گوناگون

مصرف مکمل ویتامین D از چه موقعی ضروری است؟

مصرف مکمل ویتامین D از چه موقعی ضروری است؟

پارسینه: سیاری گفت: در گذشته ما برای کودکان از ۱۵ روزگی مکمل ویتامین D را تجویز می‌کردیم در حالی که اکنون زود‌تر از موعد قبلی مصرف این مکمل را در کودکان آغاز می‌کنیم.

مصرف مکمل ویتامین D از چه موقعی ضروری است؟

در نشست خبری پانزدهمین کنگره اورژانس‌ها و بیماری‌های شایع طب کودکان و سومین کنگره پرستاری او اورژانس‌ها و بیماری‌های شایع طب کودکان که صبح امروز در بیمارستان کودکان مفید برگزار شد، علی اکبر سیاری فوق تخصص بیماری‌های گوارش کودکان و رئیس کنگره درباره تعداد ویروس‌های موثر در بیماری سرما خوردگی بیان کرد: ۲۰۰ ویروس در بروز سرما خوردگی نقش دارند و چهار ویروس عامل آنفولانزا شناخته شده‌اند که ما برای این چهار ویروس واکسن آنفلوآنزای چهار ظرفیتی را داریم. اکنون در بازار ۲ نوع واکسن هلندی و فرانسوی موجود است که هر ۲ این واکسن‌ها اثربخش هستند؛ از افراد در معرض خطر که باید واکسن آنفولانزا را تزریق کنند می‌توان به سالخوردگان، کودکان، زنان باردار، بیماران پیوندی، افرادی که سابقه جراحی قلب دارند و مبتلایان به بیماری‌های مزمن مانند آسم و CF اشاره کرد.

او افزود: متاسفانه اکنون برخی افراد جامعه در مقابل پیشرفت علمی مبارزه می‌کنند همچنین در برخی موارد شاهد هستیم که تبلیغاتی نادرست علیه دارو‌های ایرانی صورت می‌گیرد، در حالی که بیشتر مکمل‌های ایرانی موجود در بازار استاندارد هستند، در گذشته ما از ۱۵ روزگی نوزاد به او مکمل ویتامین D را می‌دادیم، اما اکنون از سه تا پنج روزگی مکمل ویتامین D۴۰۰ برای نوزاد تجویز می‌شود.

سیاری تاکید کرد: در گذشته مصرف قطره آهن ایرانی عارضه‌ای همچون سیاه شدن دندان‌ها را به دنبال شد، اما اکنون قطره‌ای در کشور تولید می‌شود که دندان‌ها را سیاه نمی‌کند.

این فوق تخصص بیماری‌های گوارش کودکان درباره نحوه مصرف ویتامین‌های A و D در کودکان و بزرگسالان بیان کرد: ما برای کودکان تا سن ۲ سالگی روزانه A۱۵۰۰ و D۴۰۰ را تجویز می‌کنیم؛ از ۲ سالگی تا ۱۲ سالگی روزانه D۸۰۰ یا هر ۲ ماه یکبار یک قرص ویتامین D۵۰۰۰۰ باید مصرف شود؛ از ۱۲ سالگی تا ۶۵ سالگی ماهیانه یک عدد قرص ویتامین D۵۰۰۰۰ باید استفاده شود.


او تاکید کرد: از ۲ تا ۵ سالگی کودکان باید سالیانه به مدت ۱۲ هفته هفته‌ای ۲ بار هر بار ۳۰ میلی گرم آهن را دریافت کنند که این مقدار در کودکان بزرگتر به ۶۰ میلی گرم می‌رسد. مادران باردار باید مکمل‌هایی مانند یُد و اسید فولیک را مصرف کنند، مصرف اسید فولیک احتمال ابتلا به اختلالات عصبی در نوزاد را کاهش می‌دهد. زنان باردار از ماه چهارم بارداری باید روزانه ۶۰ میلی گرم آهن را مصرف کنند. کودکانی که کمبود فقر آهن دارند، بهره هوشی آن‌ها کاهش پیدا می‌کند بنابراین کودکان از ۹ تا ۱۲ ماهگی آزمایش خون می‌دهند تا میزان آهن آن‌ها بررسی شود. فقر آهن در مادران باردار می‌تواند یک عامل مرگ و میر آن‌ها باشد.

