گوناگون

حافظیه شیراز همچنان در خطر؛ حفاری مترو ادامه دارد

حافظیه شیراز همچنان در خطر؛ حفاری مترو ادامه دارد

یک فعال میراث فرهنگی گفت: حفر تونل مترو در ۵۰۰ متری آرامگاه حافظ نه تنها متوقف نشده که ادامه یافته است.

به گزارش پارسینه به نقل از ایلنا، امین طباطبایی (مدیر خانه فرهنگ جاودان شیراز) در واکنش به اعلام خبر توقف حفر تونل خط ۲ مترو این شهر در نزدیکی آرامگاه حافظ اعلام کرد: براساس گزارش‌های دریافتی از اعضای سابق شورای شهر شیراز امکان توقف دستگاه تی. بی. ام حفار تونل مترو وجود ندارد و حفر تونل مترو در ۵۰۰ متری آرامگاه حافظ نه تنها متوقف نشده که ادامه یافته است.

خبر عبور یکی از تونل‌های مترو شیراز از آرامگاه حافظ و امتداد چند کیلومتری این مسیر در ضلع جنوبی حافظیه در حالی منتشر می‌شود که درست در روز بزرگداشت حافظ و زمانی که وزیر میراث فرهنگی مدیران این وزارتخانه در کنار استاندار و اعضای شورای شهر و شهردار شیراز بزرگداشت حافظ شیرازی در آرامگاه این شاعر جهانی را برپا کردند، چند متر آنسوتر و در عمق ۲۶ متری زمین دستگاه غول پیکر حفار مترو در زیر زمین درحال حفر نزدیک‌ترین تونل مترو این شهر به آرامگاه حافظ بود. این در حالی است که مدیرکل میراث فرهنگی شیراز در مراسم بزرگداشت روز حافظ به صداوسیما گفت که به دستور وزیر میراث فرهنگی و استاندار فارس حفر تونل مترو متوقف شده است.

مدیر خانه فرهنگ جاودان شیراز گفت: در پیگیری‌های ما و فعالین میراث فرهنگی درباره توقف احداث تونل خط دو مترو شیراز مشخص شد که دستگاه تی. بی. ام مترو امکان توقف ندارد و آنچه امروز به ما گفته شد این است که مسیر تونل عبور کرده از آرامگاه حافظ به چهارراه ادبیات شیراز رسیده و بدین ترتیب کل مسیر حافظیه را در ضلع جنوبی خیابان طی کرده است.

او گفت: در پیگیری‌های ما مشخص شد که تونل دوم هم که نسبت به تونل اول به آرامگاه حافظ نزدیک‌تر است ظرف ۵ ماه آینده با عبور از آرامگاه حافظ به جایی می‌رسد که امروز تونل جنوبی این مسیر رسیده است.

طباطبایی گفت: نکته مهمی که در ارتباط با این عملیات عمرانی در نزدیکی آرامگاه حافظ وجود دارد آن است که کل این عملیات هنوز مجوز لازم و ضابطه ۷۷۷ را که باید استعلامات لازم از دستگاه‌های دیگر را بگیرد، ندارد.

مدیر خانه فرهنگ جاودان شیراز در واکنش به اظهارات سرپرست مترو شیراز که اعلام کرده بود در مسیر حفر مترو حافظیه هیچ اثر تاریخی وجود ندارد و بررسی‌های ژئوفیزیک و ژئورادار برای تشخیص آثار موجود در این مسیر پیش از حفر تونل مترو انجام شده است، افزود: نتیجه بررسی‌های ادعایی باید این باشد که آثار و سازه‌های روی سطح و زیر سطح زمین شناسایی و تاثیر لرزه‌های ناشی از حرکت مترو بر سازه آرامگاه حافظ نیز مشخص شود. در حالی که اینچنین نبوده و آن‌ها آب انبار تاریخی زیر سطح زمین را هم تشخیص نداده اند. بنابراین نمی‌توان به بررسی‌های ادعایی اطمینان کرد.

او افزود: علاوه بر این موضوع مجریان مترو شیراز باید برای ایجاد راه دسترسی مسافران مترو به آرامگاه حافظ دالان‌ها و راهروهایی در این محدوده ایجاد کنند که به معنای رسیدن به لایه‌های زیرین و تخریب بخش‌هایی از گورستان هزارساله شیراز در لایه‌های زیرین است.

 

او با اشاره به احتمال آسیب رسیدن به سازه آرامگاه حافظ به دلیل لرزش‌های ناشی از عبور مترو از کنار این اثر اعلام کرد: آسیب ناشی از ارتعاشات لرزه‌ای عبور مترو از کنار حافظیه بر سازه آرامگاه حافظ و آب انبار موجود در رواق و آب انبار تاریخی خارج از رواق و آرامگاه حافظ موضوعی است که اصلا تاکنون بررسی نشده و نیازمند اطلاعات دقیق است تا اگر مشخص شود لرزش‌های عبور مترو به آرامگاه و آثار در مسیر آسیب می‌رساند، این پروژه به سرعت متوقف شود.

مدیر خانه فرهنگ جاودان شیراز با تاکید بر این موضوع که گنبد و آرامگاه حافظ بصورت خشکه چین بر ستون‌ها قرار گرفته است، افزود: گنبد و سازه آرامگاه حافظ چفت و بست محکم ندارد و آن زمان که این معماری انجام شده است خبری از مترو و تاثیر مداوم لرزش‌های آن وجود نداشته است.

طباطبایی تاکید کرد: موضوعاتی همچون تاثیر لرزه‌های ناشی از حرکت قطار مترو بر آرامگاه حافظ و همچنین آب انبار داخل رواق حافظیه و خارج از رواق و همچنین گورستان باستانی این منطقه باید بصورت علمی سنجیده شود تا حجم آسیب‌های ناشی از عبور مترو از آرامگاه حافظ به شکل دقیق مشخص شود.

 

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار