دستور عباس غزه را در آستانه فروپاشی و جنگ قرار داده است
پارسینه: سازمان ملل متحد هشدار داد که قطع برق طولانی تر غزه به «فروپاشی کامل» خدمات ابتدایی در این باریکه منجر خواهد شد.
به گزارش خبرنگار «پارسینه» به نقل از الجزیره، باریکه غزه در حال حاضر تنها بین سه تا چهار ساعت از جریان برق برخوردار است که از نیروگاه های داخلی و همچنین اسرائیل و مصر تامین می شود.
روز یکشنبه و پس از آن که محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان، مبلغ پرداختی برای تامین برق غزه را کاهش داد، اسرائیل تصمیم گرفت میزان برقی را که برای غزه تامین می کند، بین ۴۵ تا ۶۰ دقیقه در روز کاهش دهد.
بسیاری بر این باورند که این تصمیم بخشی از تلاش محمود عباس برای افزایش فشار به حماس است که بر باریکه غزه حکومت می کند.
اکنون رابرت پیپر، هماهنگ کننده امور انسان دوستانه سازمان ملل متحد در سرزمین های اشغالی هشدار داد که قطع برق بیشتر می تواند اثرات فاجعه باری به همراه داشته باشد.
پیپر در بیانیه ای گفت: «افزایش بیشتر مدت زمان خاموشی ها احتمالا به فروپاشی کامل خدمات ابتدایی، از جمله کارکردهای حیاتی در بهداشت، آب و سیستم فاضلاب منجر خواهد شد.
او اضافه کرد: «مردم غزه نباید در این نزاع قدیمی داخلی فلسطینی ها گروگان گرفته شوند».
انجیاو های اسرائیلی و جهانی، از جمله عفو بین الملل، هم به جامعه جهانی برای محکوم کردن بیشتر شدن ساعت های خاموشی در غزه پیوسته اند.
بیانیه مشترک ۱۶ گروه، از جمله چند گروه اسرائیلی، از دادستان کل اسرائیل خواسته اند که در این خوضوع دخالت کند.
آنها می گویند قطع برق بیشتر به نقض حکم دادگاه عالی اسرائیل در سال ۲۰۰۸ می انجامد که گفته بود سال ها کنترل اسرائیل بر باریکه غزه یک وابستگی تقریبا تمام عیار به تامین برق از سوی اسرائیل ایجاد کرده است و بنابراین برق کافی برای پاسخگویی به نیازهای ابتدایی انسان دوستانه باید تامین شود.
عفو بین الملل هم در بیانیه ای جداگانه نسبت به «پدیدار شدن فاجعه انسانی» هشدار داد.
بیانیه عفو بین الملل اضافه می کند کمبود برق «تاثیری فاجعه بار بر زیرساخت خراب غزه خواهد داشت و به یک مصیبت بهداشتی عمومی منجر خواهد شد».
بنیامین نتانیاهو روز سه شنبه با بیان این که اسرائیل هیچ نفعی در تشدید اختلافات ندارد، منازعه فلسطینی ها را عامل بحران دانست.
حماس هم اظهار داشت قطع برق به دستور عباس صورت گرفته و این تصمیم اوضاع را بدتر می کند و غزه را با خطر انفجار رو به رو می کند.
افزایش زمان خاموشی در غزه موجب شده تا نگرانی ها درباره شعله ور شدن درگیری های تازه در این باریک افزایش پیدا کند. اسرائیل و حماس از سال ۲۰۰۸ تا کنون سه بار وارد جنگ شده اند.
ارسال نظر