چرا ترامپ برخی کشورها را از تحریم معاف کرد؟
پارسینه: صاحبنظران روس معتقدند قیمت نفت میتواند در ماههای آینده حتی از بشکهای ۹۰ دلار فراتر برود.
روزنامه نزاویسیمایا گازتا در گزارشی به قلم آناستاسیا باشکاتووا، معاون بخش اقتصادی این نشریه نوشته است: اوپک استخراج نفت خود را در ماه اکتبر به بالاترین سطح از دسامبر ۲۰۱۶ به بعد رساند. این سازمان به این ترتیب به نفع دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا اقدام کرد که میخواهد با پایین بردن قیمت بنزین زمینه مناسبی برای انتخابات کنگره فراهم کند.
به گزارش خبرگزاری "رویترز"، استخراج نفت ایران بطور محسوس پایین رفته است. ایالات متحده همراه با درخواست بالا بردن استخراج نفت اوپک، خودش هم در بخش تولید نفت رکورد شکسته و تولید نفت روزانه آن از ۱۱ میلیون بشکه در روز فراتر رفته است. آمریکا همچنین در اواخر تابستان به بزرگترین تولید کننده نفت تبدیل شده و از روسیه سبقت گرفت. هرچند در پاییز روسیه توانست تولید نفت خود را به ۱۱، ۴ میلیون بشکه در روز برساند.
ترامپ به برخی کشورها اجازه داد نفت ایران را خریداری کنند تا از بروز کمبود ساختگی در بازار نفت جهانی جلوگیری شود. از جمله آمریکا میتواند به هند چنین اجازهای بدهد. کره جنوبی هم بطور کلی با آمریکا در مورد ادامه خرید نفت از ایران به توافق رسیده است. تقریباً همه خریداران نفت ایران با آمریکا در مورد امر مشابه مذاکره میکنند.
صاحبنظران روس خاطر نشان میکنند تلاش آمریکا برای بالا بردن ذخایر نفت فقط برای مدتی میتواند اوضاع منفی بازار را جبران کند، و علت توافق ترامپ با ادامه صادرات نفت ایران به برخی کشورها درک این واقعیت است. ضمناً ترامپ اینجا هم بطور گزینشی اقدام کرده و از فشار زیاده از حد بر متحدان خودداری میکند، زیرا در حال حاضر مهم است با چین تسویه حساب شود.
لازم به ذکر است صادرات نفت ایران به چین در ماه سپتامبر بطور محسوس کاهش داشت. به نظر خبرگزاری رویترز، این امر با قصد آمریکا برای بکار گرفتن تحریمهای جدید علیه بخش نفتی ایران ارتباط دارد. صاحبنظران روس معتقدند پس از انتخابات آمریکا میتواند نسبت به کشورهای متحد خود در بخش خرید نفت از ایران خط سختتری پیشه کند و قیمت نفت میتواند حتی از بشکهای ۹۰ دلار فراتر برود.
روزنامۀ ایزوستیا نیز در گزارش دیگری به قلم ناتالیا پورتیاکووا، نوشته است: دولت ترامپ توانسته بسیاری از شرکتهای بزرگ را به خروج از ایران وادار کند، که شرکت "توتال" فرانسه بزرگترین آنها بود. منابعی در محافل دیپلماتیک اروپایی به روزنامه ایزوستیا گفتند فشار آمریکا در این باره واقعاً زیاده از حد بزرگ و ارتباط ساختارها و شرکتهای اروپایی با آمریکا چنان بود که کشورهای اروپایی ناچار شدند به تجار اجازه دهند خودشان در مورد رفتار با ایران تصمیم بگیرند. چین که خودش با تحریمهای آمریکا مواجه شده خرید نفت از ایران را ادامه خواهد داد، اما دیگر کشورها مانند هند و ترکیه سعی میکنند با آمریکا در مورد ادامه خرید نفت از ایران به توافق برسند.
ارسال نظر