گوناگون

آخرین نظرسنجی‌ها از نتیجه انتخابات آلمان چه می‌گویند؟

آخرین نظرسنجی‌ها از نتیجه انتخابات آلمان چه می‌گویند؟

پارسینه: بازار گمانه‌ز‌نی پیرامون نتایج انتخابات روز ۲۴ سپتامبر آلمان بسیار گرم شده است. موسسات و مراکز مختلفی اقدام به انجام نظرسنجی کرده‌اند. نگاهی به این نظرسنجی‌ها در واپسین روز پیش از انتخابات پارلمانی در آلمان.

آخرین نظرسنجی‌ها از نتیجه انتخابات آلمان چه می‌گویند؟
به گزارش پارسینه ، پیش از انتخابات پارلمانی در ایالت‌های آلمان و به‌ویژه پیش از برگزاری انتخابات سراسری پارلمان آلمان (بوندس‌تاگ)، بسیاری از رسانه‌ها و موسسات آماری اقدام به برگزاری نظرسنجی می‌کنند.

تجربه نشان می‌دهد که نتایج به دست آمده از نظرسنجی‌ها و نتایج واقعی شمارش آرا در آلمان بسیار نزدیک به هم هستند. خود این موسسات ضریب خطای نتایج را کمتر از دو و نیم درصد می‌دانند. اما همواره باید جایی برای نتایج پیش‌بینی نشده و غافلگیرکننده نیز باز گذاشت.

هر چه به روز برگزاری انتخابات نزدیک‌تر شویم، دقت نتایج نظرسنجی‌ها افزایش می‌باید. ظرف هفته گذشته چند موسسه فعال در زمینه مردم‌شناسی و آماری آخرین نتایج نظرسنجی‌های خود را اعلام کردند. از آن جمله‌اند:

موسسه نظرسنجی آلنزباخ که فعالیت‌های خود را سال ۱۹۴۷ آغاز کرده، موسسه نظرسنجی Emnid که پس از جنگ جهانی دوم راه‌اندازی شد و موسسه پژوهش‌های اجتماعی و تحلیل‌های آماری Forsa.

موفقیت حزب آلترناتیو برای آلمان

بر اساس ارزیابی‌ها، حزب پوپولیست و راست‌گرای آلترناتیو برای آلمان در انتخابات پارلمانی این کشور حدود ۱۱ درصد از آرا را از آن خود خواهد کرد و پس از دو حزب دموکرات مسیحی و سوسیال دموکرات، به عنوان سومین حزب قدرتمند وارد مجلس این کشور خواهد شد.

بر اساس نظرسنجی موسسه آلنزباخ که روز ۱۹ سپتامبر صورت گرفته بود، این حزب قادر به جذب ۹ درصد از آرا بود. این در حالی است که در نظرسنجی‌های بعدی صورت گرفته و از جمله در نظرسنجی روز ۲۲ سپتامبر موسسه Forsa، حزب AfD آلترناتیو برای آلمان می‌تواند روی ۱۱ درصد از آرای مردم حساب کند.

به‌این ترتیب، این حزب موفق شده میزان آرای خود را نسبت به انتخابات دوره پیش، بیش از دو برابر افزایش دهد. باید یادآور شد که در انتخابات دوره پیشین بوندس‌تاگ، حزب آلترناتیو برای آلمان موفق به کسب ۴،۷ درصد آرا شده بود و به واسطه محدودیت ۵ درصدی ورود به پارلمان آلمان، نتوانسته بود صاحب کرسی در پارلمان شود.

گذار از ۴ حزب به ۶ حزب

در عین حال این نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که تعداد احزاب در ترکیب پارلمان آلمان (بوندس‌تاگ) در دوره بعدی به ۶ حزب افزایش می‌یابد. در دوره پیشین حزب دموکرات آزاد آلمان نیز نتوانسته بود از مرز ۵ درصد بگذرد و در بین احزاب حاضر در پارلمان آلمان غایب بود.

نظرسنجی‌ها و به‌ویژه نظرسنجی‌هایی که در واپسین روزهای پیش از انتخابات صورت گرفته حکایت از آن دارند که این حزب می‌تواند بین ۹ تا ۹،۵ درصد از آرا حساب کند.

افزایش تعداد نمایندگان آلمان

تعداد نمایندگان بوندس‌تاگ ۵۹۸ نفر است. اما به واسطه امکان ورود مستقیم نمایندگان از حوزه‌های انتخابی خود به پارلمان تعداد نمایندگان می‌تواند بیش از ۵۹۸ نفر گردد.

در دوره کنونی تعداد نمایندگان حاضر در مجلس آلمان بالغ بر ۶۳۱ نفر است. نظرسنجی‌های صورت گرفته از آن حکایت دارند که تعداد نمایندگان در مجلس جدید می‌تواند به ۷۰۰ نماینده افزایش یابد. ارزیابی موسسه Forsa تعداد نمایندگان مجلس جدید را حتی ۷۱۵ نماینده اعلام کرده است.

آرای احزاب دیگر

بر اساس نظرسنجی‌ها، حزب دموکرات مسیحی در واپسین‌روزها یک تا دو درصد از آرای خود را از دست داده است. به این ترتیب، حزب صدراعظم آلمان، آنگلا مرکل، می‌تواند حدود ۳۶ درصد از آرای مردم را به خود اختصاص دهد.میزان آرای مارتین شولتس و حزب سوسیال دموکرات نیز بین ۲۱ تا ۲۲ درصد تخمین زده می‌شود.

نظرسنجی‌ها برای حزب سبزهای آلمان حدود ۸ درصد از آرای مردم را پیش بینی می‌کنند و حزب چپ‌ها نیز که در نظرسنجی‌های چند هفته گذشته با ۱۱ درصد از آرا در رتبه سوم قرار داشت، بر اساس نتایج نظرسنجی‌های واپسین روزهای پیش از انتخابات می‌تواند بین ۹ تا ۱۰ درصد از رای مردم را کسب کند.

ائتلاف‌های ممکن

اگر نتایج این نظرسنجی‌ها درست باشد، امکان ائتلاف سه حزب سوسیال دموکرات، سبزها و چپ‌های آلمان وجود ندارد و مجموع آرای این سه حزب برای تشکیل دولت ائتلافی کفایت نخواهد کرد.

حزب دموکرات مسیحی نیز نمی‌تواند همچون سال ۲۰۰۹ با حزب دموکرات آزاد ائتلاف دولتی ایجاد کند. در سال ۲۰۰۹، حزب دموکرات آزاد موفق شده بود ۱۴،۵ درصد از آرا را به خود جلب کند، حال آنکه چنین چیزی در انتخابات روز ۲۴ سپتامبر بسیار بعید به نظر می‌رسد.

از این‌رو و به لحاظ آماری، دو الگوی ائتلاف قابل تصور است: یکی ائتلاف بزرگ و دیگری ائتلاف جامائیکا.ائتلاف بزرگ، از طریق همراهی دو حزب بزرگ آلمان یعنی حزب دموکرات مسیحی و سوسیال دموکرات شکل می‌گیرد و این همان ائتلافی است که در چهار سال گذشته اداره کشور را برعهده داشته است.

ائتلاف جامائیکا، متکی به همراهی سه حزب دموکرات مسیحی، حزب دموکرات آزاد و سبزها، یعنی ائتلاف سیاه، زرد و سبز است. با توجه به اختلافات بین مسئولان دو حزب سبزها و دموکرات آزاد، دولت احتمالی برآمده از این ائتلاف پیشبرد وظایف خود با دشواری‌هایی روبه‌رو خواهد بود.

منبع: Deutsche Welle

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار