گوناگون

چند راهنمایی برای چگونگی برخورد با افراد مبتلا به صرع

چند راهنمایی برای چگونگی برخورد با افراد مبتلا به صرع

پارسینه: اگر یکی از اطرافیان شما دچار تشنج شود، چه اقداماتی برای بهبود حال وی باید انجام دهید؟ در این مقاله چند راهنمایی برای چگونگی برخورد با افراد مبتلا به صرع ارائه می‌شود.


اگر یکی از اطرافیان شما دچار تشنج شود، چه اقداماتی برای بهبود حال وی باید انجام دهید؟ در این مقاله چند راهنمایی برای چگونگی برخورد با افراد مبتلا به صرع ارائه می‌شود.

بهتر است در مورد صرع و تشنج دانش پزشکی داشته باشید. اگر موقعیت اورژانسی اتفاق افتاد، دانش مربوط به اختلالات صرع می‌تواند به امنیت فرد مبتلا کمک کند و اطرافیان نیز راه درمانی مناسب را برای وی آماده کنند.

اگر مبتلا به صرع هستید، اطمینان حاصل کنید در صورتی که به تشنج دچار شوید، خانواده و همکاران می‌دانند چه اقداماتی انجام دهند.

اگر دچار تشنج می‌شوید، از قرار گرفتن در مقعیت‌های پر خطر، مانند مکان‌های مرتفع و راندن ماشین و وسایل نقلیه خودداری کنید. اگر تشنج شما تحت کنترل است، میزان خطر آن کمتر است، اما در عین حال به خطرات احتمالی برخی فعالیت‌های خاص مانند چمن زنی، کار در اطراف ماشین آلات کشاورزی و لوازم داغ، دقت بیشتری داشته باشید.

داشتن فعالیت بدنی در هر حالت مهم است، اما ورزش و فعالیت‌های خود را باید عاقلانه انتخاب کنید. ممکن است لازم باشد از برخی ورزش‌ها اجتناب کنید، اما اگر تشنج شما تحت کنترل است، می‌توانید یک زندگی عادی داشته باشید.

دوستان در اینگونه مواقع بسیار کمک کننده می‌باشند. همیشه شخصی همراه شما باشد که در مورد بیماری و چگونگی کمک به شما اطلاعات کافی داشته باشد. فعالیت‌هایی مانند بیس بال، دوچرخه سواری، قایقرانی، اسب سواری و یا هاکی را بهتر است با پوشیدن کلاه ایمنی و جلیقه نجات انجام دهید و شخص مطلع به شرایط شما نیز همراهتان باشد - به هرحال استفاده از کلاه ایمنی و جلیقه امری ضروری برای همه مردم است.

اگر از دارو‌های ضدتشنج استفاده می‌کنید، مصرف آن را به طور ناگهانی متوقف نکنید و یا میزان آن را بدون مشورت با پزشک تغییر ندهید. نوع دارویی که به هر بیمار مبتلا به صرع تجویز می‌شود، به نوع بیماری بستگی دارد و میزان مصرف آن نیز براساس سن، جنسیت و برخی عوامل دیگر در بیمار تعیین می‌شوند.

نسبت به تداخلات دارویی ناشی از دارو‌های ضدتشنج و داروای دیگری که مصرف می‌کنید، آگاهی کامل پیدا کنید. اگر در مورد تداخلات دارویی مطمئن نیستید، قبل از مصرف آن‌ها با پزشک خود یا داروساز مربوطه مشورت کنید.

از مصرف مشروبات الکلی اجتناب کنید، زیرا الکل بر روی اثربخشی دارو تاثیر خواهد داشت و ممکن است آستانه تشنج مغز را کاهش دهد.

کمک‌های لازم در زمان بروز تشنج

اگر در اطرافیان شما کسی مبتلا به صرع می‌باشد، می‌تواند کمک‌های زیر را به وی بکنید:

دور گردن فرد را باز و شل کنید.

سعی نکنید فرد را نگاه داشته یا مهار کنید، این امر بیشتر باعث صدمه زدن به وی می‌شود.

هر شیئی را در دهان فرد وارد نکنید، این امر نیز باعث جراحت می‌شود.

به تماشاگران نگران اطمینان دهید و از آن‌ها بخواهید اتاق فرد را ترک کنند.

اشیاء نوک تیز را از فرد دور کنید تا از صدمات احتمالی جلوگیری کنید (مانند عینک، مبل و اشیاء دیگر).

پس از تشنج بهتر است فرد را به پهلو بخوابانید و راه هوایی وی را برای تنفس باز کنید و از بلعیدن ترشحات پیشگیری کنید.

پس از اتمام تشنج، فرد بیمار ممکن است کمی گیج باشد و نباید تنها بماند.

در بسیاری موارد، به ویژه اگر فرد سابقه تشنج دارد، نیازی به تماس با اورژانس نیست.

اگر تشنج بیشتر از ۵ دقیقه طول کشید و یا اینکه پس از اتمام اولی دوباره تشنج دیگری آغاز شد و یا اینکه پس از اتمام حرکات مربوط به تشنج فرد بیدار نشد، با اورژانس تماس بگیرید. اگر نگران وجود بیماری دیگری، مانند دیابت یا بیماری قلبی هستید، به پزشک مراجعه کنید.
منبع: سیمرغ

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد