گوناگون

چرا روس ها سوخو ۵۷ را به ایران نمی فروشند؟

چرا روس ها سوخو 57 را به ایران نمی فروشند؟

این روزها حرف خرید سوخو-57 یا همان پاکفا برای نیروی هوایی کشورمان بر سر زبان های افتاده است اما باید دید که این حرف ها و رویا پردازی های چقدر به واقیت نزدیک است.

به گزارش پارسینه، مجیدسلطانی- همانطور که در طول تاریخ شاهد بودیم روس ها در حرف به ما خیلی لطف دارند اما در واقعیت اینگونه نیست. اگر یادمان باشد سر سامانه پدافندی اس 300 و اس 400 هرگز روس های برای ما خوش قول نبودند و تنها وعده پوشالی دادند تا جایی که ما خودمان دست بکار شدیم و سامانه های پدافندی بومی خود را ساختیم که به مراتب بهتر از محصولات روس ها است . روس ها در نبرد اوکراین نشان دادند که خیلی هم از نظر نظامی مرد عمل و میدان نیستند و از زرهی گرفته تا پدافند و هوایی بارها مغلوب محصولات غربی شدند.

 

بدون تردید اگر کمک پهپادی ما به این کشور نبود همان روزهای اول جنگ در بسیاری از جبهه های غربی زمین گیر می شدند و اصلا همین توان بی نظیر ایران در ساخت پهپاد های انتحاری موج عظیمی از ریزپرنده ها و پرنده های بدون سرنشین را جهان باب کرد.

 

مدتی بود که تحویل سوخو 35 به ایران حتمی شده بود و در خبرها این تحویل تضمین شده بود اما تا امروز حتی یک چرخ این جنگنده تحویل ایران نشده است. و تمام حرف هایی که بلاگرهای یوتیوب و غیره مطرح کرده اند تنها برای جذب مخاطب است و زمانی شما باید از تحویل این محصولات مطمئن باشید که صدای غرش این پرنده ها با لوگوی سازمانی نیروهای هوایی کشورمان را ببینید.

 

سوخو 57 هم سراب مانند سایر محصولات روسی است به این دلیل که کشوری که خودش درگیر جنگ است و تنها 29 فروند از این جنگنده مهم را در اختیار دارد چطور می تواند با آن اقتصاد خراب و آسیب پذیر جنگی قصد صادرات مهمترین محصول خود را داشته باشد. روس ها هرگز تمایلی به تحویل محصولات قدرتمند خود به ایران را ندارند شاید این دلیل سیاسی باشد اما اگر نیت آنها خیر است همین میگ 29 سری اول که باید امروز در موزه باشد ولی در نیروی هوایی ما خدمت می کند را تقویت می کردند و موشک های آر73 نسخه اولیه را هم تحویل ما می دادند.

کشورهایی مانند الجزایر و هند اولویت اصلی روس هاست به این دلیل که هیچ خطری از نظر سیاسی و نظامی برای روس ها ندارند و توان مهندسی معکوس را نیز در این کشورها نمی بینند. اگر هند را یک صاحب تکنولوژی ببینیم باید بپذیریم این کشور با سیاست خارجی فوق العاده هرگز تمایلی به مهندسی معکوس ندارد و با گوشه چشمی تمام خواسته اش به حقیقت  بدل می شود.

 

یک نکته مهم خبری که روز گدشته در رسانه های جهان ترند شد انصراف هند از خرید پروژه پاکفا بود رسانه های هندی دلیل این انصراف را اینگونه بیان کردند:

 

اختلاف نظر بر سر تقسیم هزینه، مشخصات هواپیما و سرعت کلی توسعه منجر به خروج هند از FGFA 2018 شد و این پروژه در هاله ای از ابهام قرار گرفت. با وجود این، هر دو کشور به امکان بازبینی مجدد این همکاری پس از عملیاتی شدن کامل Su-57 در روسیه اشاره کردند ولی خیلی این خرید نزدیک نیست.

 

همانطور که مشاهده شد هندی ها پشت پا به بهترین محصول روس ها زدند و تا این لحظه ما هستیم و الجزایر. بله پاکفا بسیار جنگنده مطرح و خوبی است و با موتور قدرتمندش برای محیط های امنیتی کشور ما بسیار گزینه مناسبی است. اما آیا ما زیرساخت تحویل این جنگنده را داریم؟ شما تصور کنید بر فرض محال روس ها فریب خوردند و تک خال خود را تحویل ما دادند آشیانه مناسب این پرنده در ایران ساخته شده است؟ خلبانان ما برای دوره ها به این کشور اعزام شده اند؟ ساختار نظامی هوایی ما که مبنی بر تسلط هوایی است و به رادار زمینی وابستگی ندارد چطور می تواند همخوانی داشته باشد؟ کدام جنگنده حامی این عقاب خواهد بود شما نمی توانید با جنگنده های نسل دوم و سوم از شاهکار هوایی روس ها حمایت کنید.

 

همانطور که بررسی شد هیچ نکته مثبتی برای خرید این محصول به ایران وجود ندارد و تنها با یک مانور در فرودگاه بندرعباس نمی توان خوشبین به ورود این پرنده به ایران بود همانطور که اشاره شد بهتر است روس ها اول ادعای برادری خود سر میگ 29 های قدیمی و سامانه های پدافندی را ثابت کنند بعد حرف از ارث و میراث بزنند.

 

 

 

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار