گوناگون

هشدار، آقایان اگر این علائم را مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید

هشدار، آقایان اگر این علائم را مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید

پارسینه: در این مطلب ۱۲ نشانه سرطان در مردان بیان شده است که غالبا نادیده گرفته می‌شوند.

هشدار، آقایان اگر این علائم را مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید

بسیاری از علائم سرطان در مردان ممکن است با بیماری‌ها و مشکلات جسمی دیگر اشتباه گرفته شود. در عین حال، مردان به تأخیر در مراجعه به پزشک مشهور هستند و آسان‌ترین راه برای آن‌ها نادیده گرفتن علائم بیماری‌ها است. اما لازم است که از بدن خود شناخت داشته باشید و در رابطه با این علائم یا هر گونه احساس درد غیر طبیعی و یا دیگر تغییرات جسمی به پزشک مراجعه کنید.

۱- دشواری در دفع ادرار

اگر به طور مداوم دچار مشکل دفع ادرار هستید یا در ادرار شما خون وجود دارد به یک پزشک مراجعه کنید، چون ممکن است از علائم سرطان پروستات باشند. متأسفانه علائم سرطان پروستات تا پیش از مراحل پیشرفته‌ی آن مورد غفلت قرار می‌گیرد. اغلب بیماران تا شش ماه پیش از مراجعه به پزشک این علائم را نادیده می‌گیرند، اما هر چه زودتر وجود علائم را در خود بررسی کنید بهتر خواهد بود.

۲- تغییرات قابل توجه در پوست

احتمال مرگ بر اثر سرطان پوست در مردان بالای ۵۰ سال دو برابر بیشتر از زنان است. ۴۰% از موارد ابتلا به بیماری ملانوما (نوعی سرطان پوست) را مردان تشکیل می‌دهند، اما ۶۰% مرگ‌هایی که بر اثر این بیماری رخ می‌دهد مربوط به مردان است. در پژوهشی معلوم شد مردان در مقایسه با زنان زمان بیشتری را در معرض نور خورشید سپری کرده و کمتر از زنان از کرم ضدآفتاب استفاده می‌کنند. به علاوه، در ناحیه‌ی کف سر و گوش‌های مردان مو‌های کمتری برای پوشاندن این قسمت‌ها وجود دارد؛ نقاطی که در آن‌ها احتمال ابتلا به سرطان پوست وجود دارد.

همچنین مردان در مقایسه با زنان کمتر به پزشک مراجعه می‌کنند، بنابراین سرطان پوست آن‌ها در مراحل اولیه تشخیص داده نمی‌شود. علائم اولیه و هشدار دهنده‌ی سرطان مردان به راحتی مورد غفلت قرار می‌گیرد. بسیاری از مردم تصور می‌کنند لکه ها، خال‌ها و یا لکه‌های پیری تیره رنگ مثل دیگر تغییرات ظاهری بدن مسأله‌ای طبیعی هستند. اگر متوجه وجود خالی روی بدن تان شدید که تیره تر، بزرگ‌تر یا متورم می‌شود، لازم است که آن را به پزشک نشان دهید.

در بیماری ملانوما، لکه‌های پوستی اغلب شکل نامنظمی دارند (گرد نیستند)، رنگ آن‌ها به طور قابل توجهی تیره‌تر است و یا حتی در یک لکه دو رنگ کاملا متفاوت دیده می‌شود. احتمال ابتلا به بیماری ملانوما از دیگر انواع سرطان پوست بسیار کمتر است، اما احتمال مرگ بر اثر آن بیشتر است. با این حال، بسیاری از موارد ملانوما دوره‌ای طولانی دارند و اگر به موقع تشخیص داده نشود جلوگیری از پیشرفت آن ممکن نبوده و به راحتی قابل درمان نیستند.

۳- احساس سوزش و درد در دهان

آفت دهان یا دندان درد احتمالا نگران کننده نیستند. اما اگر متوجه شدید آفت‌های دهانی شما بهبود پیدا نمی‌کنند، همیشه در دهان خود احساس درد دارید، نقاط قرمز یا سفید رنگی روی لثه‌ها یا زبان شما وجود دارد و یا در ناحیه‌ی فک خود احساس تورم یا بی حسی می‌کنید، این موارد می‌تواند از علائم سرطان‌های دهان باشد. خطر ابتلای به سرطان دهان در مردانی که سیگار یا تنباکوی جویدنی مصرف می‌کنند بیشتر است. مردان بیشتر از زنان سیگار می‌کشند. کسانی که سیگار یا تنباکوی جویدنی مصرف می‌کنند می‌بایست بیشتر از افراد غیر سیگاری به آفت‌های دهانی خود توجه داشته باشند.

۴- سرفه‌های مزمن

سرفه‌ای که بیشتر از ۳ هفته یا بیشتر طول بکشد و با علائم دیگری مثل سرماخوردگی یا انواع آلرژی همراه نباشد، ممکن است از علائم اولیه‌ی سرطان ریه باشد. سرطان خون هم می‌تواند منجر به بروز علائمی شبیه به بیماری برونشیت شود. اگر سرفه هایتان شدیدتر از معمول و همیشگی است یا در سرفه هایتان خون وجود دارد، این مسأله را باید جدی بگیرید. بعضی از افراد مبتلا به سرطان ریه در ناحیه‌ی قفسه سینه دچار دردی می‌شوند که تا شانه‌ها یا پایین بازو‌ها ادامه پیدا می‌کند.

۵- مدفوع خونی

این مسأله می‌تواند ناشی از مشکلی در بواسیر یا موردی بی خطر باشد، اما در عین حال ممکن است از علائم سرطان روده‌ی بزرگ باشد. انجام آزمایش‌های غربالگری معمول از سن ۵۰ سالگی آغاز می‌شود، اما این بیماری در میان افراد جوان‌تر شایع‌تر است، به همین دلیل است که مراجعه به پزشک اهمیت زیادی دارد و هر گونه نشانه‌ی مشکوکی ممکن است از علائم سرطان در مردان باشد. این علائم به راحتی با مشکلات ناشی از بواسیر یا یبوست اشتباه گرفته می‌شود. اگر بروز این نشانه همیشگی نباشد افراد، به ویژه جوان‌تر‌ها خود را متقاعد می‌کنند مشکلی وجود ندارد. اما وجود خون در فعالیت‌های روده هرگز مسأله‌ای طبیعی نیست.

۶- معده درد یا حالت تهوع

مشکلات گوارشی روزمره به ندرت از علائم سرطان هستند، اما اگر متوجه شدید همیشه دچار کرامپ معده یا حالت تهوع هستید لازم است به پزشک مراجعه کنید. ممکن است این مسأله تنها یک زخم معده‌ی ساده باشد، اما در عین حال می‌تواند از علائم سرطان‌های خون، مری، ریه، لوز المعده و روده‌ی بزرگ باشد.

۷- تب‌ها و عفونت‌های مکرر

اگر معمولا سالم هستید، اما متوجه شدید بیش از معمول دچار بیماری یا تب می‌شوید، این مسأله ممکن است از نشانه‌های اولیه‌ی سرطان خون باشد. سرطان خون باعث می‌شود بدن شروع به تولید گلبول‌های سفید به میزانی غیر طبیعی کند؛ مسأله‌ای که توان بدن برای مقابله با عفونت‌ها را کاهش می‌دهد. به علائمی شبیه به آنفولانزا که بهبود نمی‌یابند توجه داشته باشید، چون ممکن از نشانه‌های سرطان در مردان باشد.

۸- دشواری در بلع

اگر دچار گلودردی هستید که با درمان‌های معمول بهبود نمی‌یابد، چندین هفته به طول انجامیده و شدیدتر می‌شود، این مسأله می‌تواند از علائم سرطان‌های گلو، معده و یا ریه باشد.

۹- کبودی بیش از اندازه

کبودی گاه و بیگاه بدن مسأله‌ی نگران کننده‌ای نیست. با این وجود، اگر متوجه شدید همیشه دچار کبودی هستید، به ویژه در قسمت‌هایی از بدن مثل انگشتان و دست‌ها که کبودی آن‌ها معمول نیست، می‌بایست به پزشک مراجعه کنید. کبودی‌های غیر معمول می‌توانند از علائم سرطان خون باشند. سرطان خون در طول زمان باعث اختلال در توانایی خون برای انتقال اکسیژن و لخته شدن خون می‌شوند.

۱۰- کاهش وزن بی دلیل

کاهش وزن برای بسیاری از مردم اتفاق خوشحال کننده‌ای است، اما اگر با وجود اشتهای خوبی که معمولا داشتید، حالا کم اشتها شده اید و تغییری در سبک زندگی تان رخ نداده یا دچار مشکلی نشده اید، باید به پزشک مراجعه کنید. کاهش وزن می‌تواند از عوارض بسیاری از سرطان‌ها مثل مری، لوزالمعده، ریه و روده‌ی بزرگ باشد، اما این مسأله به ویژه شایع‌ترین نشانه‌ی سرطان خون یا غدد لنفاوی است.

۱۱- خستگی مداوم

همه‌ی ما گاهی روز‌هایی را تجربه می‌کنیم که چندان پر انرژی نیستیم. با این حال، اگر هر روز و به مدت بیش از یک ماه احساس خستگی می‌کنید یا دچار تنگی نفس شده اید در حالی که پیش ازاین چنین مشکلی نداشتید، لازم است به پزشک مراجعه کنید. ابتلا به سرطان‌های خون و غدد لنفاوی باعث ایجاد خستگی مداوم می‌شود. در اغلب مواقع احساس خستگی ناشی از سرطان نیست، اما بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا از سلامت خود اطمینان یابید.

۱۲- سردرد‌های مزمن

اگر مبتلا به میگرن نیستید یا هرگز دچار سردرد نمی‌شدید، اما حالا مجبور هستید برای تسکین سردردهایتان به طور مداوم از مسکن استفاده کنید، ممکن است این مسأله از علائم تومور مغزی باشد. فشار تومور‌های مغزی به رشته‌های عصبی ایجاد درد می‌کند.



منبع: روزیاتو

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد