آزمون ورودی پایه هفتم تیزهوشان حذف شد
پارسینه: معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بر اساس تصمیم شورای عالی آموزش و پرورش برگزاری آزمونهای تستی در دوره ابتدایی، استفاده از کتب کمک آموزشی و ورود موسساتی که به این بهانه وارد مدارس ابتدایی میشدند همگی ممنوع شد گفت: همچنین دیگر آزمون ورودی مدارس نمونه دولتی و تیزهوشان برگزار نمیشود.
رضوان حکیم زاده در گفتوگو با ایسنا، جزئیات ممنوعیت برگزاری آزمون ورودی مدارس نمونه دولتی و تیزهوشان در پایه هفتم را تبیین و اظهار کرد: با توجه به مفاد سند تحول بنیادین و اهدافی که برای دوره ابتدایی مبنی بر محور بودن جریان تربیت در کلیه فعالیتهای آموزش و پرورش مشخص شده، در شورای عالی آموزش و پرورش تصمیم گرفته شد در دوره ابتدایی مجالی را فراهم کنیم که این جریان مهم تحت الشعاع هیچ امر دیگری قرار نگیرد.
وی افزود: از این جهت قرار شد کلیه عواملی که باعث میشوند تعلیم و تربیت در دوره ابتدایی تغییر جهت دهد و به یکسری آزمونهای تستی تقلیل یابد و محورهای اساسی یاد شده از جمله مهارت آموزی، شاداب بودن و نشاط داشتن دانش آموزان به دست فراموشی سپرده شود را مورد توجه جدی قرار داده و بر آنها تمرکز کنیم.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بر این اساس برگزاری آزمونهای تستی در دوره ابتدایی و استفاده از کتب کمک آموزشی و ورود موسساتی که به این بهانه وارد مدارس ابتدایی میشدند همگی ممنوع میشود گفت: همچنین دیگر آزمون ورودی مدارس نمونه دولتی و تیزهوشان برگزار نمیشود.
حکیم زاده ادامه داد: آزمون تیزهوشان و نمونه دولتی در پایه هفتم اثرات مخربی روی دوره ابتدایی داشت و یکی از مطالبات جدی خانوادهها این بود زیرا با توجه به رقابت ناسالمی که شکل گرفته بود، پروسه بسیار استرس زایی بود و هزینههای بسیاری نیز در برداشت. در این میان خانوادههایی که متمکن بودند میتوانستند وارد کلاسهای خاص شوند که زمینه سودجویی برخی موسسات را فراهم کرده بود. از سوی دیگر خانواده هایی که شرایط مالی نداشتند برچسب عدم توانمندی و باهوش نبودن به فرزندشان میخورد که به لحاظ تربیتی آسیب رسان بود.
وی با تاکید بر اینکه بازگرداندن نشاط به دوران کودکی و محور قرار دادن تربیت ۷.۵ میلیون دانش آموز ابتدایی از مزایای خوب این مصوبه است و اگر بگوییم فرزندان ما از این غول استرس زای آزمون ورودی رها شدند، سخنی به گزاف نگفتهایم ادامه داد: امروز میتوانیم خوشحال باشیم یکی از مهمترین و ارزشمندترین تصمیمات گرفته شده که میتواند مقدمات اجرایی شدن سند تحول را به شکل صددرصدی در دوره ابتدایی فراهم کند و جا دارد به معلمان ابتدایی، دانش آموزان و خانوادهها برای ایجاد چنین فرصت ارزشمندی تبریک بگوییم.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره نحوه ورود به مدارس سمپاد پس از اتخاذ این تصمیم گفت: با توجه به اینکه دیگر آزمونی برگزار نمیکنیم، دیگر ورودی به پایه هفتم در این مدارس نخواهیم داشت و دانش آموزان در آزمون دوره دوم شرکت میکنند لذا تمرکز برای شناسایی و جذب و دادن فرصت به این دانش آموزان منوط به زمانی میشود که سنشان بیشتر شده باشد.
حکیم زاده، ارزشیابی توصیفی را مغایر با برگزاری آزمون در پایه هفتم دانست و گفت: امیدواریم روی ابزارهای خوب در دوره دوم برای شناسایی استعدادها هم کار شود و بچه ها صرفا بر اساس یکسری مهارت های ریاضی برچسب تیزهوش بودن و یا نبودن نخورند. با حذف آزمون ورودی تربیت جانی دوباره در دوره ابتدایی میگیرد و فشاری که به خانواده ها وارد میشد، از بین میرود.
وی اضافه کرد: اکنون آنها که در دوره اول پذیرش شدند درسشان را ادامه میدهند و وارد دوره دوم میشوند، اما برای سال تحصیلی آینده پذیرش جدید در دوره اول متوسطه نخواهیم داشت.
درود خدا بر شرفتان ، عالی عالی می باشد مطمئنا" این گروه سری اول کارآفرینان و نخبگان کشور در سالهای آتی هستند . مرحبا
بسمه تعال
اینها به فکر خودشان هستند به فکر مردم نیستن اینها میخواهند مدارس غیر انتفاعی خودشان پربشه اینها وزرای میلیاردی هستن . بازبچه های با استعداد مستضعفین میتونستن اونجا برن شاید بچه های خودشان نمیتونن قبول بشن و پارتی بازی هم اونجا نمیتونن بکنن این تصمیم را گرفتن واقعا اگه میخواستن این تصمیم وبگیرن چرا از قبل نگفتن تصمیمات غیر کارشناسی و یک روزه جای تاسف داره. اگه مدیریت بلد نیستید چرا برای کشور و خانواده ها مشکل ایجاد می کنید؟
غیرانتفاعی ها به بچه ها معدل بسیار خوب تو توصیفی و در دبیرستان معدل بیست میدن دولتی ها معدل بیست را 19 میدن تا بچه های حقوق نجومی با حذف کنکور برن صنعتی شریف و تهران جا خوش کنن ای یه وجب جا پاک بود آب ریختن روش
اینکه ما موافق برگزاری آزمون به شیوه قدیمی نیستیم، اظهار داشت: اگر آزمون زمینهساز استرس و عامل از بین بردن نشاط در مدارس است به جای آن مکانیسم دیگری برای شناسایی استعدادهای برتر پیدا کنند چرا به جای حل مسئله، صورت مسئله را پاک کردهاند؟
با سلام خدمت اولیاءگرامی در مورد حذف آزمون تیز هوشان مطالبی را خدمت شما عرض می کنم ؛ بنده چون فرزند بزرگم دانشجوی کارشناسی ارشد رشته سازه (عمران )دانشگاه علم صنعت است ودانش آموخته مدارس تیز هوشان است تصمیم اخیر را مبنی بر اینکه آزمون فوق باعث افسردگی می شود را قبول نداشته ولی در مورد استرس کم لازمه فعالیت موثراست را می توان مدیریت کرد در ضمن فقط استرس امتحان نیست که دانش آموزان را تهدید می کنند جو مدارس عادی پر از استرس رفتارهای ناهنجار است چون مدارس عادی وضعیت چندان مطلوبی ندارند واگر داشتن چرا مدارس غیر انتفاعی در حال رشد هستند ؟! ومتاسفانه به نظر میرسد این تصمیم به رواج مدارس غیر انتفاعی منجر شده که در مقاطع دوره اول ودوم متوسطه نیز مدارس صرفا به دنبال جلب رضایت اولیاء خود دارای مشکلات جدی تربیتی وتحصیلی هستند وبه نظر بنده این تصمیم برای جبران کسری بودجه این کار انجام شده تا تحصیل بخش عظیمی از دانش آموزان به بخش خصوصی واگذار شده وهزینه آموزش وپرورش کم شود ؟!که مغایر با قانون اساسی است وآنچه واضح است دانش آموزان سخت کوش نیازهای ویژه ای دارند که می توان در آینده در تحول اقتصادی واجتماعی کشوراز آنها استفاده کرد در مدارس عادی بیشتر دانش آموزان علاقه ای زیادی به درس خواندن ندارند ونمرات در حد متعارف وقبولی است واین روند بر روی دانش اموزان تیز هوش وسخت کوش تاثیر خواهد گذاشت وحتی مشاهده شده دانش آموزان متوسط وکاهل دانش آموزان ساعی را تهدید می کنند که خود را پاسخگو ی معلمان نشان ندهند در غیر اینصورت با آنها برخورد خواهد شد.سوال اینجاست وقتی وزارت آموزش وپرورش قادر نیست سرانه مدارس عادی را بپردازد وحق التدریس معلمان را به موقع بدهد ؛چگونه در طرح شهاب که نحوه اجرای آن ومیزان اعتبارات مورد نیاز طرح نیز مشخص نیست می خواهد تحول ایجاد کند ؟!آیا سند بنیادین آموزش وپرورش اجرایی شده ؟آیا رتبه بندی معلمان بعد از چندین سال اجرایی شده ؟ به هرحال به نظر میرسد با شانه خالی کردن از زیر بارهزینه مدارس نمونه دولتی وتیزهوشان این است سرنوشت بی سرانجام ما امید است وزارت آموزش وپرورش به واعتراضات مردمی توجه کرده واز مردم نیز نظر سنجی کند تا والدینی که به تربیت وتحصیل فرزندان توانمند خود اعتقاد راسخ دارند؛ جواب قانع کننده ای بدهد واکثر دانش آموزان مدارس تیز هوشان از افراد موفق جامعه هستند وهیچ استرس وافسردگی نیز ندارند سری به دانشگاههای برتر کشور بزنید وبا یک آمار گیری ساده نتیجه مدارس تیز هوشان را مشاهده خواهید کرد در ضمن حذف مدارس نمونه دولتی ظلم به دانش آموزان مستعد روستایی است البته هزینه این مدارس بالا می باشد(مانند غذا وهزینه های شبانه روزی تعداد زیاد پرسنل که با با حذف آنها بخش از کسری بودجه جبران خواهد شد؟!! البته مدارس غیر انتفاعی بهره مند ازاین تصمیم یک روزه هستند و........ادامه داستان با تشکر