گوناگون

برگزیت در برزخ؛ سناریوهای پیش روی لندن چیست؟

برگزیت در برزخ؛ سناریوهای پیش روی لندن چیست؟

پارسینه: در حالی که طرح نخست وزیر براساس پیش بینی‌های قبلی در پارلمان انگلیس شکست خورده، راه‌های خیلی زیادی پیش پای آینده لندن نیست و بطور کلی احتمالات آتی در صحنه سیاسی انگلیس از پنج سناریوی محتمل خارج نخواهد بود.

برگزیت در برزخ؛ سناریوهای پیش روی لندن چیست؟
به گزارش «پارسینه» به نقل از الوقت، آن چه بیش از هرچیز به بن بست در دستیابی به یک نتیجه مشخص برای اجرای برگزیت منجر شده، چنددستگی شدید داخلی در لندن است. در واقع صحنه سیاسی لندن شاهد سه رویکرد سیاسی در مورد برگزیت است که هیچکدام در اکثریت نیست.
الوقت- طرح نخست وزیر انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا با شکست سنگین در پارلمان این کشور منجر شد.

در جریان رای‌گیری بر سر طرح نخست وزیر انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا، پس از ۵ روز بحث و تبادل نظر در پارلمان در نهایت ۴۳۲ به آن رای مخالف دادند و این طرح تنها ۲۰۲ رای موافق بدست آورد و در عمل تصویب نشد.

اختلاف ۲۳۰ رای مخالف در این رای‌گیری بدترین شکست یک دولت بر سرکار در تاریخ انگلیس است به طوری که ۱۱۸ نفر از اعضای حزب محافظه کار هم به آن رای منفی دادند.

انگلیس در حال حاضر با یکی از بزرگترین بحران‌های پس از جنگ جهانی دوم دست و پنجه نرم می‌کند.

واکنش‌ها به شکست طرح برگزیت

جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر، حزب اصلی مخالف دولت دقایقی پس از رد طرح ترزا می‌گفت: این "مفتضح‌ترین شکست یک دولت بریتانیا در پارلمان از سال ۱۹۲۰ تاکنون بوده است".

کوربین همچنین با تاکید بر اظهارات قبلی خود مبنی بر "بی‌اعتمادی کامل" پارلمان به ترزا می، رسما خواستار رای‌گیری فوری درباره سرنوشت نخست وزیر طی ۲۴ ساعت آینده شد.

همزمان دونالد تاسک، رئیس شورای اتحادیه اروپا در واکنش به این مخالفت قاطع پارلمان بریتانیا گفته از این بابت متاسف است و همزمان از نخست وزیر انگلیس خواسته که با توجه به رای‌گیری امروز هر چه سریع‌تر موضع جدید و برنامه بریتانیا برای چگونگی خروج از اتحادیه اروپا را به او ابلاغ کند.

دونالد توسک همچنین با انتشار توئیتی اشاره کرده است که شاید بهتر باشد بریتانیا در اتحادیه اروپا بماند و در این ارتباط گفت: اگر توافق ممکن نیست، و کسی توافقی نمی‌خواهد، در آن صورت چه کسی هست که بالاخره جرات داشته باشد و تنها راه حل مثبت را بیان کند؟

ژان کلود یونکر رئیس کمیسیون اروپایی نیز اخطار داد که بریتانیا وقت زیادی برای رسیدن به یک توافق ندارد. او گفت: "من بریتانیا را ترغیب می‌کنم نیات خود را در حداقل زمان ممکن روشن کند. وقت تقریبا تمام است. "

اولاف شولتز، وزیر دارایی و معاون صدراعظم آلمان هم گفت که "این روزی تلخ برای اروپاست. "

در فرانسه نیز امانوئل مکرون رئیس جمهور این کشور گفت: "فشار عمدتا روی آنهاست. " او اخطار داد که دوره انتقالی حیاتی است، چون خروجی بدون حصول توافق خسارت بار خواهد بود.

دولت ایرلند هم در بیانیه کوتاهی گفت که خود را برای خروج بریتانیا بدون آنکه توافقی حاصل شده باشد آماده خواهد کرد.

سناریو‌های پیش روی لندن

بدترین شرایط ممکن در صحنه سیاسی انگلیس طی نیم قرن گذشته چندان توضیح مبالغه آمیزی از وضعیت دشوار این روز‌های رهبران لندن نیست.

در حالی که طرح نخست وزیر براساس پیش بینی‌های قبلی در پارلمان انگلیس شکست خورده، راه‌های خیلی زیادی پیش پای آینده لندن نیست و بطور کلی احتمالات آتی در صحنه سیاسی انگلیس از پنج سناریوی محتمل خارج نخواهد بود:

۱- تلاش دوباره برای رای‌گیری

طرح ترزا می‌اگرچه شکست خورده، اما برخی معتقدند با انجام برخی اصلاحات در آن، می‌توان دوباره برای رای‌گیری آن را ارائه کرد. اما بعید است با انجام اصلاحات جزئی بتواند رضایت مخالفان را به دست آورد. مخالفان طرح فعلی ترزا می‌در دو طیف سیاسی و فکری متفاوت هستند و در حالی که حامیان برگزیت خواستار تغییرات کلی طرح هستند، مخالفان برگزیت خواستار لغو کامل طرح و برگزاری همه پرسی مجدد می‌باشند؛ لذا بعید است بازگشت دوباره طرح با برخی اصلاحات بتواند نتیجه فعلی را در پارلمان تغییر دهد. مانع مهمتر این‌که طرف دیگر ماجرا یعنی اتحادیه اروپا با هرگونه تغییر یک طرفه در توافق با نخست وزیر انگلیس مخالفت کرده و در عمل امکان این تغییرات هرچند جزئی و مختصر وجود ندارد.

۲- خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا

بخشی از حامیان سرسخت خروج از اتحادیه اروپا معتقدند خروج از این اتحادیه بدون هیچ گونه توافقی و بصورت یک طرفه ممکن است. اما این دسته از حامیان دو آتشه برگزیت در میان حزب محافظه‌کار، از اکثریت لازم در پارلمان برخوردار نیستند، چون این اقدام در عمل به تنش و تشدید اختلافات با اتحادیه اروپا منجر خواهد شد و در عمل ممکن است کار دو طرف را در صورت نارضایتی و شکایت اتحادیه اروپا به دادگاه بین‌المللی بکشاند و در عمل خسارت سنگین حقوقی را متوجه لندن سازد.

۳- انحلال دولت و روی کارآمدن دولت جدید

جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر، نخست وزیر را تهدید کرده که درباره ادامه کار دولت در پارلمان جلسه رای اعتماد برگزار خواهد کرد. از سوی دیگر برخی دیگر از محافظه‌کاران از لزوم انحلال دولت و برگزاری انتخاب زودهنگام سخن گفته‌اند. اما حقیقت آن که چه دولت سقوط کند و چه انتخابات وزدهنگام برگزار شود، بعید است که شرایط و بن بست فعلی در برگزیت تغییر کند، چون همچنان اختلافات بر سر چگونگی اجرای برگزیت در جای خود باقی خواهد ماند.

۴- برگزاری همه‌پرسی مجدد برگزیت

راه دیگری که مخالفان فعلی برگزیت به ویژه در میان حزب کارگر بر آن پافشاری می‌کنند، برگزاری همه‌پرسی مجدد برای لغو برگزیت است. این پیشنهاد، اما با مخالفت دولت و بیشتر اعضای حزب محافظه‌کار روبروست و در این شرایط تا دولت در دست محافظه‌کاران است، اجرای همه‌پرسی مجدد دشوار به نظر می‌رسد، مضاف بر اینکه نمایندگان پارلمان اعلام کرده‌اند براساس قانون؛ همه‌پرسی پیشین در مورد خروج از اتحادیه اروپا در ابتدا می‌بایست اجرایی شود و سپس همه‌پرسی مجدد برای بازگشت به اروپا برگزار شود و هر اقدامی غیر از این برخلاف مسیر قانون همه‌پرسی در انگلیس است.

۵- تمدید زمان مذاکرات با اروپا

براساس توافق اولیه قرار بود با امضای موافقت‌نامه برگزیت، این توافق در ۹ فروردین سال شمسی آتی اجرایی شود، اما در حال حاضر و در حالی که کمتر از سه ماه تا پایان سررسید اجرای برگزیت زمان باقی مانده، هنوز دو طرف بر سر توافقی که قرار بود سال گذشته نهایی شود، به نتیجه نرسیده‌اند، چه رسد به اجرای آن. براین اساس با توجه به زمان بسیار کم باقی مانده تا اجرا شدن برگزیت و عدم دستیابی به نتیجه مشخصی، می‌توان انتظار داشت دو طرف بصورت محتمل به سمت تمدید زمان اجرای برگزیت حرکت کنند، هرچند این مسیر نیز تضمین کننده دستیابی به نتیجه نیست.

بن بست برگزیت در کجاست؟

آن چه بیش از هرچیز به بن بست در دستیابی به یک نتیجه مشخص برای اجرای برگزیت منجر شده، چنددستگی شدید داخلی در لندن است. در واقع صحنه سیاسی لندن شاهد سه رویکرد سیاسی در مورد برگزیت است که هیچکدام در اکثریت نیست.

دسته اول، مخالفان سرسخت برگزیت که خواستار خروج کامل و بدون توافق از اتحادیه اروپا هستند. دسته دوم مخالفان نرم برگزیت که خواستار ادامه همکاری‌های گمرکی با اتحادیه اروپا و در عین حال یک توافق مشترک برای اجرای برگزیت هستند و دسته سوم که خواستار لغو کامل برگزیت و برگزاری همه پرسی مجدد برای باقی ماندن در اتحادیه اروپا می‌باشند.

دسته اول و سوم هر دو مخالف هرگونه توافقی در مورد برگزیت هستند و هرگاه این توافق در پارلمان ارائه می‌شود، این دو گروه با آن به شدت مخالت می‌کنند، اما بدلیل اختلاف نظر عمیق این دو دسته، امکان توافق این دو گروه در مورد برگزیت وجود ندارد و در این میان دسته دوم یا طیف میانی پارلمان نیز فاقد اکثریت لازم برای اجرای برگزیت از طریق توافق است.

در واقع مخالفان برگزیت اگرچه در اکثریت قرار دارند، اما فقط در مخالفت با آن مشترکند، اما در مورد اجرای آن فاصله بسیاری با هم دارند و همین چند دستگی و عدم دستیابی به اکثریت توسط این سه گروه باعث شده تا هیچ توافق برگزیتی تا کنون در پارلمان برتانیا تصویب نشود؛ لذا مسیر فعلی لندن بسیار دشوار است و برخی از کارشناسان احتمال ایجاد حزبی جدید از میان محافظه‌کاران را در شرایط اختلاف بر سر برگزیت محتمل ارزیابی کرده‌اند که در این صورت ساختار سیاسی پارلمان انگلیس بیش از گذشته دچار چالش خواهد شد.

ارسال نظر

  • سبحان شاهمرادی اصولگرا

    بریتانیا اگر از اتحادیه اروپا خارج شود هم به نفع مردم بریتانیا هست و هم به نفع اتحادیه اروپا و هم به نفع ما زیرا این چنین قدرت شرارت بریتانیا و اتحادیه اروپا کمتر میشود و وقتی اختلاف در بین اشرار فرنگی بیفتد این ملتها هستند که سود میکنند

  • ناشناس

    سیاستی که سال ها انگلیس دنبال کرد و میگفت تفرقه بینداز و حکومت کن, الان دامنگیر خودشون شده!!!
    و نقش روسیه رو در ایحاد تفرقه در اروپا و آمریکا نباید دست کم گرفت, کما اینکه کم کم داره کاملا مشخص میشه که ترامپ که اردوگاه غرب رو بهم ریخته مهره روسیه هست!!
    روسیه هم در زمان برگزاری برگزیت , پروپاگاندای وسیعی رو راه انداخت در حمایت از برگزیت!

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار