گوناگون

رباخواری معضل جدید اقتصاد انگلستان

پارسینه: بحران مالی انگلیس سبب شده است معضل رباخواری جدید در این کشور شکل بگیرد.

انگلیس با مشکلات مالی مواجه است. در این شرایط بحران مالی انگلیس، پدیده جدیدی رشد کرده است به این صورت که وام دهندگانی با نرخ بهره های بالا و همانند دزدان سرگردنه به مردم پول وام می دهند.

با تشدید رکود اقتصادی در انگلیس، مغازه ها در خیابانهای مطرح لندن (پایتخت انگلیس) تعطیل می شود اما در این میان، شرکتهای بزرگ و کوچک اعطای وام همانند قارچ در حال رشد است.

این شرکتها وامهای کوتاه مدت می دهند اما نرخ بهره های آنها در مواردی به چهار هزار درصد می رسد! منتقدان می گویند این رویه اعطای وام غیراخلاقی است و سبب نابودی زندگی افرادی می شود که این وامها را دریافت می کنند اما نمی توانند آن را بازپس بدهند.

سازمان تجارت منصفانه انگلیس به پنجاه شرکت از این شرکتها دوازده هفته فرصت داده است تا حساب و کتابشان را روشن کنند. قرار است کل این شرکتها برای بررسی عملکردشان به کمیسیون رقابتهای تجاری در انگلیس ارجاع داده شوند.

به هنگام اعطای این وامها، مسئولان و کارکنان شرکتهای اعطاکننده وام به مشتریان به درستی توضیح نمی دهند که بازپرداخت وامها به چه صورت خواهد بود و وقتی مشکلی پیش می آید به شدت برای بازپس گرفتن پول خود اقدام می کنند.

کارشناسان می گویند این نوع وامها فقط سبب تشدید مشکلات روحی و روانی مردم انگلیس می شود. خودکشی جوانی سی و شش ساله به نام آنتونی بریز در ماه مارس امسال که از این وامها استفاده کرده و قادر به بازپرداخت آن نبود موید همین مسئله است.

جانین پلامر رونشناس انگلیسی در این باره گفت:« در ماههای اخیر شمار افرادی که به علت دریافت این وامها دچار مشکلات روحی و روانی شده و به محل کار من مراجعه کرده اند افزایش قابل توجهی داشته است .

این افراد به علت شرایط مالی که در آن به سر می برند، به شدت به اضطراب و استیصال مبتلا شده اند. برای آنها پولی باقی نمانده است و برای حل مشکلاتشان به شرکتهایی مراجعه می کنند که وامهایی کوتاه مدت با بهره های زیاد اعطاء می کنند.

این وامها به حل فوری مشکلات این افراد کمک می کند اما در نهایت سبب می شود آنها در گردونه ای از دورباطل بیفتند که نتوانند از آن خارج شوند. این استقراض ها به صورت مستمر ادامه پیدا می کند و وام گیرندگان بارها و بارها در این مسیر تکراری حرکت می کنند.
بررسی ها نشان می دهد در برخی از مناطق انگلیس در چند ماه اخیر، میزان فعالیت این شرکتهای مالی بیش از پنجاه درصد افزایش یافته که بسیار نگران کننده است.

قرار است هفته آینده دولت انگلیس با نمایندگان این شرکتهای مالی جلسه تشکیل بدهد اما مردم انگلیس می گویند دولت برای مقابله با این مشکل اقدامات کافی نمی کند.

یکی از شهروندان انگلیسی در این باره گفت:« به نظر من ، دولت انگلیس باید با این وامها که نرخ بهره های آنها بسیار زیاد و نوعی زورگیری است مقابله کند و آن را مختومه کند. از مردم بهره های زیادی درمقابل اعطای این وامها دریافت می شود.

یکی دیگر از شهروندان انگلیسی گفت:« من به شدت به فعالیت این بنگاههای مالی شک دارم. من از این شرکتهای مالی استفاده نکرده ام و قصد هم ندارم در آینده از آنها استفاده کنم.»

یک خانم انگلیسی نیز گفت:« مردم آسیب پذیر شده اند و وقتی از این وامها استفاده می کنند واقعا نمی دانند خودشان را در چه مخمصه ای گرفتار می کنند. وقتی آنها از این وامها استفاده می کنند وضعشان از گذشته نیز بدتر می شود.»

یکی دیگر از شهروندان انگلیسی گفت:« مردم مستاصل شده اند و از این وامها استفاده می کنند. البته خوشبختانه من شانس آورده ام که مجبور به استفاده از این وامها نشده ام.»

به هرحال، منتقدان می گویند این بنگاههای مالی باید جمع شود زیرا با جان و زندگی مردم بازی می کند.

منبع: پرس تی وی

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار