اماراتیها از ماسه برق تولید میکنند
پارسینه: گروهی از محققان در دبی به دنبال یافتن روش اقتصادی ذخیره گرمای خورشید در شن و ماسه بیابان هستند.
به گزارش دنیای اقتصاد، محققان موسسه علوم و تکنولوژی دانشگاه مصدر امارات پس از چند مرحله آزمایشی دریافتند که میتوان با فناوری جذب و ذخیره گرمای خورشید در شن و ماسه بیابان هزینههای تولید برق را کاهش داد.
محققان این مرکز معتقدند که شن و ماسه موجود در بیابان بهترین نمونه برای جذب گرمای خورشید و تبدیل به برق با استفاده از سامانههای مبدل گرما به الکتریسیته یا TES است، چرا که شن و ماسه حتی گرمای خورشید را تا پاسی از شب حفظ کرده و منبع انرژی در دسترس و رایگانی محسوب میشوند.
نیکولاس کالوت، استادیار مهندسی مواد از موسسه علوم و فناوری دانشگاه مصدر عنوان کرد: در اولین مرحله آزمایشی مشخص شد که ماسه گرمای خورشید را تا دمای ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد حفظ میکند. پس شن و ماسه بیابان که در طول روز به شدت گرم میشوند، منبعی مناسب، پایدار و رایگان برای تولید برق هستند.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر سیستمهای ذخیره انرژی گرمایی خورشید از موادی مانند روغن و نمک مذاب برای ذخیره گرما در طول روز و تولید برق در شب استفاده میکنند، اما این مواد از نظر قیمت و حفظ محیطزیست مناسب نیستند و تاثیر منفی بر اقتصاد انرژی خورشیدی دارند.
در حال حاضر محققان در حال آمادهسازی نمونه نیمه تجاری ایستگاه تولید برق از گرمای موجود در شن و ماسه بیابان هستند. در صورت موفقیت این پروژه نمونه تجاری نیز تولید خواهد شد.
ما هم از آب روغن پالم میگیریم!