اصلیترین علت ابتلا به سرطان دهان
پارسینه: سیگار کشیدن عمدهترین علت سرطان دهان است. در کسانی که سیگار میکشند به طور میانگین نسبت به افرادی که سیگار نمیکشند، چهار برابر احتمال ابتلا به سرطان دهان افزایش مییابد و این درحالی است که تنها نیمی از افرادی که مبتلا به سرطان دهان میشوند، حدود پنج سال بعد از تشخیص این بیماری زنده خواهند ماند.
سیستم ایمنی بدن نقش مهمی در کاهش میکروبهای مضری که میتوانند باعث بروز این بیماریها شوند، دارد. همچنین سیگار کشیدن با تاثیری که بر سیستم ایمنی بدن میگذارد، بدن را برای مقابله با میکروبها کم توان کرده و لثهها با احتمال بیشتری در معرض عفونتها قرار میگیرند.
علاوه بر آن، میکروبها میتوانند با چسبیدن به مکانی که لثه به دندان پیوسته شده است، باعث بروز مشکل شده و در آنجا به علت وجود یک فضای عمیق باعث تشکیل «پاکت پریدنتال» شوند. وجود این فضا به این معنا است که محافظت کمتری برای نگه داشتن دندانها در مکان خودشان وجود دارد و در نتیجه احتمال بیشتری برای لق شدن دندانها وجود دارد. خونریزی لثهها یک نشانه رایج برای این مسئله است، با این حال در افراد سیگاری، نیکوتین، جریان خون را در لثهها کاهش میدهد و این ذخیره خون ضعیف، علائم را محو میکند؛ علائمی که در حالت عادی میتواند سرنخی برای تشخیص شروع این بیماریها باشد.
بنابر اعلام بنیاد بیماریهای خاص، با ترک سیگار طی ۳ تا ۵ سال احتمال ابتلا به سرطان دهان به نصف کاهش یافته و با گذشت زمان و به مرور این احتمال کاهش خواهد یافت. با متوقف کردن مصرف سیگار، بدن افراد قادر خواهد بود که با میکروبهایی که منجر به بیماریهای لثه میشوند مقابله کند و حرکت جریان خون به سمت لثهها افزایش خواهد یافت که به سالم ماندن لثهها کمک میکند.
ارسال نظر