گوناگون

تکلیف خمیر مرغ به کجا رسیده است؟

تکلیف خمیر مرغ به کجا رسیده است؟

پارسینه: مدیر کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: بازرسی‌های مستمر و دقیق ما در زمینه فرآورده‌های گوشتی وجود دارد. در عین حال دیده شدن خمیر مرغ در کارخانه‌ها تخلف محسوب شده و باعث توقف خط تولید می‌شود.

به گزارش پارسینه، دکتر هدایت حسینی در خصوص گوشت‌های جدا شده به صورت مکانیکی (MDM)که در عام به آن خمیر مرغ گفته می‌شود، گفت: مواردی تخلف دیده شد و با توجه به بررسی‌هایی که بعمل آمد به نتیجه رسیدیم شرایط و ضوابط بهداشتی دقیق‌تری بر تولید این محصولات حاکم کنیم.

وی افزود: همچنین تولید کنندگان را موظف کنیم تا در حد امکان، این محصولات را صرفا در کارخانه‌های تولید کننده فراورده، مورد استفاده قرار دهند؛ چرا که بدلیل حساس و فسادپذیری محصول، حمل و نقل می‌تواند به فرآورده آسیب رساند. به همین دلیل نیز در حال حاضر تولیدش را متوقف کرده‌ایم تا آئین نامه بهداشتی آن نوشته شود. ابتدای امسال از دانشگاه‌های علوم پزشکی خواستیم که پروانه‌های مربوطه را سه ماه تمدید کنند. بر همین اساس اکنون حدود یک ماه است که استفاده از گوشت مرغ جدا شده به روش مکانیکی را ممنوع کرده‌ایم.

حسینی در پاسخ به این سوالی مبنی بر آنکه آیا ضایعات مرغی که در تولید سوسیس و کالباس استفاده می‌شود، از باب سلامتی مضر است؟ گفت: بارها گفته شده که اگر مردم نیازمند قطعات مرغ هستند که این مواد در تمامی فروشگاه‌ها وجود دارد و اگر مرغ درسته نیز می‌خواهند بازهم در بسته بندی‌های بهداشتی وجود دارد. از مردم درخواست کرده‌ایم که از قصاب نخواهند ضایعات مرغ را جدا و قطع بندی کند. ما آزمایشاتی نیز داریم که اگر این فرآورده در صنایع خوراکی استفاده شود، شناسایی کنیم و این آزمایشات بصورت مستمر انجام می‌شود.

وی درباره اینکه گاهی شنیده می‌شود خمیر مرغ به صورت زیر پله‌ای و زیرزمینی تولید شده و به سمت کارخانه می‌رود، گفت: عمدتا ضایعات به سمت فراورده‌های صنعتی می‌رود و آن چیزی که به سمت فرآورده غذایی می‌رود ممنوع است، اما باید نظارت‌های ما هم به صورت مستمر باشد تا این چنین موادی راه به کارخانه‌های تولید فرآورده‌های گوشتی پیدا نکند.

حسینی ادامه داد: ورود به خط تولید کارخانجات سوسیس و کالباس جزو وظایف ماست و با توجه به حساسیتی که در این زمینه وجود دارد، به صورت مکرر از این کارخانه‌ها بازدید می‌کنیم. در بازرسی که از کارخانه‌های فرآورده گوشتی هم در ساعت‌های اداری بازدید می‌شود هم در غیر ساعات اداری. ما اکیپ‌هایی داریم که حتی در شب هم بازدید می‌کنند که تخلفی صورت نگیرد و نظارت‌ها وجود داشته باشد.

وی در اینباره افزود: آنچه برای ما مهم است، انبار مواد اولیه است، چراکه در انبار مواد اولیه باید گوشت‌ها و مرغ‌هایی با تاریخ مصرف معتبر و بهداشتی باشد. در فرایند تولید سوسیس و کالباس هم افزودنی اضافه می‌شود که نوع و مقدار آنها تحت کنترل بازرسان‌ است؛ این اولین مرحله بازدید است و پس از آن خط تولید، فرآیند تولید، بهداشت کارخانه، بهداشت فردی کارکنان و ... مورد بازرسی قرار می‌گیرد.

به گفته حسینی، تا حدود یک ماه گذشته کارخانه‌ها مجوز استفاده از خمیر مرغ بهداشتی را داشتند و در محل خود کارخانه و با نظارت مسئولین فنی و بازرسان ما تولید می‌شد، اما اکنون استفاده از خمیر مرغ در کارخانه‌ها تخلف محسوب شده و باعث توقف خط تولید می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که اگر خمیر مرغ بهداشتی بوده چرا استفاده از آن متوقف شده است؟ گفت: این موضوع در کل کشور جامعیت نداشت. گزارش‌هایی داشتیم که برخی موارد به صورت غیربهداشتی تولید می‌شوند و باید این موضوع را طبق یک ضابطه و قانون در کل کشور به جامعیت برسانیم. حتی اگر یک کارخانه هم تخلف انجام دهد برای ما حائز اهمیت است چراکه ما دغدغه سلامت مردم را داریم. به همین منظور تا تدوین آئین نامه‌های بهداشتی و صحه گذاری بهداشتی تولید آن را متوقف کرده‌ایم.

حسینی افزود: صحه گذاری بهداشتی درسی است که طی چندین سال در دانشگاه تدریس می‌شود، اما اگر بخواهیم به صورت اجمالی بگوییم، صحه گذاری بهداشتی در یک زنجیره تولید دیده می‌شود؛ مرغی که قطع‌بندی می‌شود، مرغی که وارد دستگاه جداسازی می‌شود، شرایط نگهداری، حمل و نقل، استفاده در فرآورده، از تمام این مراحل چه میکروبیولوژیک چه شیمیایی، در تمامی مناطق کشور چه گرمسیری و چه سردسیری و در تمام فصول سال این نمونه‌برداری انجام می‌شود و نتیجه این موارد یک ارزیابی خطر می‌شود تا یک صحه‌گذاری بهداشتی انجام شود.

وی در ادامه به سرانه مصرف سوسیس و کالباس در کشور اشاره کرد و گفت: سرانه مصرف سوسیس و کالباس و فرمولاسیون آن در کشورهای مختلف، متفاوت است و در ایران هم حدود پنج تا شش کیلوگرم در سال سرانه مصرف برای هر ایرانی است اما، در برخی کشورها مانند آلمان تا 40 کیلوگرم در سال است. البته فراورده‌های سوسیس و کالباس به دلیل افزودنی‌هایی که دارد از جمله مواد نگهدارنده باید مصرفش محدود باشد.

حسینی در پاسخ به این سوال که آیا اتحادیه و انجمن های فرآورده های گوشتی سهمی در وضع قوانین و آیین نامه‌های سازمان غذا و دارو دارند؟ گفت: انجمن فرآورده‌های گوشتی و اتحادیه فرآورده‌های گوشتی مورد مشورت ما هستند و در موارد مرتبط با آنها تبادل نظر می‌شود. دوستان به بحث‌های سلامت محور سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت واقف بوده و تعامل در توسعه سلامت دارند. در عین حال باید به این نتیجه برسند که این تصمیم گیری منطقی بوده و در ارتقای سلامت مردم و ارتقای سلامت فرآورده‌های گوشتی موثر است.

وی در عین حال افزود: خمیرمرغ ماده ارزان قیمتی است؛ چراکه فرآورده ثانویه است که از قطعه بندی مرغ بوجود می‌آید و به عنوان یک فرآورده پروتئینی ارزان قیمت می‌شود روی آنها فکر کرد. اما برای ما سلامت مردم مهم‌تر است. دوستان در جریان هستند و می‌دانند ممکن است به دلیل حساسیت و فسادپذیری این ماده در تولید، نگهداری، عرضه و جابجایی، می‌تواند به سلامت مردم آسیب رساند. بنابراین اگر صحه گذاری‌های بهداشتی ما نباشد می‌تواند نگران کننده باشد.

وی افزود: البته معتقدم که همه تولید کنندگان دغدغه اول‌شان سلامت مردم است و سلامت مردم برایشان ارجعیت دارد. این محصولات هم باید تحت شرایط خاص تولید شوند و شرایط فنی و بهداشتی تولیدش باید کاملا بهداشتی باشد. به همین منظور سازمان غذا و دارو با همفکری انجمن فرآورده‌های گوشتی سعی در تدوین استانداردها، ضوابط و معیارهای فنی تولید این محصولات دارد و بعد از تصویب و صحه گذاری بهداشتی این محصولات توسط سازمان غذا و دارو، استفاده شود.

مدیر کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در پایان صحبت‌هایش گفت: از آنجاکه جمع شدن و خارج شدن ضایعات در قصابی‌ها خطرناک است، بیشتر پیگیر تدوین آئین‌نامه بهداشتی و فنی آن هستیم که درخود واحد تولیدی این جداسازی انجام شود و مثل بسیاری از نقاط دنیا امکان ورود این مواد به فرآورده‌های گوشتی وجود داشته باشد. همچنین از سازمان محترم دامپزشکی نیز درخواست کرده‌ایم که از قطع بندی مرغ در قصابی‌ها جلوگیری کند. البته عمدتا این ضایعات به مصرف صنایع غیرخوراکی می‌رسد و در فرآورده‌های صنعتی غیر‌خوراکی استفاده می‌شود. اگر سازمان دامپزشکی تولید ضایعات را در کل شهر متوقف کند و اجازه قطعه بندی مرغ را ندهند به سمت حل مشکل احتمالی از منشا حرکت کرده‌ایم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

  • سامان میرزائی

    توی مطبخ از برای شرح حال
    پشتِ هم کردند هی از او سوال:

    - کیستی تو، از کدامین لانه ای؟
    - بوده ای قبلاً در آشپزخانه ای؟

    - کی ز پشت مرغ افتادی برون؟
    - توی ماهیتابه بودی تاکنون؟

    - تجربه داری و فرزی در عمل
    - جای دیگر کار کردی فی المثل؟

    - داغ گشتی توی روغن یا کره؟
    - حل شدی در شنبلیله یا تره؟

    - با نمک فلفل بهم خوردی دقیق؟
    - خوب کف کردی،شدی کلاً رقیق؟

    - پشت و رویت سرخ شد روی اجاق؟
    - باد کردی از فشار احتراق؟

    تخم مرغ این حرف ها را که شنید
    روی وحشت زرده اش هم شد سفید!

    ژوری اینترویو هم بی مجال
    لحظهای غافل نمیشد از سوال:

    - گر "رزومه" داری و "سی.وی" بیار
    - ورنه بیخود آمدی دنبال کار

    - گر نداری توی کارت سابقه
    - ردّ ردّی گرچه باشی نابغه

    گفت لرزان تخم مرغ بینوا
    نیست قانون شما بر من روا

    خوب من تازه ز مرغ افتاده ام
    صفرکیلومترم و آماده ام

    هرکسی کرده ز یک جائی شروع
    میکند خورشیدش از یکجا طلوع

    گر نه در جائی خودم را جا کنم
    تجربه پس از کجا پیدا کنم؟

    گر که مرواری نباشد در صدف
    پس چگونه تجربه آرد به کف؟

    گر که در میدان نرفته کره اسب
    تجربه را پس چه جوری کرده کسب؟

    گفت "شف" با او که: - زر زر کافیه!
    - بیش از این هم ماندنت علافیه

    ـ تخم مرغ هم اینقدر پر مدعا
    - دست به نطقش را ببین بهر خدا!

    - تجربه اول برو پیدا بکن
    - بعد فکر پخت و پز با ما بکن

    تخم مرغ بینوا با قلب خون
    آمد از آن آشپزخانه برون

    رفت غمگین، صاف پیش مادرش
    تا که گرما گیرد از بال و پرش

    گفت مادرجان مرا هم جوجه کن
    جزو باند جوجه های کوچه کن

    مرغ مادر گفت که: - دیر آمدی
    - پس چرا طفلم به تأخیر آمدی؟

    - من به تو گفتم بگیر اینجا قرار
    - تو خودت عازم شدی دنبال کار

    - مهلت جوجه شدن شد منقضی
    - پس چه شد کوکوپزی، نیمروپزی؟

    تخم مرغ اشکش درآمد پیش مام
    ماجرا را گفت از بهرش تمام

    گفت در نیمروپزی گشتم کنف
    چونکه از من تجربه میخواست شف

    سابقه یا تجربه با من نبود
    آشپزخانه مرا ریجکت نمود

    موعد جوجه شدن هم که گذشت
    آه مادر بچه ات بیچاره گشت!

    من از آنجا مانده، زینجا رانده ام
    فاتحه بر هستی خود خوانده ام

    رفت فرصت های عالی از کفم
    حال دیگر کاملاً بی مصرفم

    پس در این دنیا به چه چیزی خوشم؟
    میروم الان خودم را میکشم!

    گفت مادر: - طفلکم قدقدقدا
    - چند مدت صبر کن بهر خدا

    - صبر کن طفلم بیاید نوبهار
    - باز پیدا میشود بهر تو کار

    - گرچه اکنون فرصتت سرآمده
    - تو نگو دنیا به آخر آمده

    تخم مرغ آنجا به حال انتظار
    ماند تا از ره بیاید نوبهار

    عید نوروز، عید پاک آمد ز راه
    روی هر میزی بساطی دلبخواه

    شربت و شیرینی و قند و نبات
    تخم مرغ رنگ کرده در بساط

    روی میز خانهی بانو بهار
    یک سبد مرغانه خوش نقش و نگار

    تخم مرغ ما نشسته آن میان
    میفروشد فخر بر اطرافیان

    از همه خوشرنگ تر، خندان و شاد
    حرف های مادرش آمد به یاد:

    - بهر هرکس در جهان قدقدقدا
    - هست یک جا و مکان قدقدقدا

    - نیست بی مصرف کسی قدقدقدا
    - هست امکان ها بسی قدقدقدا

    - هرکسی باید بیابد جای خود
    - تا نهد جای مناسب پای خود

    - پس تو هم توی مدار خویش باش
    فارغ از مأیوسی و تشویش باش

    - چون شبیه تخم مرغ است این کره
    - روز و شب گردش کند بی دلهره

    - خود تو هم هستی عزیزم بیضوی
    - در مدار خویش گردش کن قوی

    - زندگی زیباست، زیبایش ببین
    - هم ز پائین، هم ز بالایش ببین

    تخم مرغ ما ز پند مادری
    شادمان لم داد آنجا یکوری

    گفت گر مطبخ به من میداد کار
    در کجا بودم کنون ای روزگار؟

    گشته بودم جوجه گر روی حساب
    ای بسا که میشدم جوجه کباب

    پس چه بهتر که بد آوردم زیاد
    حال راضی هستم و ممنون و شاد

    با نهایت و تاسف با خبر شدیم که مرغها را به خمیر تبدیل شده ، بهمین مناسبت مجلس ختمی در منزل یارانش کالباس و سوسیس در ساندویچیها و سوپرمارکت ها برگزار میگردد . شرکت عموم آزاد است
    از طرف بزرگ خاندان مرغ خزوسهای محله ...............

    سامان میرزائی بوشهر

  • reza

    خمير مرغ ديگه چيه؟؟؟؟؟؟؟؟

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار