گوناگون

«تلگرام» زیر تیغ دولت روسیه / استفاده عاملان ترور سن پترزبورگ از تلگرام

«تلگرام» زیر تیغ دولت روسیه / استفاده عاملان ترور سن پترزبورگ از تلگرام

پارسینه: نهاد دولتی ارتباطات در روسیه تهدید کرد که اپلیکیشن تلگرام را خواهد بست، به این علت که شرکت مسئول تلگرام در روسیه هنوز به طور قانونی به ثبت نرسیده است.

«تلگرام» زیر تیغ دولت روسیه / استفاده عاملان ترور سن پترزبورگ از تلگرام
به گزارش پارسینه ، روسکومنادزور، نهاد دیده‌بانی ارتباطات در روسیه می‌گوید که شرکت مسئول برای اپلیکیشن تلگرام اطلاعات لازم برای ثبت این اپلیکیشن پیام‌رسانی را هنوز به مقامات روسیه تسلیم نکرده است و همین امر می‌تواند موجبی برای بسته شدن آن شود.

تلگرام این امکان را فراهم کرده که افراد به صورت فردی یا جمعی برای یکدیگر پیام و عکس و ویدیو بفرستند. این اپلیکیشن از زمان آغاز فعالیت‌اش در سال ۲۰۱۳ تا کنون بیش از صد میلیون نفر عضو پیدا کرده است.

الکساندر ژاروف، مدیر مؤسسه ارتباطات روسیه در پیامی خطاب به پاول دوروف، مدیر تلگرام در روسیه نوشته است: «به قوانین روسیه احترام بگذارید!»

این مؤسسه می‌گوید که تا کنون بارها به تلگرام نامه نوشته و از مسئولان آن خواهان اطلاعاتی لازم برای ثبت حقوقی شده است، و در نهایت می‌افزاید: «انتخاب با شماست!»

آقای دوروف در مقابل گفته است که حاضر نیست به مقامات روسیه اطلاعاتی بدهد که حریم شخصی کاربران را به خطر می‌اندازند. او افزود که چنین فشارهایی کاربران را مجبور می‌کند به اپلیکیشن‌های دیگری مانند واتس‌آپ روی آورند که مرکز آن در ایالات متحده است.

دوروف که تلگرام را در آمریکا پایه گذاشته است، می‌گوید که هرگز حاضر نیست با دولت‌ها بر سر حریم خصوصی کاربران‌اش معامله کند.منتقدان می‌گویند که کنترل نشدن تلگرام باعث می‌شود که این اپلیکیشن نزد خلافکارانی مانند تروریست‌های داعش نیز محبوبیت پیدا کند.

از سوی دیگر سازمان اطلاعات و امنیت روسیه (FSB) امروز دوشنبه ۲۶ ژوئن (پنجم تیر) اعلام کرد عاملان بمب‌گذاری در متروی سن‌پترزبورگ از برنامه پیام‌رسان تلگرام برای ارتباط استفاده کرده‌اند.

در بیانیه این سازمان آمده است: "در جریان تحقیق درباره بمب‌گذاری ماه آوریل، این سازمان به اطلاعات معتبری رسید که بمب‌گذار انتحاری، هم‌دستانش و طراح اصلی در خارج روسیه برای اینکه نقشه جنایت‌آمیز خود را مخفی کنند از تلگرام استفاده کرده‌اند."

این بیانیه می‌گوید عاملان این بمب‌گذاری در "مرحله برنامه‌ریزی" از تلگرام استفاده کرده‌اند.

تقریبا سه ماه پیش در یکی از واگن‌های مترو در سن‌پترزبورگ روسیه کیفی منفجر شد که در نهایت به قیمت جان پانزده نفر تمام شد. مسئولیت این بمب‌گذاری را "گردان امام شامل" به عهده گرفت؛ گردانی تقریبا گمنام که در منطقه قفقاز و چچن فعال است و احتمال می‌رود پیوندهایی با القاعده داشته باشد.

فشار دولت روسیه بر تلگرام از جمعه گذشته شدت گرفت. در آن روز نهاد دولتی ناظر بر اینترنت در روسیه تهدید کرد که فعالیت پیام‌رسان تلگرام را در روسیه ممنوع خواهد کرد. این نهاد که "آژانس اطلاعات حقوقی روسیه" نام دارد در سایت خود پیامی را منتشر کرد که به تلگرام هشدار می‌داد "فرصتش رو به پایان است." این نهاد تلگرام را متهم کرد که شرکت خود را به ثبت نرسانده است.

دولت روسیه در حال نهایی کردن قانونی است که شرکت‌های اینترنتی را موظف می‌کند اطلاعات شخصی تمام کاربران خود را ذخیره کرده و در صورت درخواست مقامات، این اطلاعات را در اختیار آنها بگذارند. علاوه بر این، ناشناس بودن کاربران هم غیرقانونی خواهد بود.

عمده کاربران تلگرام را ایرانیان تشکیل می‌دهند به طوری که تخمین زده شده حدود هشتاد درصد کاربران تلگرام ایرانیان در داخل و خارج ایران هستند. به گفته مدیر عامل تلگرام چهل میلیون کاربر این سرویس در ایران زندگی می‌کنند.

تلگرام (و اینستاگرام) در ایران مسدود نیست و برخی معتقدند تلگرام نه فقط پرنفوذترین شبکه اجتماعی بلکه پرنفوذترین رسانه در ایران است.

در ماه‌های اخیر انتقادها از تلگرام شدت گرفته و این سرویس را یکی از سرویس‌هایی دانسته‌اند که وابستگان به داعش و گروه‌های تندرو از آن استفاده می‌کنند.

گزارش شده که داعش از هوادارانش خواسته از تلگرام استفاده کنند. تلگرام با این که می‌گوید شماری از کانال‌های مربوط به داعش را مسدود کرده اما گفته "اتفاقات بد مثل تروریسم" نباید باعث نقض حق حریم خصوصی شود.

ایران تقریبا یک سال پیش اعلام کرد تلگرام و تمام شبکه‌های اجتماعی بیرون ایران یک سال فرصت دارند اطلاعات مربوط به کاربران ایرانی را به سرورهای داخل ایران منتقل کند و گرنه فعالیت آنها در ایران ممنوع خواهد شد.

حدود شش ماه پیش هم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران اعلام کرد که صاحبان کانال‌های تلگرامی که بیشتر از ۵ هزار عضو یا دنبال کننده دارند فقط یک ماه فرصت دارند برای ادامه فعالیت مجوز بگیرند.

تلگرام به عنوان شرکت در انگلستان و آمریکا به ثبت رسیده اما مشخص نیست که این شرکت چه نمایندگان حقوقی دارد. خود تلگرام می‌گوید مقرش در برلین آلمان است اما آدرس دفترهای آن مشخص نیست.

گزارش شده پاول دوروف و گروه کوچکی از برنامه‌ریزان کامپیوتری دائم در حال سفر از کشوری به کشوری دیگر هستند تا به این ترتیب تا از "نفوذ غیر ضروری" دولت‌ها در امان باشند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار