کارشناسان سازمان ملل تحریم ۱۴ کشتی در ارتباط با کره شمالی را خواستار شدند
پارسینه: کارشناسان سازمان ملل پیشنهاد کردهاند که ۱۴ کشتی به دلیل نقض تحریمهای کره شمالی تحریم شوند.
تحریریه پارسینه - عطااله اشرفی اصفهانی: کارشناسان سازمان ملل در گزارشی ۲۶۷ صفحهای کره شمالی را به صادرات غیرقانونی زغال سنگ، واردات غیر قانونی محصولات نفتی، ادامه حمله سایبری به موسسات مالی، تبادلات ارزهای دیجیتال برای کسب درآمد غیرقانونی، واردات خودرو، ساعت و مشروبات لوکس و دیگر موارد تحریم شده مانند ماشینهای روباتیک و دسترسی غیرفانونی به شبکههای بانکی بینالمللی "عمدتا با استفاده از واسطه های سوم" متهم کردهاند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این کارشناسان ۳۹ پیشنهاد علیه این اقدامات به شورای امنیت ارائه کردهاند که از جمله آنها تحریم ۱۴ کشتی است. طبق این گزارش، از این کشتیها یکی در سیرالئون و شش مورد در کشورهای غرب آفریقا ثبت شدهاند. همچنین دو کشتی متعلق به کره شمالی، یکی چینی و یکی ویتنامی بوده و یکی سابقا در توگو و یکی سابقا در سنت کیتس و نویس ثبت شده و پرچم یکی از آنها ناشناس است.
به گفته این کارشناسان، کشتی چینیای که پیشنهاد تحریم آن در این گزارش ارائه شده دست کم ۱۰ بار بین ماههای فوریه و اکتبر ۲۰۱۹ در بندر نامپو کره شمالی پهلو گرفته و نفت پالایش شده تحویل داده است و در این بازه زمانی دیده شده است که کشتیهایی با پرچم دیگر کشورها نیز نفت پالایش شده به کره شمالی تحویل دادهاند.
این گزارش میافزاید، چین در واکنش به تحقیقات این کارشناسان، "کمبود جدی اطلاعات دقیق" را زیر سوال برده است.
وزارت خارجه و سفیر چین در سازمان ملل اظهار کردهاند که تحریمها علیه کره شمالی را رعایت میکنند.
این کارشناسان همچنین بیان کردهاند که صادرات زغال سنگ کره شمالی به رغم تحریمها در سال ۲۰۱۹ افزایش داشته است و این کشور ارائه حق ماهیگیری را که ناقض تحریمها است، ادامه داده است.
طبق تحریمی در سال ۲۰۱۷، همه کارگران کره شمالی که در خارج از این کشور فعال بودهاند باید تا ۲۲ دسامبر ۲۰۱۹ بازگردانده میشدند اما بر اساس این گزارش، این کارگران در بسیاری از موارد بازگردانده نشدهاند و به کشور سومی منتقل شدهاند.
این گزارش میافزاید، کره شمالی در هدف قرار دادن موسسات مالی و تبادل ارز دیجیتال در حال "پیشرفت روزافزون" است و کارشناسان سایبری این کشور اوت گذشته به طور غیرقانونی برای برنامه تسلیحات کشتار جمعی آن تامین سرمایه کردهاند.
ارسال نظر