گوناگون

پوتین بر بیفایده بودن فشار تحریمی بر ایران تاکید کرد

پوتین بر بیفایده بودن فشار تحریمی بر ایران تاکید کرد

پارسینه: رئیس جمهوری روسیه در گفت: وگوی تلفنی با صدراعظم آلمان، بر بیفایده بودن فشار تحریمی بر ایران که محور سیاست خارجی آمریکا را تشکیل می‌دهد، تاکید کرد.

به گزارش دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین، گفت: وگوی تلفنی ولادیمیر پوتین و آنگلا مرکل روز چهارشنبه به ابتکار طرف آلمانی صورت گرفت.

در گزارش کاخ کرملین آمده است: رئیس جمهوری روسیه در بخش مربوط به وضعیت پیرامون ایران به بیفایده بودن فشار تحریمی بر تهران و نیاز به تلاش‌های بیشتر برای حفظ برنامه جامع اقدام مشترک در مورد برنامه هسته‌ای ایران (برجام) که با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تایید شده است، اشاره کرد.

آمریکا در ماه می‌سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شد که نقض کامل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت محسوب می‌شود این تخطی و نقض آشکار قطعنامه، باعث شکل گیری تنش پیرامون برنامه هسته‌ای ایران شده است.

اکنون هم آمریکا با اجرای سیاست فشار حداکثری بر ایران، تلاش برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران و بازگرداندن ساختار تحریم‌های گذشته علیه تهران، همچنان برجام را تهدید می‌کند و در مسیر تخریب این توافق بین المللی حرکت می‌کند.

در بخش دیگر گفت: وگوی تلفنی، پوتین و مرکل درخصوص اوضاع مناطق جنوب و شرق اوکراین تبادل نظر کردند.

رئیس جمهوری روسیه تلاش‌های طرف اوکراینی برای تحریف مفاد توافق‌های مینسک را غیرسازنده خواند و تصریح کرد که رویکرد کی‌یف برای اجرای گزینشی تعهدات خود در سند توافقنامه مینسک، روند مذاکرات را به بن بست می‌کشاند.

دو طرف اظهارات اخیر مقام‌های اوکراینی در مورد تجدید نظر توافقنامه مینسک را منفی ارزیابی کرده و بر افزایش تلاش‌ها برای اجرای توافق‌های موجود که در اجلاس گروه نورماندی به دست آمده تاکید کردند.

پوتین و مرکل در ارزیابی اوضاع لیبی هم بر ضرورت رفع بحران در این کشور از راه‌های سیاسی و دیپلماتیک و آغاز گفت: وگو‌های بین طرف‌های لیبی مطابق با قطعنامه ۲۵۱۰ شورای امنیت تاکید کردند.

در این گفت: وگوی تلفنی برخی مسائل دوجانبه ازجمله مبارزه با کرونا هم مطرح و بررسی شد.

لیبی از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ به ۲ دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شد. «دولت وفاق ملی» به ریاست فایز السراج در طرابلس (غرب لیبی) مستقر است که در جهان و سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده و دیگری دولت «طبرق» در شرق لیبی که خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته ارتش این کشور کنترل امور را در آن منطقه در دست گرفته است.

امارات متحده عربی، عربستان سعودی، مصر، فرانسه و روسیه از ارتش حفتر و دولت شرق لیبی حمایت می‌کنند؛ در حالی که ترکیه، قطر، الجزایر، ایتالیا و اتحادیه اروپا حامی دولت السراج هستند.
منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار