گوناگون

بررسی بیش از یک میلیون پرونده پزشکی قانونی در سال ۹۹

بررسی بیش از یک میلیون پرونده پزشکی قانونی در سال ۹۹

پارسینه: معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی گفت: یک میلیون و ۶۳۲ هزار و ۵۳۸ پرونده در حوزه های فنی و تخصصی این سازمان از جمله معاینات بالینی، تشریح، کمیسیون و آزمایشگاه طی ۱۰ ماه سال گذشته مورد بررسی قرار گرفت.

مسعود قادی پاشا به تشریح عملکرد این سازمان در سال ۹۹ پرداخت و افزود: در حوزه تشریح و بررسی صحنه جرم اگرچه حدود چهار درصد از فعالیت های سازمان را در بر می گیرد، اما از تخصصی‌ترین و مهمترین بخش های این سازمان است که سالانه به حدود ۶۰ هزار پرونده پاسخ می دهد، در ۱۰ماه سال گذشته نیز تعداد پرونده های بررسی شده در این بخش ۵۴ هزار و ۲۲۸ پرونده بوده است.

وی اضافه کرد: در سال ۱۳۹۹ به منظور تسهیل دسترسی مردم به خدمات تخصصی سازمان و نیز تحقق عدالت در دادرسی ها در شهرهای مختلف کشور نسبت به راه اندازی یا توسعه فضای سالن های تشریح اقدام شد که از آن جمله می توان به راه‌اندازی مراکز آران و بیدگل در استان اصفهان، افتتاح سالن تشریح دهلران و دره شهر، توسعه فضای فیزیکی تالار تشریح مشهد، افزایش فضای سردخانه کرمان و بجنورد، توسعه و بهبود سالن انتظار مراجعان تالار تشریح قزوین و راه اندازی مرکز دهگلان اشاره کرد.

معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی افتتاح فاز اول سالن تشریح سنندج، راه اندازی مرکز رومیشگان، افتتاح اداره پزشکی قانونی کبودرآهنگ، افتتاح سالن تشریح شهرستان رفسنجان، بازسازی کامل سالن تشریح مردان و زنان مرکز تشخیصی و آزمایشگاهی استان تهران و همچنین افتتاح مرکز ساری را از دیگر اقدامات در بخش تسهیل دسترسی به خدمات این سازمان در حوزه تشریح را از دیگر اقدامات انجام شده، عنوان کرد

قادی پاشا همچنین به برگزاری پنج جلسه ویدئوکنفرانس در خصوص اشکالات و چالش‌های مرتبط با حوزه تشریح و ارائه مشاوره تخصصی به کارشناسان استانی در خصوص پرونده‌های مهم تشریح اشاره کرد و گفت: در سال ۱۳۹۹ نسبت به بهبود فرآیندهای مربوط به خدمات حوزه تشریح و بررسی صحنه جرم در سامانه مدیریت خدمات و تدوین برنامه کلی سالانه دفتر امور تشریح و بررسی صحنه جرم اقدام شد و ضمن احصاء مشکلات و چالش‌های دفتر تشریح و بررسی صحنه جرم، برنامه تحولی حوزه تشریح و گام‌های اجرایی آن نهایی و تدوین شد.

وی با اشاره به کاهش زمان رسیدگی به پرونده های تشریح و انجام زمان سنجی در این بخش طی سال ۱۳۹۹، گفت: بر اساس زمان سنجی صورت گرفته مدت زمان پاسخدهی به پرونده های تحت بررسی در حوزه ۵۶.۳۷ روز است که نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.

معاون آموزشی و پژوهشی سازمان در ادامه در خصوص فعالیت های حوزه معاینات بالینی نیز گفت: معاینات بالینی بخش عمده ای از فعالیت ها و خدمات سازمان را در بر می گیرد و عمده پرونده ها درخواست های ارجاعی سازمان در این بخش بررسی و اعلام نظر می شود.

قادی پاشا با اشاره به تنوع خدمات سازمان در امور معاینات بالینی، گفت: از آنجا که درخواست های زیادی به حوزه معاینات بالینی مربوط می شود، این دفتر نسبت به توسعه خدمات در سال ۱۳۹۹ اقدام کرده که از آن جمله می توان به همکاری با معاونت توسعه سازمان برای بازنگری و بهینه‌سازی فضاهای فیزیکی از جمله راه اندازی مراکز ارائه‌دهنده خدمات معاینات پزشکی قانونی در شهرستان های اردل، سامان، کیار، ایجرود، گلوگاه، ثلاث باباجانی، اشتهارد و همکاری با دفتر فناوری اطلاعات برای اجرای اتوماسیون تخصصی اشاره کرد.

وی ادامه داد: در۱۰ ماه سال گذشته یک میلیون ۴۷۴ هزار و ۵۲۹ پرونده در بخش معاینات بالینی بررسی شده است که بیش از ۸۰ درصد خدمات سازمان در این سال را شامل می شود.

قادی پاشا با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای ارتقای دانش و مهارت تخصصی کارکنان در امور مرتبط با پزشکی قانونی، برگزاری وبینار آموزشی سقط جنین درمانی، نقص عضو عصبی اندام های فوقانی و تحتانی، نقص عضو محدودیت حرکتی اندام های فوقانی و تحتانی، نقص عضو مبتنی بر تشخیص، نقص عضو قطع و صغر عضلانی و استئوآرتریت، کلیات شکستگی و دررفتگی، مشاوره‌های پزشکی در حوزه معاینات بالینی و اصول تنظیم نظریه کارشناسی در حوزه معاینات بالینی را از جمله برنامه های اجرا شده در این بخش عنوان کرد.

وی با تأکید بر اینکه نظارت بر مجوزهای صادره سقط جنین درمانی از جمله وظایف و اقدامات دفتر امور معاینات بالینی است، افزود: تشکیل جلسات سقط جنین جنایی و ارائه گزارش تفصیلی نهایی آن، ارسال مصادیق سقط جنین درمانی به دفتر مطالعات فقهی و انجمن‌های علمی جهت بازنگری و اصلاح، شرکت در جلسات متعدد مربوط به مصادیق حرج مادر در دفتر مطالعات فقهیاز جمله اقداماتی است که در این بخش انجام شده است.

پاسخ به بیش از ۲۵ هزار پرونده قصور پزشکی

معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی به فعالیت و اقدامات اداره کل امور کمیسیون‌های پزشکی به عنوان یکی دیگر از بخش های تخصصی سازمان اشاره کرد و گفت: اداره کل امور کمیسیون ها وظیفه بررسی و رسیدگی به پرونده های قصور پزشکی و شکایات مربوط به این حوزه را بر عهده دارد که در ۱۰ ماه سال ۹۹ به ۲۵ هزار و ۸۲۸ پرونده پاسخ داده است.

قادی پاشا با اشاره به برخی اقدامات این بخش در سال اخیر تصریح کرد: تکمیل و تجهیز مراکز تمام استان ها به دوربین برای برگزاری با کیفیت جلسات کمیسیون به صورت ویدیوکنفرانس، تجهیز و تکمیل نیمی از مراکز استان ها به سرور و" زیروکلاینت" برای بدون کاغذ کردن جلسات برگزاری کمیسیون ها و تهیه، تدوین و ابلاغ دستورالعمل نحوه اسکن پرونده‌های کمیسیون و ارسال آن به صورت الکترونیکی به اداره کمیسیون پزشکی مرکزی و نیز ارسال مستندات پرونده از طریق سیستم های مجازی به منظور صرفه‌جویی در هزینه‌های تکثیر و ارسال و افزایش سرعت در رسیدگی پرونده‌ها از جمله اقدامات این حوزه است.

وی ادامه داد: با وجود همه‌گیری کرونا در سال جاری و محدودیت و ممنوعیت سفر در مقاطع مختلف، جلسات کمیسیون به شکل ویدئوکنفرانس برگزار شد به نحوی که در ۹ ماه سال ۱۳۹۹ تعداد جلسات برگزار شده کمیسیون‌های پزشکی در مراکز استان ها، به صورت ویدئوکنفرانس به تفکیک با استان‌های همجوار ۲۶۲ جلسه و با اداره کمیسیون پزشکی مرکزی ۵۱۷ جلسه بوده است.

قادی پاشا تاکید کرد: همچنین در این مدت ۹ جلسه ویدئو کنفرانس با مسئولان ادارات کمیسیون‌های کشور با هدف ارتقای کیفیت نظرات کارشناسی و ایجاد وحدت رویه در نحوه نگارش صورتجلسات کمیسیون ها با مرور دستورالعمل‌های ابلاغی برگزار شد.

وی با اشاره به فعالیت های دفتر امور آزمایشگاهی سازمان و تجهیز آزمایشگاه های پزشکی قانونی استان ها در یکسال اخیر، گفت: در ۱۰ماهه سال گذشته۷۷ هزار و ۹۵۳ پرونده در آزمایشگاه های سازمان مورد بررسی قرار گرفت.

قادی پاشا با اشاره به توسعه و تجهیز آزمایشگاه ها در سال های اخیر گفت: طی یکسال گذشته آزمایشگاه سم شناسی قانونی ایلام همزمان با نصب و راه اندازی دستگاه HPLC-DAD آغاز به کار کرد. همچنین شاهد توسعه فضای فیزیکی آزمایشگاه سم‌شناسی قانونی خوزستان با احداث آزمایشگاه آنالیز دستگاهی دوم و همچنین نصب و راه اندازی دستگاه دوم GC-MS بودیم.

وی، توسعه تجهیزات آزمایشگاه سم شناسی قانونی استان سمنان با نصب و راه اندازی اتوسمپلر دستگاه GC-MS، توسعه و ارتقای ارائه خدمات آزمایشگاه ژنتیک قانونی سیستان و بلوچستان با نصب و راه اندازی دستگاه دوم ژنتیک آنالایزر، بازسازی فضای استخراج آزمایشگاه سم‌شناسی قانونی کرمانشاه، توسعه تجهیزات آزمایشگاهی کهگیلویه و بویراحمد، بازسازی فضاهای آزمایشگاهی پزشکی قانونی همدان و خرید تجهیزات برای آن را از دیگر اقدامات این بخش عنوان کرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار