گوناگون

شرایط خروج دختران از کشور

پارسینه: آنچه در لایحه دولت مطرح است، مطابق قانون مدنی است و افراد پس از رسیدن به 18 سال تمام، رشید محسوب می‌شوند و اصل بر عدم ولایت است. لذا برای خروج از کشور نیاز به هماهنگی با فرد دیگری ندارند.

معاون حقوقی رییس‌جمهور با بیان اینکه "موضوع خروج بانوان بالای 18 سال با اجازه ولی از کشور در پیشنهاد دولت وجود نداشته است"، گفت: ظاهرا پیشنهادی در کمیسیون مطرح شده که آنجا هم قطع نشده است و بعید به نظر می‌رسد که این موضوع قطعی شود.

فاطمه بداغی در سی و هشتمین جلسه شورای هماهنگی امور حقوقی دستگاههای اجرایی در رابطه با موضوع خروج بانوان بالای 18 سال از کشور با اجازه ولی اظهار کرد: در لایحه دولت چنین چیزی وجود نداشت.

وی توضیح داد: آنچه در لایحه دولت مطرح است، مطابق قانون مدنی است و افراد پس از رسیدن به 18 سال تمام، رشید محسوب می‌شوند و اصل بر عدم ولایت است. لذا برای خروج از کشور نیاز به هماهنگی با فرد دیگری ندارند.

معاون حقوقی رییس‌جمهور با اشاره به اینکه "در قانون فقط زنان شوهردار مطابق گذشته برای خروج از کشور به موافقت همسرشان نیاز دارند"، تصریح کرد: به همان شکل که در گذشته بود، موضوع خروج بانوان همچنان باقی است و تفاوتهایی که لایحه گذرنامه با گذشته دارد، بیشتر در تعریف انواع گذرنامه‌ها و مشمولان عنوان گذرنامه‌های متفاوت است.

وی افزود: موضوع خروج بانوان بالای 18 سال با اجازه ولی از کشور در پیشنهاد دولت وجود ندارد و ظاهرا پیشنهادی در کمیسیون مطرح شده که آنجا هم قطع نشده است و بعید به نظر می‌رسد که این موضوع قطعی شود.

بداغی همچنین در رابطه با موضوع استخدام‌های دولت و اینکه رییس مجلس غیرقانونی بودن این موضوع را ابلاغ کرده است، گفت: ایراداتی که گرفته شده ممکن است رفع شود و مصوبات هیات وزیران به طور طبیعی طبق اصل 85 و 138 برای مجلس ارسال می‌شود و چنانچه مواردی باشد بررسی خواهد شد و اینکه گفته می‌شود ارسال نمی‌شود، درست نیست. این ادعاها جدید نیست اما به هر حال مصوبه مورد تحلیل قرار گرفته و نظرات اعلام شده است. بنابراین رفع ایراد خواهیم کرد و بر اساس قوانین عمل می‌کنیم.

بداغی افزود: انگیزه خوبی که در این مصوبه وجود داشته این است که وضعیت افرادی که بلاتکلیف هستند روشن شود پس اگر اشکالاتی در این مسیر وجود داشته باشد رفع خواهد شد.

معاون حقوقی رییس‌جمهور در رابطه با نشست مشترک مجلس و دولت نیز گفت: همه ما در حاکمیت سوار بر یک کشتی واحد هستیم و اگر هر جای این کشتی آسیب ببیند همه آسیب می‌بینیم و هر چقدر استحکام داشته باشد همه از آن بهره می‌بریم.

وی با اشاره به نقش حقوقدانان در تصمیم‌سازی در همه قوا نیز اظهار کرد: حقوقدانان نقش بی‌بدیلی دارند و طبیعی است حضور و هماهنگی و نزدیک شدن افکار آنها به جامعه و حاکمیت در مسیر واحد می‌تواند بسیار موثر باشد.
منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد