چند توصیۀ غذایی برای دوران یائسگی
پارسینه: با افزایش امید به زندگی، از این پس یائسگی ورود به دنیایی جدید محسوب میشود. توقف ترشح هورمونی باعث برخی تغییرات میشود و خطر ابتلا به بعضی بیماری ها را افزایش میدهد. به همین علت است که زنان یائسه بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به پوکی استخوان، دیابت، فشار خون بالا، بیماری های قلبی و عروقی و سرطان قرار دارند. اما، امروزه به لطف روش ها و مراقبت های پزشکی، تشخیص، پیگیری و اصلاح درمان ها، میتوان این بیماری ها را به طور متقابل مورد درمان قرار داد و از تبدیل آنها به یک فاجعه پیشگیری کرد.
چند توصیۀ غذایی برای زندگی با یائسگی که مرحلۀ جدیدی از زندگی است، برای شما داریم:
یائسگی خطر ابتلا به برخی آسیب ها را افزایش میدهد
با افزایش امید به زندگی، از این پس یائسگی ورود به دنیایی جدید محسوب میشود. توقف ترشح هورمونی باعث برخی تغییرات میشود و خطر ابتلا به بعضی بیماری ها را افزایش میدهد. به همین علت است که زنان یائسه بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به پوکی استخوان، دیابت، فشار خون بالا، بیماری های قلبی و عروقی و سرطان قرار دارند. اما، امروزه به لطف روش ها و مراقبت های پزشکی، تشخیص، پیگیری و اصلاح درمان ها، میتوان این بیماری ها را به طور متقابل مورد درمان قرار داد و از تبدیل آنها به یک فاجعه پیشگیری کرد.
شیب پیشگیری ها در این زمینه به سمت تغذیه است. مطمئناً، چیزی به عنوان تغذیۀ خوب یا تغذیۀ بد به سود یا علیه فلان یا بهمان بیماری وجود ندارد، اما به احتمال زیاد ممکن است برای داشتن «تغذیه ای خوب برای سلامتی» در پرهیز از برخی مواد غذایی دچار اشتباه و خطا بشویم.
هدف و مقصود اصلی داشتن تغذیه ای متنوع و متعادل است. بنابراین باید بیشتر مراقب تعداد دفعات، مقدار و میزان تأثیر گذاری غذاها بود.
ما نیز مانند بسیاری از مردم مغرب زمین، غذاهای مان بسیار چرب، بسیار شیرین، بسیار شور، تصفیه شده و تأمین شده از منابع حیوانی است، میزان میوه، سبزیجات و نشاسته اش هم اصلاً کافی نیست.
توصیه های عملی در رابطه با تغذیه
مواد غذایی را که کمتر تصفیه شده اند در الویت قرار دهید و مصرف غذاهای صنعتی و آماده را کم کنید.
مصرف نمک را محدود کنید، این کار را با حذف نمکدان از سر میز، پرهیز از خوردن چیپس و دیگر تنقلات شور انجام دهید. سبزیجات کنسرو شده را آبکشی کنید و حواستان به نمک موجود در غلات صبحانه و پنیرها (پنیر فتا، آبی، ژامبون خشک و...) باشد.
چربی های حیوانی را محدود کنید، خصوصاً اگر کلسترول دارید. برای پخت و پز، از روغن های گیاهی (روغن زیتون، روغن کلزا، روغن گردو و روغن جوانۀ گندم) استفاده کنید. البته کره را نباید به طور کلی حذف کنید زیرا ویتامین A دارد.
پروتئین های گیاهی (حبوبات، سویا) و ماهی را جایگزین گوشت های چرب (گوشت گوسفند، گوساله) کرده و در الویت قرارشان دهید.
لذت بردن از خوردن را در خود پرورش دهید
این توصیه ها بیهوده خواهند بود اگر با محدودیت های زیادی همراه شوند. خوردن همۀ خوراکی های متنوع، اما به میزان کم بهترین قاعده برای داشتن تغذیه ای متعادل و متنوع است. خوراکی های ممنوعه باعث محرومیت و دلسردی و مانعی برای ادامۀ کنترل ها میشوند.
زمان و محیط غذا خوردن باید دلپذیر باشد: در محیطی بی سر و صدا و با آرامش، در حالی که به احساس سیر شدن خود گوش میدهید، غذا بخورید.
از هرزه خوری کردن بپرهیزید، هرزه خوری به شدت به اشتها و احساس لذت از وعدۀ بعدی غذا لطمه میزند.
به دنبال به دست آوردن وزن وسوسه انگیز نباشید: فقط وزن تا را به سادگی کنترل کنید !
یائسگی همراه است با برخی تغییرات جسمی که اضافه وزن را در پی دارد. اطلاعات و آگاهی باعث میشود که بتوانید این پدیده را به خوبی مدیریت کنید. تغذیه تنها راه حل نیست. برای مقابله با افزایش وزن: باید تحرک داشته باشید ! ژیمناستیک، شنا، یوگا و پیاده روی ورزش های مناسبی هستند که پیشنهاد میشوند.
زنانی که دوست دارند لاغر شوند باید مواظب باشند که دچار کمبود نشوند. به طور مثال باید حواسشان به دریافت میزان کافی کلسیم باشد تا توده های ماهیچه ای شان آب نشود. به همین علت، توصیه میشود که برای کم کردن وزن حتماً از یک متخصص یا کارشناس تغذیه و رژیم های غذایی یا یک پزشک عمومی کمک بگیرید.
منبع:seemorgh.com
ارسال نظر