گوناگون

راه‌های از بین بردن غبغب

راه‌های از بین بردن غبغب

پارسینه: بعضی افراد از نظر ژنتیکی با چاق شدن مستعد ابتلا به غبغب و چاقی صورت هستند. در برخی افراد نیز اختلال‌های اسکلتی وجود دارد و زوایای آناتومیک صورت در آن‌ها استاندارد نیست.

راه‌های از بین بردن غبغب

نیمه تحتانی صورت یعنی فک، لب پایین و چانه زوایای استانداردی دارد، اما فردی که فک تحتانی کوچکی دارد، حالتی مثل غبغب پیدا می‌کند. در خانم‌های سالمند نیز به دلیل شل شدن پوست ناحیه گردن غبغب ایجاد می‌شود.

درمان برحسب دلیل بروز غبغب متفاوت است. اگر علت بروز کوچکی یا عقب رفتگی فک پایین باشد، باید با عمل جراحی زیبایی آن را اصلاح کرد.

افرادی که ترکیبی از تجمع چربی و اختلال‌های اسکلتی دارند، علاوه بر جراحی زیبایی باید با روش‌هایی مثل لیپولیز و لیپوساکشن و … چربی را نیز برطرف کرد.


در افراد سالمند غبغب را نمی‌توان با لیزر و RF برطرف کرد و باید پوست را به روش جراحی کشید. البته با گذر زمان، چون روند پیری ادامه دارد، این مشکل عود می‌کند.

دزوکسی کولیک اسید نیز ترکیبی است که در مزوتراپی استفاده می‌شود و می‌توان به کمک آن چربی ناحیه را از بین برد. گرچه در مقاله‌های علمی اثر فوق العاده‌ای از آن دیده نشده است.

غبغب در زنان و مردان شایع است و با افزایش سن در هر دو جنس به وجود می‌آید.

توصیه ابن سینا برای رفع غبغب

در طب سنتی رفع چربی غبغب درمان دارویی ندارد بلکه توصیه بر ریاضت است. ریاضت به گفته حکمای طب سنتی یعنی ورزش و بهترین ورزش هم پیاده روی است.


مصرف کمتر غذا‌هایی که باعث تجمع چربی در ناحیه غبغب می‌شوند مثل برنج نیز توصیه شده است.


افرادی که از نظر ژنتیکی زمینه ابتلا به غبغب را دارند، بهتر است یا برنج نخورند یا برنج سبوس دار میل کنند، زیرا سبوس جلوی تجمع چربی در ناحیه غبغب را می‌گیرد.


ابن سینا نیز برای رفع چربی غبغب، حمام خشک را توصیه کرده است که امروزه از آن به سونا تعبیر می‌شود. سونای خشک به شرطی که بیش از ۸ دقیقه ادامه نیابد، می‌تواند در رفع چربی ناحیه زیر چانه همراه دیگر ملاحظات مثل ورزش و رعایت تغذیه مفید باشد.


چگونه با ورزش غبغب را کوچک کنیم؟

به کمک ورزش می‌توانید در کنار رژیم غذایی چربی ذخیره شده در ناحیه غبغب را از بین ببرید.

تمرین‌های زیر به رفع چربی این ناحیه کمک خواهد کرد:

۱- سر و گردن را صاف نگه دارید، فک پایین را جلو بکشید، سرتان را تا جای ممکن عقب ببرید و به سقف نگاه کنید. دهانتان را تا جای ممکن باز کنید و همزمان فک پایین را به سمت جلو بکشید. آرام دهانتان را ببندید و سر را به حالت عادی برگردانید. این تمرین را ۱۵-۱۰ بار یا تا زمانی که ماهیچه‌های اطراف فک خسته شوند، ادامه دهید.

۲- سرتان را عقب ببرید و به سقف نگاه کنید. لب پایین را بکشید و لب بالا را به کمک آن پوشش دهید. فک پایین را به سمت بالا بکشید به طوری که احساس کنید عضلات گردن کشیده می‌شود. این وضعیت را برای ۵ ثانیه حفظ کنید. بعد عضلات را شل کنید و سر را به وضعیت طبیعی برگردانید. این تمرین را ۵ مرتبه یا تا زمانی که عضلات گردن و فک خسته شوند، ادامه دهید.


۳- سرتان را صاف نگه دارید و روبرو را نگاه کنید. زبانتان را تا جای ممکن بیرون بیاورد و پایین بکشید و سعی کنید با نوک زبان چانه را لمس کنید. ۳۰ ثانیه یا تا زمانی که حس کنید ماهیچه‌های پشت زبان و چانه می‌سوزد، در این وضعیت بمانید. زبان را بالا بیاورید تا استراحت کند و دوباره این تمرین را ۵-۳ مرتبه تکرار کنید.

چربی ناحیه غبغب را چطور از بین ببریم؟


درمان اصلی غبغب، لاغر کردن و سوزاندن چربی‌های اضافه با ورزش و رعایت تغذیه و رژیمی سالم است. اگر فردی نتواند به این روش چربی‌های تجمع یافته در غبغب را رفع کند و ظاهر برایش ناخوشایند باشد، باید با روش‌های تهاجمی این چربی را بردارد.


ساده‌ترین و موثرترین روش در حال حاضر ساکشن است. لیزر لیپولیز یا کرایولیپولیز درمان‌های کمکی هستند که اصل کار آن‌ها نیز ساکشن است.


تزریق برخی دارو‌ها نیز به تجزیه چربی ناحیه کمک می‌کند، اما عوارض ناشی از مصرف این دارو‌ها مشخص نیست و به همین دلیل استفاده از آن‌ها توصیه نمی‌شود.


برخی از این داروه‌ها باعث ایجاد فیبروز یا جوشگاه می‌شوند و باید در تجویز آن‌ها دقت کرد. نکته بسیار مهم دیگر اینکه در سنین بالا تجمع چربی ناحیه زیر چانه با شلی پوست همراه می‌شود.


وقتی پوست ناحیه خیلی شل باشد، برداشتن چربی نه تنها به افتادگی پوست کمکی نمی‌کند بلکه آن را نمایان‌تر می‌کند. در این شرایط انجام رادیوفرکوئنسی یا RF بعد از ساکشن به سفت شدن نسبی ناحیه کمک می‌کند، اما تمام این کار‌ها تا حدی کمک کننده هستند و حتی بعد از ساکشن اگر فرد تغذیه و رژیمش را رعایت نکند، غبغب دوباره برمی گردد.
منبع:ایران ناز

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار