گوناگون

فقط ۴۰۰ میلیارد دیگر مانده تا تکمیل مصلی۲۶ساله!

فقط ۴۰۰ میلیارد دیگر مانده تا تکمیل مصلی۲۶ساله!

پارسینه: مجموعه مصلی حضرت امام خمینی در حال حاضر ۶۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در جهبه های مختلف ساخت و ساز انجام می‌شود اما...

تحریریه پارسینه ،در سال ۱۳۶۱ اقدامات اولیه برای ساخت مصلایی بزرگ در تهران آغاز شد و زمین‌های منطقهٔ عباس‌آباد تهران به ساخت این مجموعه عظیم اختصاص داده شد. منظور از بنا نهادن این سازه گسترده، ایجاد منطقه‌ای مناسب برای ساخت مصلا تهران بود.

در سال ۱۳۶۹ یکی از طرح ها برای ساخت این مصلا برگزیده و کار ساخت پس از آن آغاز شد. گفته می شود پروژه اصلی کاربری‌های متعدد سیاسی، اداری، خدماتی، فرهنگی، تالارهای موسیقی، تماشاخانه‌ها، مرکز تجارت جهانی، فروشگاه‌ها و ایستگاه‌های مترو را به همراه داشته قرار بود پروژه‌ای برای نمایش توانایی‌ها و دستاوردهای نوین کشور و ساختن چهره‌ای جهانی از پایتخت قد علم کند.
فقط ۴۰۰ میلیارد دیگر مانده تا به تکمیل مصلی۲۶ساله!

اما ساخت این مجموعه(چهارصد هزار مترمربعی) به دلایل و کارشکنی های متعدد پیمانکاران که در سال ۱۳۶۷ آغاز شد تا به اکنون دچار مشکلات فراوانی بوده است.در سال ۱۳۹۰ پس از ۲۳ سال زمان و صرف هزینه حدود ۳۵۰ میلیارد تومان به شکل تدریجی، از سوی متولیان امر ادعا شد تا ۵ سال آینده و صرف حدود ۸۰۰ میلیارد تومان دیگر، برای پایتخت نشینان قابل بهره برداری کامل خواهد بود!

اما اخیراً معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در حال حاضر مجموعه مصلی ۶۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفته: اگر ۴۰۰ میلیارد بودجه ساخت مصلی در موعد مقرر تخصیص داده شود، پروژه را دوساله تحویل می دهیم.

محمد جعفر علیزاده، رئیس سازمان مجری ساختمان‌ها و تأسیسات دولتی و عمومی درگفتگو با ایلنا با بیان اینکه مجموعه مصلی حضرت امام خمینی در حال حاضر ۶۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در جهبه های مختلف ساخت و ساز انجام می‌شود، اظهار داشت: امسال هم ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار داده شده که اگر تخصیص یابد فازهای مهم دیگری تکمیل می‌شود.

وی با بیان اینکه استراتژی شهرداری را برای بهره‌برداری برخی از پروژه ها در پیش گرفته‌ایم، گفت: شهرداری هر پروژه‌ای را قبل از این که به افتتاح کامل برساند از آن بهره برداری می کند به این معنا که فازهایی که قابلیت استفاده از آن وجود دارد را در اختیار مردم می گذارد. قبل از اینکه تمام پروژه به بهره‌برداری نهایی برسد. برای مثال پروژه نمایشگاه شهر آفتاب یا بوستان ولایت، نهایی نشده است اما از آن قسمت هایی که قابلیت بهره برداری دارد، استفاده می کند.
فقط ۴۰۰ میلیارد دیگر مانده تا به تکمیل مصلی۲۶ساله!
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه در حال حاضر در مجموعه مصلی، انواع نمایشگاه‌ها و مراسم های مذهبی و مراسم نماز روز جمعه برگزار می شود، افزود: برای این مجموعه طوری برنامه‌ریزی کرده‌ایم که همزمان با ساخت، قسمت‌های تکمیل شده مورد بهره برداری هم قرار بگیرد.

علیزاده ادامه داد: با توجه به نگاه مثبت دولت و مجلس به این مجموعه خوشبختانه بودجه خوبی برای ساخت این مجموعه در نظر گرفته شده است. اگر ۱۲۰ میلیارد تومان تخصیص داده شود، دو جبهه جدید که امکان برگزاری همزمان نمایشگاه‌ها و نماز جمعه را فراهم می کند، ساخته می شود.

رئیس سازمان مجری ساختمانها و تأسیسات دولتی و عمومی گفت: در حال حاضر قسمت‌های عمده ای از بخش های مرکزی مصلی قابل بهره برداری است. شبستان مرکزی که بیش از ۶۰ هزار متر مربع مساحت دارد قابل استفاده است که ۶۰ الی ۷۰ هزار نماز گزار را در خود جای می‌دهد. در حال حاضر از صحن مرکزی که بیش از ۴۴ هزار متر مربع است هم استفاده می‌شود. شبستان شرقی هم قابل استفاده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مصلای تهران پاسخگوی بسیاری از درخواست‌ها از قبیل برگزاری نمایشگاه ها و مراسم ها است، گفت: تکمیل این پروژه هم تابع میزان بودجه‌ای است که اختصاص می یابد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه اگر اعتبارات در موعد مقرر پرداخت شود، تمام مجموعه مصلی تهران دو سال دیگر نهایی و به بهره برداری می رسد، اظهار داشت: هسته مرکزی و ایوان و مجموعه قسمت هایی که باقی مانده است با ۴۰۰ میلیارد تومان کاملا به اتمام می رسد.

علیزاده گفت: فاز مرکزی تا سال ۹۶ در صورت تخصیص اعتبار نهایی می شود اما تاکید می کنم با توجه به روندی که پیش روی ما است و اطلاعاتی که از تنگناهای مالی دولت داریم، این مجموعه را فاز بندی و ساخت فازهای آن را اولویت بندی کردیم که همزمان از این پروژه استفاده کنیم.

باید دید بعد از گذشت این همه سال، صرف میلیاردها تومان بودجه و تغییرات مداوم پیمانکاران ودولتهای مختلف، آیا واقعاً همین ۴۰۰ میلیارد باقی مانده تا تهران صاحب مصلای کامل و قابلی برای استفاده ساکنانش و حتی مردم ایران و گردشگران بین المللی شود!

ارسال نظر

  • ناشناس

    یکی از ده ها پروژه نمادین و بدون هیچگونه توجیه فنی و اقتصادی قابل تامل که سبب هدر رفت بخش عمده ای از بودجه های عمرانی دستگاه های متولی فرهنگ کشور گردیده است درحالی که میشد این حجم از نقدینگی و نیروی انسانی دخیل در این پروژه را برای ساخت ده ها و یا شاید صدها مسجد جامع در سطح کشور مصروف داشت که مسلما نتیجه بخش تر از مصلای بزرگ فعلی می بود.

  • مهدی

    یک تحقیق و تفحص در خصوص پیشرفت کار و بودجه ای که تا کنون مصرف شده لازم است.

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار