گوناگون

آمریکا از معاهده اقلیمی پاریس خارج شد!

آمریکا از معاهده اقلیمی پاریس خارج شد!

پارسینه: ترامپ این معاهده را «هزینه‌بر برای مردم آمریکا» خواند و افزود که اجرای این معاهده تا سال ۲۰۲۵ بیش از دو و نیم میلیون شغل را از بین خواهد برد.رییس‌جمهوری آمریکا گفت این معاهده برخلاف منفعتی که برای دیگر کشورها دارد سودی برای ایالات متحده ندارد.

آمریکا از معاهده اقلیمی پاریس خارج شد!
به گزارش پارسینه ، رییس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده از توافق آب‌وهوایی پاریس خارج می‌شود. خروج از این معاهده بخشی از وعده‌های انتخاباتی او بود.دونالد ترامپ در عین حال گفت:‌ «ما از این معاهده خارج می‌شویم، ولی مذاکرات خود را شروع کرده و منتظر می‌مانیم تا ببینیم آیا می‌توانیم یک معاهده منصفانه داشته باشیم».

وی که سخنرانی‌اش از رز گاردن کاخ سفید به صورت زنده از تلویزیون‌های خبری پخش می‌شد، اظهار داشت‌:‌ «از امروز، ایالات متحده اجرای تمام موارد غیر الزام‌آور معاهده پاریس و هزینه‌های سنگین مالی و اقتصادی که این توافق بر کشور ما تحمیل می‌کند را متوقف می‌سازد».

ترامپ این معاهده را «هزینه‌بر برای مردم آمریکا» خواند و افزود که اجرای این معاهده تا سال ۲۰۲۵ بیش از دو و نیم میلیون شغل را از بین خواهد برد.رییس‌جمهوری آمریکا گفت این معاهده برخلاف منفعتی که برای دیگر کشورها دارد سودی برای ایالات متحده ندارد. وی تاکید کرد:‌ «مسئله تغییرات آب‌وهوایی کمتر اهمیت دارد و نکته مهمتر این است که دیگر کشورها نسبت به آمریکا بیشتر از نظر مالی بهره‌مند می‌شوند».

ترامپ به محدودیت‌ها در زمینه استفاده از زغال‌سنگ در ایالات متحده اشاره کرد، آن هم در حالی که چین و اروپایی‌ها همچنان اجازه ساخت تاسیسات فرآوری زغال سنگ می‌دهند.رییس‌جمهوری ایالات متحده افزود:‌ «مشاغل مربوط به بخش زغال‌سنگ از بین نمی‌روند، این مشاغل تنها از آمریکا به سایر کشورها منتقل می‌شوند».

رئیس جمهوری آمریکا در کارزار انتخاباتی سال گذشته بارها وعده داده بود که اگر قدرت را در دست بگیرد، ایالات متحده را از توافق پاریس - که در پی تلاش دیپلماتیک دولت باراک اوباما و در سال ۲۰۱۵ میلادی برای کاهش گازها‌ی گلخانه‌ای منعقد شد - خارج کند.

هدف اصلی این معاهده گسترش استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر است زیرا میزان انتشار گاز دی اکسید کربن از عوامل مهم در پدیده تغییرات اقلیمی به شمار می رود. توافق پاریس کشورهای عضو سازمان ملل متحد را به کاهش تصاعد گازهای گلخانه‌ای به میزان ۳۲ درصد تا سال ۲۰۳۰ دعوت می‌کند.

باراک اوباما ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، با صدور بیانیه ای گفته است کشورهایی که تصمیم گرفته اند به این معاهده پایبند بمانند از مزایای اقتصادی آن بهره مند خواهد شد. او ابراز امیدواری کرد که ایالت ها، شهرها و شرکت های آمریکایی به طور مستقل از دولت فدرال استانداردهای توافق مذکور را رعایت کنند.

جان کری ، وزیر امور خارجه سابق، نیز گفت که آقای ترامپ بارها وعده "اول آمریکا" را داده است اما حالا یک گام ویرانگر برداشته که آمریکا را "در آخر قرار می‌دهد."

بیل دی بلازیو ، شهردار نیویورک، نیز در شبکه توییتر تصمیم را "غیرقابل قبول" توصیف کرد. بیل پدوتو، شهردار پیتسبورگ، واقع در ایالت پنسیلوانیا، نیز اعلام کرد که شهرش استاندارهای توافق پاریس را رعایت خواهد کرد.

سناتور دموکرات برنی سندرز تصمیم آقای ترامپ را یک "آبروریزی بین المللی" خوانده است.

میت رامنی ، سیاستمدار جمهوریخواه و رقیب انتخاباتی سابق باراک اوباما، نیز با انتقاد از این تصمیم در شبکه توییتر نوشت که توافق پاریس فقط در مورد مساله تغییرات اقلیمی نیست بلکه پایبند ماندن به آن برای نقش رهبری جهانی ایالات متحده اهمیت داشت.

اکثر متحدان واشنگتن از جمله بریتانیا از این تصمیم رئیس جمهوری آمریکا حمایت نمی‌کنند.

آنگلا مرکل ، صدراعظم آلمان، به تازگی اعلام کرده بود که در نشست سران گروه هفت بحثی "جنجالی" با دونالد ترامپ انجام شد و دیگر اعضای گروه هفت کشور بزرگ صنعتی جهان تلاش کردند که آقای ترامپ را قانع کنند به توافق‌ پاریس پایبند بماند.

لی که‌چیانگ ، نخست‌وزیر چین، روز پنجشنبه اعلام کرد که پکن به تعهدات خود در رابطه با تغییرات اقلیمی پایبند می ماند.نخست‌وزیر چین در سفر به آلمان گفت که مقابله با تغییرات اقلیمی برای خود چین نیز سودمند است و انتظار دارد کشورهای دیگر هم این تصمیم را دنبال کنند.

اریک سولهایم ، مدیر برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد گفت که حتی اگر آمریکا تصمیم بگیرد به معاهده پاریس پشت کند، ائتلاف مقابله با تغییرات اقلیمی شکسته نخواهد شد.

بوریس جانسون ، وزیر امور خارجه بریتانیا نیز گفت که که از احتمال کناره‌گیری آمریکا از معاهده تغییرات اقلیمی "نگران" شده، اما با این حال باور دارد که آقای ترامپ "واقعا به این معضل فکر می‌کند."

ارسال نظر

  • ناشناس

    راستی ؟ چگونه مردم امریکا ،که مدعی پیشرفته ترین آدمهای کرهٔ زمین هستند ،در قرن بیست ،ویکم ،به پوپلیستی ،آری گفتند؟

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار