گوناگون

عادت‌های غلطی که قوز گردن را برایتان به ارمغان می‌آورد

عادت‌های غلطی که قوز گردن را برایتان به ارمغان می‌آورد

پارسینه: پارسانژاد گفت: برخی از عادت‌های غلط که به صورت روزانه انجام می‌شود باعث ایجاد قوز گردن در افراد خواهد شد.

عادت‌های غلطی که قوز گردن را برایتان به ارمغان می‌آورد

پرهام پارسانژاد نائب رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران درباره قوس یا قوز گردن اظهار کرد: شرایط و وضعیت‌های روزمره مانند فعالیت‌های شغلی و ورزش در زندگی افراد وجود دارند که می‌توانند برای سلامتی پرخطر باشند. نشستن‌های نامناسب، خم کردن‌های زیاد گردن برای انجام کار‌های طولانی مدت، از مواردی هستند که به راحتی می‌توانند به ستون فقرات آسیب وارد کنند.

او در ادامه افزود: تا قبل از به وجود آمدن تلفن‌های همراه هوشمند، افراد کمتر به عارضه قوز گردن مبتلا می‌شدند. اما امروزه به دلیل استفاده بی رویه از این وسیله ستون فقرات افراد بیشتر صدمه ببینند. البته قشری از جامعه که در حوزه‌هایی مانند خیاطی، گلدوزی و کار‌های دستی، نویسندگی یا کار‌های اداری فعالیت می‌کنند بیشتر مورد تهدید این نوع عارضه قرار می‌گیرند.

پارسانژاد گفت: از طرفی زندگی امروزه افراد وابسته به تلفن‌های هوشمند یا لب تاپ ها، مانیتور کامپیوتر‌ها شده است که درصورت استفاده نامناسب موجب وارد شدن آسیب به ستون فقرات خواهد شد. خم بودن سر به سمت پایین در طول روز به مدت طولانی می‌تواند باعث کشیدگی و ضعف عضلات پشتی گردن، کوتاهی عضلات جلوی گردن و عضلات عمقی ناحیه خم کننده گردن شود.

او افزود: به طور کلی در هر موردی که سر ۱۵ درجه به سمت جلو خم شود می‌تواند تقریبا معادل دو برابر فشار وزن را روی مهره‌های گردن و دیسک‌های بین مهره‌ای وارد کند. به همین دلیل این امر باعث می‌شود دیسک‌های بین مهره‌ای از سمت عقب حالت بیرون زدگی پیدا کرده و به ربات‌ها، ساختار‌های پشت ستون فقرات فشار وارد کنند. این بیرون زدگی موجب وارد شدن فشار به ریشه‌های عصبی شده و موجب درد ناحیه گردن، گزگز، مورمور، خواب رفتگی دست‌ها، ضعف عضلات دست و در نهایت از بین رفتن عملکرد اندام‌های فوقانی و دست‌ها می‌شود.

پارسا نژاد گفت: این فشار‌های وارد شده بر گردن موجب سردرد، تهوع و سرگیجه، درد‌هایی اطراف چشم‌ها می‌شود و بیمار احساس سنگینی سر روی تن می‌کند، علاوه بر این‌ها فرد دائم احساس خواب آلودگی و خستگی خواهد کرد. حتی موجب افزایش قوس پشتی گردن یا کیفوز خواهد شد که به آن گردن پیامکی هم گفته می‌شود.

او در ادامه بیان کرد: زمانی قوس پشتی گردن زیاد می‌شود که گردن و ستون فقرات در طول روز به سمت جلو شکل گرفته باشد و تغییر نکند. به طور ناخودآگاه فرد سعی می‌کند سرش را به عقب ببرد و به همین دلیل افزایش قوس گردنی زیادی خواهد داشت که موجب می‌شود مفاصل پشت ستون فقرات گردنی دچار صدمه و آسیب شوند. خم شدن بیش از حد غضروف مفاصل پشت گردن، باعث بروز آرتروز در ستون فقرات گردنی و کاهش فاصله مهره‌های گردن از هم دیگر می‌شود.

پارسا نژاد گفت: به افراد توصیه می‌شود ورزش‌هایی را انجام دهند که می‌تواند از بروز این عارضه پیشگیری کند. برای مثال دست‌ها را از بالا به پشت سر قلاب کرده و توسط دست‌ها به سر فشار وارد کنید. البته طوری نیرو وارد کنید که آسیبی به سر وارد نشود. این حالت را ایستاده و ۱۰ بار انجام دهید.

او درباره درمان قوز گردن بیان کرد: توصیه فیزیوتراپیست‌ها به افرادی که در طول روز مجبور هستند به مدت طولانی یک جا بنشنند این است که گاهی اوقات راه بروند. افراد باید از صندلی‌ها و میز‌های استاندارد استفاده کنند که هنگام کار کردن مجبور به خم شدن نشوند.

پارسا نژاد بیان کرد: متخصصان به افراد توصیه می‌کنند که برای استفاده از گوشی همراه در کنج دیوار نشسته و دست‌ها را کنار خود قرار دهند و پس از ۱۰ ثانیه خود را به دیوار نزدیک کرده و رها کنند. هنگام ایستادن دستان خود را قلاب کرده و پشت گردن قرار دهید و سر را حدود ۲۰ ثانیه به جهت‌های مختلف بچرخانید.



منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار