتی که از ایجاد تبعیض شغلی و بی‌میلی کارفرمایان نسبت به استخدام زنان در اثر اجرای این طرح حکایت می‌کرد.

بعداز روحی کار امدن دولت یازدهم اما معاون رئیس‌جمهور در امور زنان از عقد موافقتنامه معاونت امور بانوان و خانواده نهاد ریاست‌جمهوری با وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مختلف درمورد تامین اعتبار افزایش مرخصی زایمان خبر داده است.

معاون فنی درآمد سازمان تامین‌اجتماعی گفته‌ : بر اساس نتایج تحقیق این سازمان، طی مدت 18 ماهه گذشته، 47 هزار زن شاغل به‌دلیل استفاده از مرخصی زایمان به مدت شش ماه، از محل کار خود اخراج شده و بیمه بیکاری دریافت کردند.

به همین علت است که اجرای قانون مرخصی زایمان از چالش‌های پیش ‌روی دولت در امور زنان بوده است که در ماه‌های اخیر همواره جنجال‌آفرین شده است.

هر چند ، بر اساس قانون باید افزایش مرخصی زایمان اجرایی می‌شده اما اخباری مبنی بر اخراج زنان به دلیل استفاده از این مرخصی منتشر شده است که اجرای این قانون را با اما و اگرهای جدی مواجه کرده است.

کار به جایی رسیده که حتی معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، شهیندخت مولاوردی  درباره اجرایی شدن افزیش مرخصی زایمان گفته: در انتظار ابلاغ بودجه آن هستیم.

او ادامه داده: البته برای افزایش مرخصی زایمان زنان باید امتیازات ویژه‌ای مانند ایجاد ساعت کار شناور برای مادران در نظر بگیریم، چرا که بسیاری از زنان شاغل پس از مرخصی زایمان شغل خود را از دست می‌دهند.

به گفته مولاوردی، در حال حاضر معاونت زنان هفته‌ای 20 شکایت از اخراج زنان به دلیل مرخصی زایمان دریافت می‌کند و با توجه به این شرایط بهتر است به جای تقلیل ساعت کاری ساعت کاری شناور برای مادران در نظر گرفته شود و همزمان با آن مهدکودک در کنار محل کار زنان ایجاد شود.
به این ترتیب ، به نظر می رسد زنان با شرایط اقتصادی بد امروز به دلیل فرزنددار شدن از شغل خود اخراج می شوند و این در حالی است که مسئولین هر روز و هر روز زنان را به داشتن فرزند تشویق می کنند و طرح هایی چون رایگان کردن زایمان طبیعی را به اجرا می گذارند.

با این حال زنان ایرانی به خصوص زنان جوانی که به شغل خود نیاز دارند ، از فرزند دار شدن می ترسند و اگر هر چه زودتر چاره ای برای این مساله اندیشیده نشود سیاست های افزایش جمعیتی کشور با مشکل جدی مواجه خواهد شد.

ارسال نظر

  • رجال

    بزرگترين وظيفه زنان در جامعه تربيت نسل است
    شايد كمتر شغل و يا حرفه اي باشد كه بتواند اينگونه جامعه را به سمت تعالي پيش ببرد.
    در ضمن آيه شريفه الرجال قوامون علي النساء نه تنها زنان را تحقير نكرده بلكه بهترين شرايط را براي ايشان فراهم آورده. در اين آيه مردان وظيفه دارند كه از زنان سرپرستي كنند. يعني براي مردان وظيفه سنگيني قائل شده اند. امروزه مردان جامعه ما با از زيركار دررفتن و كم كاري مسووليت را بين زنان تقسيم ميكنند.
    در هر حال من از اينكه مسووليت به اين سنگيني گردنم نهاده شود گريزانم مگر به حكم قران.
    پس چرا زنان ما اعلام استقلال ميكنند براي من جاي سوال دارد مگر بد است كسي سرپرست آدم باشد؟!
    خداوند با اين آيه آزادي را نقض نكرده بلكه سرپرستي را برعهده مردان گذارده است.

  • کارشناس

    البته که خیلی دور از ذهن نیست که زنان نباید خود را درگیر مسائل اجتماعی نمایند ولی اگر بنا بر کار باشد باید امنیت شغلی داشته باشند اگر در خانه خدما بهتری ارائه می دهند باید انجا بمانند اما رفع مسئو لیت از کارفرما نمی شود قوانین باید بازنگری شود و زنان کمتر کار کنند وبیشتر به امور خانه و جاریه بپردازند در اسلام خیلی تاکید داریم بر این موضوع .

  • بچه دار

    اتفاقا با بچه دارشدن ، اگر هم چند قلو شدند حسابی کار و بارت می گیره حتی باید یه دستیار هم بگیری

  • ناشناس

    آموزش وپرورش بیچاره هم که وزیرش گفت پول نداریم .......شاید نشسته پول رابیارند جلوی وزارت خونه تحویلش بدهند .اقای وزیر از هر جا دیگر ارگان ها تامین اعتبار می کنند شما هم بگیر.
    البته اگه نامردی نکنی ومثل قضیه بی پولی تون برای حقوق بازشنسته ها که از حقوق فروردین 93معلمان بالای دویست هزار تومن کم کردی عمل نکنید...نزنه به سرتون این کار راانجام بدهید ما راضی نیستیم آه ونفرین دیگران توی نون ما باشد

  • ناشناس

    جالب این که جدیدا فرماندار و بخشدار را هم از خانمها انتخاب می کنند.
    فرماندار کجاست؟ رفته مرخصی تا شش ماه دیگر هم نمیاد!

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار