واکنش اشپیگل به تصمیم ترامپ درباره قدس
پارسینه: یک هفته نامه آلمانی تصمیم بحث برانگیز ترامپ درباره قدس را عامل شعله ور شدن مجدد آتش اختلاف و جدایی در اتحادیه اروپا دانست.
هفته نامه "اشپیگل" در مطلبی تصمیم ترامپ درباره به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی را عامل جدایی در اتحادیه اروپا ارزیابی کرده و نوشت: اتحادیه اروپا در معرض این تهدید قرار دارد که بر سر چگونگی واکنش به تصمیم جنجال برانگیز ترامپ مبنی بر انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس دعوایی شرم آور و آشکار را به راه بیاندازد.
بر اساس اطلاعات دیپلمات های اتحادیه اروپا، مجارستان روز چهارشنبه محکومیت مشترک برنامه ریزی شده اتحادیه اروپا علیه این تصمیم آمریکا را وتو کرده است. فرستاده ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان این مسئله را آشکار کرده است که مجارستان چنین محکومیتی را ضروری نمی داند.
جمهوری چک نیز اعلام کرده است که ما نیز مشابه ایالات متحده آمریکا انتقال سفارت خود به بیت المقدس را می توانیم تصور کنیم. مجارستان نیز تصمیمات مشابهی را مد نظر قرار داده است. البته تا به حال این خبرها تایید رسمی نشده است.
با این حال فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تلاش می کند تصویر منسجمی از اتحادیه اروپا را نشان دهد. وی درباره بازگشت به دوران تاریک در سایه این تصمیم ترامپ هشدار داده و اعلام کرده است که آنچه که در بیت المقدس اتفاق می افتد به تمام منطقه و تمام دنیا مربوط می شود. اما وی نتوانسته است این تصمیم ترامپ را با شدت بیشتر و به ویژه در یک بیانیه کتبی محکوم کند، چرا که اروپاییان در این باره با هم اتفاق نظر ندارند.
موگرینی اعلام کرده است که کوارتت خاورمیانه متشکل از اتحادیه اروپا ، آمریکا و سازمان ملل و روسیه دوباره احیا شود و همچنین عربستان سعودی و اردن هم شامل آن شود.
موگرینی در دیدار با وزیر امور خارجه اردن در بروکسل اظهار داشته است که ما هر دو در این باره اتفاق نظر داریم که این تصمیمی است که می تواند تاثیرات بسیار نگران کننده ای داشته باشد. در هر صورت باید از خشونت و هرج و مرج بیشتر جلوگیری شود.
به نوشته هفته نامه اشپیگل، در دیدار آینده وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا که روز دوشنبه برگزار می شود مسئله خاورمیانه در اولویت موضوعات قرار دارد. نخست وزیر رژیم صهینیستی نیز در این نشست حضور خواهد داشت و برای شورای بعدی وزرای امور خارجه اتحادیه اوپا در ژانویه محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان نیز دعوت شده است.
نویسنده در ادامه با اشاره به اینکه در پارلمان اروپا مسئله فلسطین از حمایت بالایی برخوردار است و برخی کشورهای اروپایی مانند سوئد از نظر سنتی به فلسطین نزدیک هستند، در عین حال نوشت: اما کشورهای اروپای شرقی نمی خواهند با آمریکا درگیر شوند و به عنوان یک اقدام تحریک آمیز علیه بروکسل می خواهند پشت ترامپ قرار گیرند. بهر حال کشورهایی مانند مجارستان یا لهستان در دعواها و اختلافات طولانی مدتی به دلیل مسائل حاکمیت قانون و اختلافات درباره پذیرش پناهندگان با بروکسل قرار دارند.
اما تا به حال همه کشورهای اروپایی درباره راه حل دو دولتی در فلسطین با هم اتفاق نظر داشتند. اما اخیرا وزیر امور خارجه لوکزامبورگ در این باره گفته است که این یک موضوعی است که هیچ بیانیه مشترکی برای آن وجود ندارد. به گفته وی با این همه انتقال سفارت برخی کشورهای اروپایی به بیت المقدس علامت دراماتیکی از جدایی در این اتحادیه خواهد بود.
ارسال نظر