گوناگون

نظرسنجی نیویورک‌تایمز درباره اوباما

پارسینه: نیویورک تایمز در مقاله ای با اشاره به پایان دوره ریاست جمهوری 'باراک اوباما'، وی را 'محبوب ترین رئیس جمهوری آمریکا ' طبق نتایج نظرسنجی های بعمل آمده معرفی کرد.

این روزنامه دراین مطلب می نویسد:« اوباما در حالی مسند ریاست جمهوری آمریکا را روز جمعه ترک می کند که نظرسنجی ها، وی را یکی از محبوب ترین روسای جمهور دهه های اخیر آمریکا معرفی می کنند.

بی مورد هم نیست. اگر همه دستاوردهای اوباما را طی دو دوره ریاست جمهوری اش در نظر نیاوریم، دست کم خارج ساختن کشور آمریکا از بدترین بحران اقتصادی اش بعد از دوران ' رکود عظیم' را می توان یکی از موفقیت های بزرگ او به حساب آورد.

برای کشوری که در قرون گذشته به برده داری اعتقاد داشت و نژادپرستی همچون یک عفونت وارد بدنش شده و در آن نهادینه شده بود، این تحول که برای اولین بار یک آفریقایی تبار به ریاست جمهوری انتخاب شد به عنوان نقطه عطفی در تاریخ آن ثبت خواهد شد.
اوباما در آغاز کار خود در سال ۲۰۰۹، یک اقتصاد آشفته و به هم ریخته را به ارث برد که خیلی سریع شغل مردم را از دستشان گرفت و باعث شد تا میلیونها آمریکایی در جستجوی کار از خانه هایشان دور شوند.

محرک اقتصادی اوباما آمد و بحران اقتصادی گسترده را دفع کرد. اوباما این کار را با تزریق پول به زیرساختها، حمل و نقل و سایر حوزه های اقتصادی انجام داد و تمام مصوبات کنگره برای اجرای این پروژه ها را بدون حتی یک رای موافق جمهوریخواهان کسب کرد.محرک اقتصادی اوباما به مدت چهارسال، سالانه بطورمیانگین ۱.۶ میلیون شغل ایجاد کرد.

جمهوریخواهان با تمام این اقدامات مخالفت می کردند.

هیچ یک از مخالفان اوباما به ثمر نشستن این سیاستها را قبول نداشتند اما آنها باید این واقعیت را بپذیرند که سرمایه گذاری مهم و به موقع دولت فدرال توانست این مهم را به نحو احسن به انجام رساند.

یکی دیگر از موفقیت های اوباما، طرح بیمه های درمانی او موسوم به 'اوباماکر' بود. این طرح مراقبتهای درمانی را در سراسر آمریکا به نحو قابل توجهی بهبود داد و میلیونها تن را زیر پوشش بیمه های درمانی برد و آمار آمریکایی های فاقد دفترچه بیمه را در سال ۲۰۱۵، به نازل ترین سطح خود یعنی ۹.۱ درصد رساند.

اما جمهوریخواهان و کنگره، این پیشرفت را یک شکست اعلام کردند و تصمیم داشتند با لغو این قانون ۲۲ میلیون آمریکایی را از بیمه درمانی محروم کنند.

حوزه دیگری که اوباما موفق شد بدون کمک و همراهی هیچ کسی به پیشرفتی قابل توجه در آن نائل شود، موضوع تغییرات آب و هوایی بود.

اوباما و وزیر خارجه اش'جان کری' این موضوع را در اولویت دستورکاری خود قرار دادند. اوباما در این عرصه چین را هم قانع کردبه تلاشهای بین المللی در این زمینه بپیوندد.

حصول 'توافق پاریس ' در دسامبر ۲۰۱۵ هم در واقع با زمینه چینی اوباما امکان پذیر شد.

در 'توافق پاریس'، ۱۹۵ کشور جهان بر روی طرحی موافقت کردند که امیدوارند از میزان انتشار گازهای آلاینده به جو زمین بکاهد. این گازها اتمسفر زمین را گرم می کند و قابل زیست بودن کره زمین را هم به خطر می افکند.

یکی از خصیصه های مهم اوباما، مهارت هایش در مذاکره کردن بر سر موضوعات دشوار بود. کرامتی که اوباما و خانواده اش به کاخ سفید ارزانی داشتند هم از ویژگی های مثال زدنی او بود.

خصوصیت دیگر اوباما فن بیان و هنر سخنوری شورانگیز او بود که در این مهارت با 'آبراهام لینکلن' برابری می کرد.
کلام او در مدح بنیان ها و اصول و ارزشهای اعتقادی آمریکا و تاکید خاصش بر اینکه این اصول باید انتشار یابد تا به یک جامعیت نوین برسد، حقیقتا قابل ستایش است.

به نظر می رسد حسن ختام سخنرانی تودیع اوباما در روز سه شنبه در شیکاگو نیز با اشاره به همین نسل باشد.

اوباما حتما در نطق خود خواهد گفت:' اجازه دهید به شما بگویم، نسل پیش رو متواضع، نوع دوست، خلاق و میهن پرست است. من شما را در هر گوشه از کشور دیده ام. شما یک آمریکای خوب، عادل و فراگیر را می خواهید. شما می دانید که تغییر خصوصیت ثابت آمریکا بوده است. نباید از این حقیقت واهمه داشت بلکه باید آن را در آغوش گرفت. شما علاقمندید این کار سخت را برعهده بگیرید و دمکراسی را به پیش ببرید. شما بزودی جمعیت تان از ما پیشی خواهد گرفت و من معتقدم که آینده به دستانی خوب سپرده خواهد شد. »»
منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار