هدیه معنادار پاپ فرانسیس به اردوغان
پارسینه: درباره جزئیات گفتوگوی رهبر کاتولیکهای جهان و رئیس جمهوری ترکیه در واتیکان خبری منتشر نشده است. اما گاه هدیهای کوچک بیش از هزاران واژه معنا در بر دارد.
پاپ فرانسیس به رجب طیب اردوغان نشانی منقش به فرشته صلح اهدا کرد. رهبر کاتولیکهای جهان روز دوشنبه (۵ فوریه/ ۱۶ بهمن) پس از دیدار خصوصی با رئیس جمهوری ترکیه در واتیکان گفت: «این فرشتهی صلحی است که بر عفریت جنگ غلبه میکند». او فرشته صلح را نماد دنیای مبتنی بر صلح و عدالت دانست.
دیدار خصوصی پاپ و اردوغان ۵۰ دقیقه طول کشید؛ ۳۰ دقیقه طولانیتر از معمول. از جزئیات این دیدار خبری منتشر نشده است. رئیس جمهوری ترکیه پیشتر گفته بود که قصد دارد بهویژه درباره موضوع اورشلیم (بیتالمقدس) با پاپ فرانسیس صحبت کند.
فهرست بلندبالای موضوعات احتمالی
حضور اردوغان در واتیکان نخستین میزبانی واتیکان از یک رئیس جمهور یا رئیس دولت ترکیه در ۵۹ سال گذشته بود. روابط دیپلماتیک واتیکان و ترکیه در عالیترین سطح از سال ۱۹۶۰ آغاز شد. اردوغان در سال ۲۰۱۴ در آنکارا میزبان پاپ فرانسیس بود.
اردوغان روز دوشنبه در آغاز دیدار با پاپ، از او تشکر کرد. خبرنگاران حاضر در محل، فضای این دیدار را رسمی و همراه با خشنودی توصیف کردهاند. رئیس جمهوری ترکیه پیش از دیدار اعلام کرده بود که قصد دارد با رهبر کاتولیکهای جهان درباره مبارزه با تروریسم و بحران سوریه هم گفتوگو کند.
واتیکان عملیات نظامی ترکیه علیه یگانهای کردی در عفرین واقع در شمال سوریه را با نگرانی دنبال میکند. کاردینال ماریو زناری، نماینده پاپ در دمشق، همواره خواستار توقف خشونت در سوریه شده است.
ناظران معتقدند که حقوق بشر یکی از موضوعاتی است که پاپ فرانسیس در دیدار با اردوغان به آن پرداخته است؛ همچنین موضوع حفظ امنیت اقلیت مسیحی در ترکیه و مشکلات مربوط به بهرسمیت شناختن داراییهای کلیسای کاتولیک در ترکیه.
اعتراضها به حضور اردوغان در واتیکان
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه صبح دوشنبه با کاروانی متشکل از ۳۰ خودرو و یک یگان اسکورت موتورسوار ترکیه وارد واتیکان شد. حضور او در رم و واتیکان با تظاهرات اعتراضی همراه بود.
روز یکشنبه نیز کنشگران در کلیسایی در شهر تورین ایتالیا از عملیات نظامی ارتش ترکیه موسوم به "شاخهی زیتون" علیه واحدهای کرد در عفرین انتقاد کردند. به گفتهی تظاهرکنندگان، اردوغان از واژه "شاخهی زیتون" که در مسیحیت نمادی از صلح است، برای جنگ سوءاستفاده کرده است.
افزون بر این، مدافعان حقوق بشر و روزنامهنگاران در ایتالیا علیه محدود شدن فزاینده آزادی عقیده و رسانهها در ترکیه و دستگیری حدود ۱۵۰ تا ۱۷۰ روزنامهنگار به خیابانها آمدند.
کردها هم اعلام کرده بودند که در محلی در شهر رم در نزدیکی واتیکان علیه حضور اردوغان تظاهرات خواهند کرد. در مناطقی در نزدیکی واتیکان برای ۲۴ ساعت ممنوعیت تظاهرات وضع شده و تمام منطقه تحت تدابیر شدید امنیتی قرار گرفته است.
اوناییکه به اردوغان بد میگن هنوز گیر کردا نیفتادن نمیدونن کردها چطور جنایت میکنن و حتی دختران کرد چطور آموزش می بینن برای آدمکشی
برخورد اروپاییها با گروه تروریستی اتای اسپانیا چی بود ؟ چطور توقع دادن ترکیه با pkk و ypj کنار بیاد این گروههای تروریستی که از اتا بدترن
کردها قومی هستند که دهه ها قبل بر اساس یک سری عوامل جنگ ، مهاجرت از هم جدا شدند و نمی توانند مرزبندیهای جغرافیایی و سیاسی کشور ها که شکل گرفته و تغییر دهند . . کردها (پ ک ک ، و گروهای شورشی ) مثل گروه شورشیان کلمبیا ، اگر با دولت ترکیه و سوریه و عراق آشتی کنند و این کار در آینده به نفع کردها است . اگر شورشیان کرد ساکن ترکیه با دولت آردوغان آشتی کند و خودشان را شهروند ترکیه بدانند ، مطمئنا آردوغان و دولت او همچنان دولت سوریه و عراق امتیازات زیادی برای کردها قائل می شوند. حتی ممکن است جمهوری اسلامی ایران برای کردهای عراقی و سوری و ترکیه ای ، که به ایران سفر می کنند ،امتیازاتی قائل شوند . این خود کردها هستند که باید تصمیم بگیرند که در آینده جنگ و تنش به نفعشان است یا صلح با دولت ترکیه و سوریه و عراق .؟
جنایات و بمب گذاریهایی که کردها کردن به یک دهم بمب گذاریهای اتا نمیرسه
حتی حیوانات هم نژادپرستی ندارن و یکذیگر رو برتری نژادی نمی دهند و عاقبت برتری دادنها چیزی جز جنگ و ویرانی نیست آدمایی که نمیتونن درکنار همدیگه درست زندگی کنند سرگذشت مسخره ای داشته و خواهند داشت