هوای سال ۱۸۷۰ میلادی در قطب جنوب به دام افتاد!
پارسینه: در قطب جنوب بیش از ۱۹۴ فوت مکعب نمونه هوای ذخیره شده، کشف شده است. قدمت برخی از نمونه های هوا به دهه ۱۸۷۰ میلادی می رسد.
گروهی از محققان در قطب جنوب بیش از ۱۹۴ فوت مکعب هوایی استخراج کرده اند که زیر یخ به دام افتاده بود.
به گفته «پیترنف» دانشجوی پست دکتری در دانشگاه واشنگتن ، نمونه های کشف شده بزرگترین مخزن هوا از دهه ۱۸۷۰ میلادی است.
محققان قصد دارند با بررسی هوای به دام افتاده زیر یخ ها درباره ترکیب اتمسفر زمین طی تاریخ به دانش بیشتری دست یابند و تغییرات در میزان گازهال گلخانه ای را با دقت بیشتری بررسی کنند.
آنها برای جمع آوری نمونه هوا ۶ سوراخ در یک منطقه با طول نیم مایلی در قطب جنوب حفر و بیش از ۱۱ هزار پوند یخ را خارج کردند.
آنها نمونه های یخ را در آزمایشگاه و در یک اتاقک خلاء مخصوص ذوب کردند. این اتاقک در میان آبی با ۱۲۲ درجه فارنهایت قرار داشت.
طی این فرایند بیش از ۱۹۴ فوت مکعب گاز آزاد شد که نمونه هایی خالص از هوای اتمسفر را فراهم کردند که قدمت آنها به ۱۸۷۵ تا ۲۰۱۰ میلادی می رسید.
در این پژوهش محققان می خواستند بدانند طی بازه های زمانی مختلف در ۱۵۰ سال گذشته چه میزان هیدروکسیل در محیط زیست وجود داشته است. هیدروکسیل از یک اتم هیدروژن و یک اتم اکسیژن ساخته شده که با پیوند شیمیایی کووالانسی با یکدیگر مرتبط شده اند.
گاهی اوقات به هیدروکسی گاز «شوینده» نیز گفته می شود زیرا می تواند پیوند گازهای گلخانه ای دیگر را بشکند و خود را اصلاح کند.
دانشمندان امیدوارند پس از تکمیل تحلیل های خود به اطلاعاتی جدید درباره تنظیم گازهای گلخانه ای در اتمسفر طی گذر زمان دست یابند.
ارسال نظر