سایت همسریابی مجاز نداریم
پارسینه: رییس پلیس فتای استان اصفهان گفت: موضوعات اخلاقی و امنیتی 21 درصد و اقتصادی 69 درصد جرائم سایبری اصفهان را تشکیل میدهند.
به گزارش پارسینه به نقل از ایسنا، سید مصطفی مرتضوی صبح امروز (شنبه) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر 150 میلیون سیم کارت در کشور فعال است و این امر موجب بسیاری از سوءاستفادههای ارتباطاتی شده است.
وی با بیان اینکه باید قبول کنیم که شبکه های موبایلی ما غیر بومی و ساخته و پرداخته فرهنگ های غربی ناملموس هستند، افزود: اینگونه شبکه های ارتباطی جرائم اخلاقی و اجتماعی را گسترده کردهاند و در روزگاری که دنیا و جامعه ما به سمت جامعه ای شبکه ای پیش میرود مردم مجبور خواهد شد، در این قطار قرار گیرند، پس باید مراقبتها بیش از پیش باشد.
رییس پلیس فتای استان اصفهان با اشاره به اینکه فرهنگ سازی یکی از ابزارهای مناسب برای جلوگیری از بزههای سایبری است، ادامه داد: فعالیت در حوزه سایبر به دلیل اینکه محدود به یک استان و یا شهر نمیشود، همواره در حال افزایش است، برای مثال در استان اصفهان اگر 100 مورد جرم سایبری رخ دهد، ما 118 جرم سایبری کشف میکنیم و این به دلیل محدود نبودن جرائم سایبری است.
مرتضوی با بیان اینکه در استان اصفهان در حوزه جرائم سایبری اجتماعی افزایش سه درصدی وقوع، در حوزه اقتصادی افزایش 300 درصدی وقوع بیشترین مورد وقوع جرم را دارند، ادامه داد: موضوعات اخلاقی و امنیتی 21 درصد و اقتصادی 69 درصد جرائم سایبری اصفهان را تشکیل میدهند که این دو مورد 90 درصد جرائم سایبری استان را تشکیل میدهند.
اعتماد بیجا بیشترین دلیل آسیب افراد در شبکههای اجتماعی
وی به انگیزه مجرمان سایبری اشاره کرد و افزود: 80 درصد انگیزه افراد اقتصادی، 10 درصد غیراخلاقی، پنج درصد کنجکاوی و پنج درصد انتقام جویانه است و 66 درصد جرائم اخلاقی نیز از طریق شبکههای اجتماعی صورت میپذیرد.
رییس پلیس فتای استان اصفهان گفت: از 100 درصد جرائم اخلاقی رخ داده 49 درصد به هتک حیثیت افراد و نشر اکاذیب، 33 درصد انتشار فیلم و عکس، هشت درصد ایجاد مزاحمت و دو درصد نیز اعمال ضد عنف جامعه است.
مرتضوی به تقسیم بندی جرائم اقتصادی سایبری نیز اشاره و خاطرنشان کرد: 70 درصد جرائم اقتصادی کلاهبرداریهای رایانهای و 29 درصد برداشتهای غیر مجاز از حسابهای بانکی است.
وی اضافه کرد: کلاهبرداریهای اقتصادی که از طریق پیامک رخ میدهد، حجم بسیار انبوهی دارد و کار در این زمینه بسیار مشکل است، اما با این وجود پلیس فتای اصفهان توانسته این مورد کلاهبرداریها را کنترل کند و کاهش دهد.
رییس پلیس فتای استان اصفهان گفت: آنچه در حوزه تخلف پیامکی انجام میگیرد، از طریق سامانههای پیامکی نیست و همواره از طریق شمارههای تلفن همراه است، که اگر افراد چنین کلاهبرداری هایی را مشاهده میکنند، کافی است شماره مورد نظر را به سایت https://www.cyberpolice.ir یا سامانه تلفنی 2184355 اطلاع دهند و ظرف مدت یکساعت آن شماره مسدود و پیگیری لازم آغاز میشود.
مرتضوی در خصوص سایتهای همسریابی اظهار کرد: تا این لحظه هنوز هیچ مجوزی برای فعالیت سایتهای همسریابی یا دفاتر همسریابی صادر نشده است، پس همه آنها متخلف هستند و در سال جاری تاکنون 135 سایت همسریابی در اصفهان مسدود شده است.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین دلیل آسیب دیدن افراد در شبکههای اجتماعی اعتماد بیجا و خوشبینی بیش از حد است که باید از طرف مردم کنار گذاشته شود.
ارسال نظر