گوناگون

سفر ابتکار به کرمانشاه، در اوج گرد و خاک

پارسینه: رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور گفت: در عراق هشت میلیون هکتار و در داخل کشور ۲.۸ میلیون هکتار کانون گرد و غبار داریم.

معصومه ابتکار در «شست مشترک کمیته راهبردی ستاد مقابله با گرد و غبار کشور» که با حضور جمعی از مسئولین کشوری و استانی مرتبط با موضوع گرد و غبار، عصر امروز(۱۵ تیر) در استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: با هیاتی که در سطح ملی و بین‌المللی شکل گرفته به کرمانشاه سفر کردیم تا مردم بدانند دولت نسبت به موضوع ریزگردها حساس و به فکر و همراه مردم است.

وی با بیان اینکه دولت موضوع ریزگردها را با جدیت پیگیری می‌کند، ادامه داد: ریزگردها ماهیت فرابخشی دارد و دستگاه‌های مختلفی از جمله سازمان محیط زیست، سازمان هواشناسی، وزارت کشور، وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت و ... با آن درگیر هستند.

رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه همه تلاش ما این است که موضوع ریزگردها را در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی پیگیری کنیم، خاطرنشان کرد: تا کنون اقدامات خوبی در قالب قطعنامه‌های بین‌المللی انجام شده است.

به گفته معاون رئیس جمهور در مذاکرات دوجانبه با عراق هم کم کاری صورت نگرفته و حتی در سفری که سال ۹۲ به بغداد و کربلا صورت گرفت مقرر شد با کاشت درخت و سایر اقدامات از وقوع ریزگردها جلوگیری شود که متاسفانه بحران‌هایی رخ داد و کار عملا به نتیجه نرسید.

ابتکار خاطرنشان کرد: حتی در سفر اخیر معاون اول رئیس جمهور به عراق هم موضوع ریزگردها یکی از مهمترین مباحث مطرح شده بود و علاوه بر این موارد مذاکراتی هم با سازمان محیط زیست عراق صورت گرفته است.

وی از آمادگی عراق برای مقابله با کانون‌های ریزگردها خبر داد و تصریح کرد: مشکل آنجا است که بخشی از کانون‌های گرد و غبار در تصرف داعش و محل اصلی درگیری‌ها است و عراق قول داده هر موقع شرایط فراهم شود برای حل مشکل اقدام کند.

رئیس سازمان محیط زیست کشور یادآوری کرد: امیدواریم کارهایی در جنوب عراق و بصره انجام شود.

وی معتقد است، ما هم باید از فرصت اربعین در کشور عراق برای کاشت نهال و توسعه فضای سبز برای مقابله با ریزگردها استفاده کنیم.

ابتکار افزود: علاوه بر اقدامات منطقه‌ای و بین‌المللی در داخل کشور هم تدابیری برای کاهش اثرات ریزگردها اندیشیده شده است.

وی مهمترین این اقدامات را اصلاح و تقویت مصوبه مقابله با ریزگردها از سوی دولت اعلام کرد که به زودی ابلاغ خواهد شد.

به گفته این مسئول، مقابله با کانون‌های گرد و غبار، ارائه تسهیلات ارزان قیمت برای عایق کردن منازل و اماکن عمومی، نظام اطلاع رسانی و واکنش سریع، آزادسازی حق آبه تالاب‌ها، مستند سازی وقایع گرد و غبار، آمادگی وزارت بهداشت، جلوگیری از ایجاد کانون‌های داخلی و ... از موارد این مصوبه است.

معاون رئیس جمهور توسعه جنگل‌کاری و حفاظت و توسعه فضای سبز را از دیگر برنامه‌های دولت اعلام کرد و ادامه داد: برای این کار مقابله با آتش‌سوزی‌ها در دستور کار است.

ابتکار همچنین در جمع خبرنگاران از کاهش ۴۰ درصدی مساحت آتش‌سوزی‌های کشور در سال گذشته با اقدامات انجام شده خبر داد و یادآوری کرد: سال گذشته ۱۸ مانور آمادگی در برابر آتش‌سوزی برگزار کردیم و امسال هم ۱۴ مانور را در نظر گرفتیم.

وی از استقرار ۴۲ بالگرد در نقاط مختلف کشور خبر داد که هر زمان وقوع آتش‌سوزی داشتیم در کمترین زمان اطفاء شود.

ابتکار به دلایل افزایش ریزگردها از بعد شدت و میزان وقوع هم اشاره کرد و کشورهای همسایه خصوصا عراق و عربستان را از مهمترین کانون‌های غبارخیز اعلام کرد.

وی گفت: در عراق هشت میلیون هکتار کانون گرد و غبار داریم.

به گفته این مسئول، خشکسالی، افزایش گرمای زمین، تغییر کاربری‌ها، سدسازی در کشورهای منطقه و خصوصا ترکیه و ... از دلایل افزایش کانون‌های گرد و غبار است.

رئیس سازمان محیط زیست کشور از وجود ۲.۸ میلیون هکتار کانون بحران گردوغبار در داخل کشور هم خبر داد و تصریح کرد: سیاست دولت مقابله با ایجاد کانون‌های جدید است.

ابتکار با بیان اینکه گاهی ارتفاع طوفان‌های گرد و غبار تا هشت کیلومتر هم می‌رسد، گفت: طبیعتا در چنین حالتی با کارهای ساده مانند آب‌پاشی و ... نمی‌توانیم این بحران بزرگ را مهار کنیم.

وی با تاکید بر اینکه ۱۸ استان کشور درگیر گرد و غبار هستند، خاطرنشان کرد: به هیچ استانی بی توجهی نمی‌شود و ابعاد این بحران زیست محیطی آنقدر فراگیر است که استان‌های مرکزی و شرقی کشور را نیز درگیر می‌کند.

رئیس سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه آلودگی هوا فقط مختص به ریزگردها نیست، گفت: تهران هم چند سال بدترین شرایط آلودگی هوا را داشت و حالا دو سال است با اقداماتی که دولت انجام داده شرایط بهتر شده است.

ریزگردها بر زندگی مردم و اقتصاد استان تاثیر سوء گذاشته است

«نشست مشترک کمیته راهبردی ستاد مقابله با گرد و غبار کشور» به ریاست رییس سازمان محیط زیست کشور و با حضور رییس سازمان مدیریت بحران کشور، رییس سازمان هواشناسی کشور، نماینده مقیم سازمان ملل در ایران و نمایندگانی از وزارت بهداشت و وزارت امور خارجه، استاندار و جمعی از مسئولین استان، با هدف بررسی وضعیت ریزگردها، عصر امروز(۱۵ تیر) در استانداری کرمانشاه برگزار شد.

اسدالله رازانی استاندار کرمانشاه در این نشست با اشاره به روند افزایشی روزهای غبارآلود استان در سالهای اخیر، اظهار کرد: از سال ۱۳۸۴ به بعد روزهای همراه با گردوغبار استان روند افزایشی داشته و طی سالهای ۱۳۸۷ و ۱۳۸۸ این روزها به اوج خود رسید و و پس از آن با روند کاهشی مواجه شدیم، بگونه‌ای که سال ۱۳۹۲ تنها ۱۰ روز غبارآلود در استان داشتیم که هشت روز آن هوای استان در شرایط هشدار و دو روز در شرایط بحران بود.

وی با بیان اینکه در دو سال اخیر مجددا روزهای همراه با گردوغبار استان روند افزایشی پیدا کرده، گفت: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۲۰ روز هوای استان خارج از شرایط استاندارد بوده است.

رازانی با بیان اینکه منشاء این پدیده خارجی است و کار چندانی نمی‌توانیم برای مقابله با این پدیده انجام دهیم، گفت: این پدیده مشکلی است که تمام استان را در بر گرفته و بر بخش‌های مختلف زندگی مردم و همچنین اقتصاد استان تاثیر سوء گذاشته است.