چند درصد نوزادان به زردی دچار می‌شوند؟

سیاری بیان کرد: سالیانه در ایران یک میلون و ۵۷۰ هزار کودک متولد می‌شوند که این رقم در دنیا به ۱۳۰ میلیون نفر می‌رسد. ۶۰ درصد نوزادان تِرم (رسیده) و ۸۰ درصد نوزادان نارس در هفته اول تولد به زردی دچار می‌شوند که این زردی می‌تواند فیزیولوژیک (طبیعی) یا غیر طبیعی باشد.

این فوق تخصص بیماری‌های گوارش کودکان درباره انواع بیلی‌روبین بیان کرد: بیلی‌روبین به ۲ نوع مستقیم و غیر مستقیم تقسیم بندی می‌شود که بیلی‌روبین غیر مستقیم در کبد تبدیل به نوع مستقیم می‌شود، اگر بیلی‌روبین نوزاد به آستانه ۲۰ برسد اثر‌های مخرب روی مغز نوزاد به جا می‌گذارد. زردی نوزادان تِرم باید تا ۲ هفتگی و نوزادان نارس باید تا سه هفتگی بهبود پیدا کند در غیر این صورت زردی غیر طبیعی بوده و باید بررسی شود.

او افزود: هفت درصد دختران به علت کوتاه بودن مجرای ادرار به عفونت ادراری دچار می‌شوند، پزشکان اطفال در بین سایر گروه‌های رشته پزشکی بیشترین نقش را در جامعه ایفا می‌کنند، زیرا اگر کودکی بهبود پیدا کند می‌تواند عمری طبیعی داشته باشد.

آمار مرگ و میر کودکان در ایران در سال ۲۰۱۸ میلادی

سیاری تاکید کرد: طبق آمار سازمان جهانی بهداشت در ایران در سال ۲۰۱۸ میلادی آمار مرگ و میر کودکان به ازای هر یک هزار تولد زده ۱۵.۶ بود که این رقم در کشور‌های پیشرفته به ۶ می‌رسد و در ایران در سال ۱۹۹۰ این رقم ۵۶ بوده است، بنابراین وضعیت مرگ و میر کودکان در ایران نسبت به متوسط جهانی بهبود پیدا کرده است، ولی هنوز نسبت به کشور‌های توسعه یافته عقب هستیم، از عوامل موثر در بهبود وضعیت مرگ و میر کودکان در سال‌های اخیر می‌توان به در دسترس بودن آب سالم و بهداشتی، پزشکان و افزایش اطلاعات مادران اشاره کرد.

مهم‌ترین محور‌های کنگره

رضا شیاری فوق تخصص روماتولوژی کودکان درباره مهم‌ترین محور‌های کنگره اظهار کرد: در این کنگره موضوعاتی همچون بیماری‌های قلبی مادرزادی، خس‌خس سینه بر اثر استشمام آلاینده ها، جراحی سیستم ادراری، انتقال خون، احیاء کودکان، تشنج در دوران نوزادی، عفونت‌های ادراری، آرتیریت و آماس مفاصل، کم‌کاری و پُر کاری تیروئید، تظاهرات پوستی در بیماری‌های آلرژیک، تغذیه در سال نخست زندگی و سوء مصرف مواد و مسمومیت‌های ناشی از آن مورد بررس قرار میگیرند.

او یادآوری کرد: متاسفانه اکنون بسیاری از خانواده‌ها تصور می‌کنند که پزشکی خوب است که دارو‌های زیاد تجویز کند در حالی که این باوری اشتباه است. از مشکلات دیگری که در جامعه با آن مواجه هستیم این است که داروخانه‌ها می‌توانند بدون اجازه پزشک به بیمار دارو بدهند، این روش اشتباه بوده و داروخانه‌ها باید نظام‌مند شوند.



منبع: بهداشت نیوز

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار