ابهام در خودكشي شیوا ، دختر ١٢ ساله
پارسینه: «مادر، شيواي ١٢ سالهاش را بغل كرده بود و جيغ ميزد، صورت دخترش كه از تخت حلقآويز شده بود به كبودي ميزد» همسايه آنها ميگويد كه مادر دختر فكر ميكند «شيوا كه چند روز پيش صحنه خودكشي دختري جوان را در «واتسآپ» ديده بود، حالا خودش از تخت دو طبقه اتاقش حلقآويز شده است.»
به گزارش پارسینه به نقل از روزنامه اعتماد،ساعت ١٣:٣٠ دوشنبه ٣١ فروردين امسال اهالي يكي از محلههاي ياسوج با صداي جيغ و فرياد زني جوان به كوچه ريختند. مادر در حالي كه دختر ١٢ سالهاش را در بغل داشت مدام جمله «دخترم خفه شد» را تكرار ميكرد. يكي از همسايهها درباره اين حادثه به ميگويد: «در خانه بودم كه فريادهاي كمك مادر شيوا توجهم را به خود جلب كرد. وقتي به كوچه رفتم، ديدم كه او شيوا را بغل كرده و مدام ميگويد كه او خفه شده است. اهالي محل همه جمع شده بودند. بلافاصله شيوا را روي زمين خوابانديم و تنفس مصنوعي داديم.
كمي بدنش گرم شده بود كه اورژانس آمد و شيوا را به بيمارستان شهيد بهشتي برد.» در بيمارستان اما كاري از دست پزشكان برنيامد و شيوا جان خود را از دست داد. پس از آن خانوادهاش او را در مزار روستاي چم بلبل كهگيلويه و بويراحمد دفن كردند. مادرش به همسايهها گفته كه هنوز مرگ دخترش را باور نكرده است. همسايه ميگويد: مادر شيوا به من گفته بود كه روز حادثه شيلا، دختر شش سالهاش مشغول تماشاي تلويزيون بود كه شيوا از مدرسه آمد و به اتاقش رفت تا لباسش را عوض كند. او دخترش را صدا زد كه بيايد و كمك كند تا قبل از اينكه پدرشان بيايد، سفره ناهار را بچينند. اما وقتي خبري از شيوا نشد به اتاق او رفت و ديد كه دخترش با مقنعهاي كه در سر داشت، از طبقه دوم تختخواب حلقآويز شده و راه نفسش بند آمده است.
مادر شيوا به همسايهاش گفته كه دخترش چند روز قبل از حادثه، تصويري از خودكشي دختري دانشجو در «واتسآپ» ديده بود كه از پلي آويزان شده بود. پدر شيوا كارمند است. مادر هم خانهدار. آنها مستاجرند اما به گفته همسايه، وضع ماليشان خوب است و تا حالا صداي دعوا و جر و بحث از خانه شان نيامده بود. همسايه ميگويد: پدر و مادر شيوا با بچههايشان راحت بودند. من هميشه شيوا را كه جثه كوچكي داشت، ميديدم كه در خيابان، با اسكيت بازي ميكند. هيچ مشكلي نبود كه بگوييم مثلا بدرفتاري باعث اين اتفاق شده باشد.
آنها خيلي با بچههايشان راحت هستند. در پليس آگاهي ياسوج پروندهاي درباره اين حادثه تشكيل شده و تيمي از كارآگاهان رسيدگي به آن را آغاز كردهاند با اين حال آنها اعلام نظر قطعي درباره جزييات حادثه را منوط به گزارش پزشكي قانوني ميكنند. سرگرد فلاحي، مسوول مركز اطلاعرساني پليس ياسوج درباره اين خبر ميگويد كه هنوز همهچيز در حد همان گفتههاي خانوادهاش است و پليس به نتيجه خاصي نرسيده و همهچيز منوط به گزارش پزشكي قانوني است كه در چند روز آينده مشخص ميشود.
يكي از همسايهها درباره شنيدههايش از روند تحقيقات پليس گفت كه پليس ٩٠ درصد احتمال ميدهد كه شيوا وقتي از طبقه دوم تخت قصد پايين آمدن داشت، مقنعهاش به تخت گير كرده و خفه شده باشد. اما سرگرد فلاحي ميگويد كه پليس تاكنون هيچ اظهارنظري درباره اين حادثه نداشته است. اين حادثه بعد روانشناسي نيز دارد. فاطمه قاسمزاده، روانشناس كودك از اين حادثه با عنوان «علامت سوال» ياد ميكند. او ميگويد كه نبايد در بررسي اين اتفاق از محيط اجتماعي و ميزان آگاهيهاي دختر ١٢ ساله و خانوادهاش غافل شد با اين حال در بررسي اين حوادث كه شايبه بازسازي يك صحنه خودكشي را ميرساند، بايد به دو مقوله افسردگي و ميزان رشد عقلي كودك توجه كرد.
قاسمزاده معتقد است كه در اين حادثه به نظر نميرسد، شيوا كه با والدينش ارتباط خوبي داشته و در كوچه و مدرسه هم مشكل خاصي نداشته، افسردگي داشته باشد. از سوي ديگر دختري كه ١٢ ساله است اگر قصد بازسازي يك صحنه خودكشي كه در واتسآپ ديده را داشته باشد، ميداند كه اين عمل خطرناك است و منطقا نبايد اين كار را انجام دهد، مگر اينكه از نظر رشد عقلي در اندازه كودكي ٨ ساله باشد كه متوجه خطر اين عمل نشود. اما در مورد اين دختر به نظر نميرسد اين دو مقوله صحت داشته باشد بنابراين با يك علامت سوال در مورد اين حادثه روبهرو هستيم. به گفته قاسمزاده، تصاوير خودكشي در صورتي ميتواند روي كودكان براي بازسازي آن تاثير بگذارد كه يا فرد از افسردگي رنج ببرد يا براي بازسازي آن صحنه متوجه خطرناك بودن آن نشود كه در مورد شيوا و با اطلاعاتي كه همسايهها ميگويند صدق نميكند.
چقدر خوندن این پست ها قلب ادمو به درد میاره