وی گفت: زمانی که ریزگردها طولانی مدت در هوای استان باقی می‌مانند، این ریزگردها به منازل مردم هم نفوذ کرده و حتی توصیه به مردم مبنی بر ماندن در خانه نیز کارساز نیست.

استاندار کرمانشاه اظهار کرد: مردم استان از این وضعیت بسیار ناراضی‌اند و انتظار دارند اقدامی جدید برای مقابله با این بحران صورت بگیرد.

۷۰ درصد جمعیت ایران، تحت تاثیر گرد و خاک

معاون امور عمرانی استانداری کرمانشاه گفت: حدود ۷۰ درصد جمعیت کشور تحت تاثیر پدیده ریزگردها قرار دارند.

مجتبی نیک کردار در «نشست مشترک کمیته راهبردی ستاد مقابله با گرد و غبار کشور» که با حضور رییس سازمان محیط زیست کشور و جمعی از مسئولین کشوری و استانی مرتبط با موضوع گرد و غبار در استانداری کرمانشاه برگزار شد، با بیان اینکه ۷۰ درصد جمعیت کشور در منطقه زاگرس زندگی می‌کنند که تحت تاثیر گرد و غبار هستند، گفت: موضوع گردوغبار مساله یکی دو استان نیست و جمعیت زیادی از کشور با آن مواجه‌اند و با توجه به بزرگی مساله و تاثیر آن بر سلامت مردم، انتظار است به این موضوع بزرگ هم نگاه شود.

نیک کردار با اعلام اینکه ۱۰ سال است در کرمانشاه بطور جدی درگیر مساله ریزگردها هستیم، گفت: طی این ۱۰ سال بطور میانگین سالانه ۱۳۰ روز هوای استان در شرایط غیراستاندارد بوده، در حالیکه در ۵۰ سال قبل از آن تنها ۱۶ روز غبارآلود در استان داشتیم.

وی افزود: واقعیتی که وجود دارد این است که طی این ۱۰ سال به اندازه بزرگی این بحران به آن توجه نشده که انتظار داریم توجه بیشتری به این موضوع شود.

غلامحسین کاظمی مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه نیز در این نشست با اعلام اینکه تاکنون اقدامات فراملی و ملی برای مقابله با پدیده ریزگردها انجام شده، گفت: با این وجود هنوز هم شاهد این پدیده در بخش‌هایی از کشور از جمله استان کرمانشاه هستیم.

وی افزود: بر اساس آمار ایستگاه‌های سنجش استان، سال گذشته ۳۶ روز هوای استان خارج از شرایط استاندارد بود که از این تعداد ۳۳ روز وضعیت هشدار، دو روز اضطرار و یک روز بحران داشتیم.

کاظمی گفت: از ابتدای امسال تاکنون نیز ۲۴ روز هوای استان خارج از شرایط استاندارد بوده که رشد قابل ملاحظه ای نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.

فضل الله رنجبر فرماندار کرمانشاه نیز با بیان اینکه این دولت نسبت به این مساله حساسیت دارد، گفت: با این وجود اقدامات انجام شده هنوز نتوانسته موجب رضایت مردم شود.

وی افزود: یک عزم جدی‌تر نیاز است تا با جلب مشارکت بین المللی بتوانیم این پدیده که منشاء خارجی دارد را کنترل کنیم.

رنجبر همچنین خواستار در نظر گرفتن امتیازاتی برای استانهای درگیر با مساله ریزگردها شد.

مراد شیخ ویسی مدیرکل منابع طبیعی استان نیز در این نشست با تاکید بر لزوم حفاظت از پوشش جنگلی غرب کشور بعنوان سپری که تاحدودی جلوی ریزگردها را می گیرند، گفت: همچنین توسعه فضای سبز می‌تواند به کاهش آثار ریزگردها کمک کند.
منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار