گوناگون

در گفت گو با خبرنگار پارسینه

تاثیر سو مصرف استروئیدها در افزایش غلظت خون ورزشکاران و خطرات ناشی از آنها

تاثیر سو مصرف استروئیدها در افزایش غلظت خون ورزشکاران و خطرات ناشی از آنها

در ساخت مکمل های ورزشی ، قرص ها و آمپول های استروئیدی و آنابولیکی از هورمونی مشابه هورمون اریتروپویتین که در بدن توسط کلیه ها ساخته میشود استفاده میشود .

دکتر سمیه نیکوفرد درخصوص غلظت خون در ورزشکاران و مخاطرات آن اظهار داشت، عقاید نادرستی در مورد موضوع غلظت خون وجود دارد مانند اینکه خون سیاه همان خون کثیف یا غلیظ است و باید از بدن خارج گردد و باور عموم افراد، خون سیاهرگی را خون غلیظ و کثیف می دانند در حالی که چیزی به نام خون کثیف و تمیز وجود ندارد و این ناشی از باور نادرست رایج می باشد. خون دارای اکسیژن، خون سرخرگی و خون بدون اکسیژن، خون سیاهرگی محسوب میشود.

خلقت موجود زنده به گونه ایست که برای حفظ بقا طی کمتر از ۲۰ ثانیه سیستم گردش خون و پمپاژ قلب این دو خون را بالعکس میکند و این گردش هزاران بار در طی ۲۴ ساعت شبانه روز بی وقفه انجام میشود. قضاوت در خصوص میزان غلظت خون از روی رنگ ظاهری خون امری نادرست می باشد و تنها راه علمی و مطمئن برای اطلاع از میزان غلظت خون، آزمایش CBC خون  است که در این آزمایش تعداد سلول های خونی از جمله گلبول های قرمز به دقت بالا شمرده می شود و با استانداردهای تعریف شده مقایسه می گردند. در صورتی که تعداد گلبول های قرمز از میزان استاندارد بالاتر باشد، آنوقت میتوان ادعا کرد آن فرد به پلی سیتمی یا غلظت خون مبتلا می باشد. از بین افراد دارای غلظت خون بالا در سنین جوانی و نوجوانی، ورزشکارانی که به سو مصرف استروئیدها روی آورده اند تعداد بالایی از مبتلایان به این عارضه را به خود اختصاص می دهند.

وی این مورد بیان داشت، غلظت خون در ورزشکاران به دو علت است:

۱) در ساخت مکمل های ورزشی ، قرص ها و آمپول های استروئیدی و آنابولیکی از هورمونی مشابه هورمون اریتروپویتین که در بدن توسط کلیه ها ساخته میشود استفاده میشود که این هورمون محرک مغز استخوان است جایی که گلبول قرمز ساخته میشود و تحریک گلبول قرمز باعث افزایش غلظت خون میشود.

2) انجام ورزشهای قدرتی که باعث افزایش مصرف اکسیژن در بدن آنها  میشود و چون حامل اکسیژن در بدن گلبول قرمز است در نتیجه باعث افزایش تولید گلبول قرمز و غلظت خون خواهد شد.

 در خصوص استروئیدها نیز باید گفت داروهای استروئیدی و دیگر داروهایی که در پرورش اندام مورد سوء استفاده قرار می گیرند معمولا در ابتدا بر روی نمونه های حیوانی آزمایش شده و سپس در سطح محدود در آزمایشات بالینی بر روی داوطلبین، آزمایش و سپس در برخی کشورهای جهان سوم بر روی عموم تست می گردند. در صورت موفقیت آمیز بودن داروها، نمونه های آزمایش شده به صورت دارو تولید می شوند و مورد تایید قرار میگیرند سپس وارد بازار دارو می شوند ولی در مورد پپتیدها گویا فرآیند اجرایی و عملیاتی استفاده ی آنها از انتها آغاز شده است!

بسیاری از نمونه پپتیدهایی که در بازار وجود دارند بر روی حیوان هم آزمایش نشده اند و امروزه به راحتی تولید و ظاهرا برای اهداف تحقیقاتی ولی در اصل برای مصارف ورزشی به بازار عرضه می شوند که متاسفانه ورزشکاران ناآگاه هم تن به استفاده از این داروها می دهند و تبعاتی که ممکن است در آینده ی نزدیک از این دسته از داروها دامنگیر افراد گردد یقینا هولناک خواهد بود و سزاست در مورد این تبعات هشداری داده باشیم.

دکتر نیکوفرد در ادامه بیان داشت، یکی از انواع خدمات و مشاهدات بنده به عنوان پزشکی که سالها در سازمان انتقال خون ایران کار کرده ام و تجربیات زیادی در حوزه خون و بیماریهای خونی دارم، معاینه آن دسته از ورزشکارانی است که ظاهری سالم و قدرتمند ولی باطنی آشفته دارند و نتایج آزمایش خون آنان حکایت از مشکلات و معضلات عدیده ای دارد. این دسته از افراد به طور معمول به دنبال کاهش غلظت و تصفیه خون خود می باشند که با باورهای نادرست خود و نیز عدم رعایت سبک زندگی سالم، به صورت دوره ای انواع حجامت و فصد خون را انجام می دهند. بدیهی است این باور و رفتار نه تنها در کاهش غلظت خون آنان تاثیری ندارد بلکه با این ذهنیت که خون خود را تصفیه کرده اند، به مصرف انواع استروئید ها بیش از پیش و با خیال راحت ادامه می دهند. یکی از خدمات منحصر به فردی که میتوان به این دسته از جوانان و نوجوانان ارائه نمود، کاهش غلظت خون به روش فلبوتومی توام با سرم درمانی خاص می باشد. در این روش که مطالعات مقدماتی آن را  از سال ها پیش شروع کردم و نیمه دوم آذرماه سال جاری، تکنیک علمی و عملیاتی آن را طراحی و اجرایی نمودم، خروج مقدار معینی از خون سیاهرگی همزمان با سرم درمانی صورت می پذیرد که در این تکنیک، به دلیل عدم کاهش حجم خون، دستور خون سازی و افزایش سطح هموگلوبین صورت نمی پذیرد و بیمار در فرآیند صحیح کاهش علمی غلظت خون قرار می گیرد.

بدیهی است تغییر سبک زندگی و روی آوردن به زندگی سالم بدون مصرف استروئیدها و سایر مواد مضر و خواب کافی و با کیفیت و دوری از استرس در کنار فلبوتومی درمانی می تواند تغییرات مثبت و شگرفی در نتایج آزمایشات خون بیماران مبتلا به غلظت خون پدید آورد.

 

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد