گوناگون

رقابت تسلیحاتی فرانسه و آمریکا برای تقویت سامانه‌های راداری عربستان

رقابت تسلیحاتی فرانسه و آمریکا برای تقویت سامانه‌های راداری عربستان

پارسینه: آمریکا و فرانسه پس از حمله ماه سپتامبر به تاسیسات نفتی آرامکو عربستان، رقابت برای تقویت سامانه‌های راداری سعودی را افزایش داده‌اند.

ژنرال «کنت مک‌کنزی» رییس فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) گفت: ما با سعودی‌ها برای افزایش شبکه‌بندی سامانه‌های آنها همکاری می‌کنیم. این اقدام آنها را قادر می‌سازد تا در مقابل چنین تهدیدهایی (حملات ماه سپتامبر) بهتر دفاع کنند.

عربستان و آمریکا ادعای بی‌اساس نقش داشتن ایران در حمله به آرامکو را مطرح کرده‌اند هرچند تاکنون سندی برای اثبات ادعای خود ارائه نکرده‌اند. آمریکا با دامن زدن به ایران هراسی هزاران نیرو و سخت‌افزارهای نظامی به عربستان فرستاده است.

مک‌کنزی که در بحرین با خبرنگاران صحبت می‌کرد، گفت: ما در حال پالایش اطلاعات در خصوص آن حملات هستیم و نتایج آن توسط عربستان منتشر خواهد شد.

مک‌کنزی تایید کرد که ارتش آمریکا حضور خود را در «پایگاه هوایی شاهزاده سلطان» در جنوب ریاض و پایگاه‌های خود در قطر و بحرین تقویت می‌کند.

در همین حال، فرانسه با آمریکا رقابتی را برای فروش سلاح به اعراب حاشیه خلیج فارس شروع کرده است. «فلورانس پارلی» وزیر دفاع فرانسه شنبه در بحرین گفت که پاریس «یک بسته قوی از سامانه‌های پیشرفته هشداری» از جمله رادارها را به عربستان می‌فرستد.

وی افزود: این سامانه‌ها در روزهای آتی به عربستان می‌رسند و به سرعت عملیاتی خواهند شد.

مک‌کنزی و پارلی که هر دو برای حضور در کنفرانس امنیتی «گفت‌وگوی منامه» به بحرین رفته‌اند، از تکرار اتهام‌زنی‌ها علیه ایران به عنوان فرصت و زمینه‌ای به منظور فروش سلاح به شیخ‌نشین‌های عرب استفاده کردند.

«عادل الجبیر» وزیر مشاور در امور خارجه سعودی یکی از کسانی بود که در منامه ادعای دخالت ایران در حمله ۱۴ سپتامبر(۲۳ شهریور) به تاسیسات نفتی آرامکو در شرق این کشور را تکرار کرد.

ارتش و کمیته‌های مردمی یمن ۱۴ سپتامبر با ۱۰ پهپاد دو پالایشگاه نفت بقیق و خریص در شرقی‌ترین نقطه عربستان را در قالب عملیات دوم «توازن بازدارندگی» هدف قرار دادند. این حمله موجب کاهش نیمی از توان تولید نفت عربستان و بالار رفتن قیمت جهانی نفت شد.

الجبیر گفت که عربستان مخالف گفت‌وگو با ایران نیست اما سیاست بازدارندگی در مقابل تهران باید ادامه پیدا کند تا مانع از تکرار چنین حملاتی از سوی ایران شویم.

او این بار نیز سندی برای اثبات خود ارائه نکرد و چارچوب زمانی نیز در خصوص ارائه نتایج تحقیقات در این باره مشخص نکرد.

رویترز در گزارش خود نوشت: کنفرانس امنیتی منامه اختلافات متحدان غربی در مورد نحوه تعامل با ایران پس از خروج آمریکا از برجام را نیز نمایان‌تر کرد.

بنابر این گزارش، فرانسه خواهان نجات این توافق هسته‌ای است اما عربستان سعودی و سایر متحدان عربی آن در خلیج فارس به دلیل آنکه در این توافق به مساله موشکی و قدرت منطقه‌ای ایران نپرداخته است، با آن مخالف هستند.

پارلی در منامه از خروج آمریکا از برجام و بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران ابراز تاسف و تاکید کرد که فرانسه به گفت‌وگو با ایران ادامه می‌دهد. با این حال، او ایران‌هراسی را مبنای صحبت‌های خود قرار داد تا شاید اعراب را به خرید تسلیحات بیشتر از فرانسه ترغیب کند.

وی افزود: وقتی مین‌گذاری علیه کشتی‌ها بدون پاسخ ماند، یک پهپاد ساقط شد. وقتی آن اقدام هم بدون پاسخ ماند تاسیسات بزرگ نفتی بمباران شد. این کاری خطرناک است، حتی برای کسانی که فکر می‌کند از آن نفع برده است.

رویترز نوشت: وزیر دفاع فرانسه با اشاره به بی‌عملی آمریکا در خصوص حمله شیمیایی سال ۲۰۱۳ در سوریه و سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط ایران در سال جاری گفت: ما شاهد عقب‌نشینی عمدی و تدریجی آمریکا هستیم.

پارلی ادامه داد: این موضوع مدتی بود که مطرح شده، اما زمانی آشکار شد که پس از حمله شیمیایی ۲۰۱۳ در سوریه و بعد از آن و همچنین بعد از سرنگونی پهپاد آمریکا و حمله به تاسیسات نفتی عربستان جت‌های جنگنده به پرواز در نیامده و در آشیانه ماندند.

او همچنین با تاکید بر آنکه زمان «احیای بازدارندگی» فرا رسیده است، به تلاش‌های فرانسه برای ایجاد یک نیروی تامین امنیت دریایی به ریاست اروپایی‌ها در خلیج فارس اشاره کرد. اتکای فرانسه در این طرح بر حضور نظامی‌اش در خاورمیانه بخصوص پایگاه دریایی آن در ابوظبی امارات است.

پارلی گفت که این ابتکار فرانسه اوایل سال آینده میلادی آغاز به کار می‌کند و حدود ۱۰ کشور اروپایی و غیراروپایی در آن حضور خواهند داشت، البته به شرطی که پارلمان‌های آنها حضور نیروهایشان را در این ابتکار تایید کنند.

آمریکا هم ابتکار مشابهی را ایجاد کرده و تاکنون فقط آلبانی، استرالیا، بحرین، عربستان، امارات و انگلیس به آن پیوسته‌اند.

منبع: Reutersرویترز

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار