گوناگون

عادت‌های اشتباهی که باعث آسیب رسیدن به دندان‌ها می‌شود

عادت‌های اشتباهی که باعث آسیب رسیدن به دندان‌ها می‌شود

پارسینه: افراد زیادی از پوسیدگی دندان‌ها رنج می‌برنددلیل بسیاری از این پوسیدگی‌ها اشتباهات رایجی است که خودمان انجام می‌دهیم .


اشتباهاتی که باعث نابود شدن دندان‌ها می‌شود

نزدیک به ۲/۴ میلیارد نفر در سرتاسر دنیا از پوسیدگی دندان رنج می‌برند. ما ممکن است هر روز - بی آنکه حتی متوجه باشیم - مرتکب اشتباهاتی شویم که به دندان‌های ما صدمه می‌زنند، ما را درگیر بیماری می‌کنند و پول مان را هدر می‌دهند.

در ادامه به چند اشتباه رایج می‌پردازیم که دندان‌های ما را به تدریج نابود می‌کنند.


۱- بی اعتنایی به بوی بد دهان

بوی بد دهان می‌تواند نشانه‌ی عدم رعایت بهداشت یا بیماری لثه باشد. گاهی خودمان متوجه بوی بد دهان مان نمی‌شویم، اما وقتی با دیگران صحبت می‌کنیم آن‌ها می‌توانند این بو را احساس کنند. در این صورت یک راه ساده وجود دارد که مطمئن شوید دهان تان بوی بدی می‌دهد یا نه:


مچ دست تان را زبان بزنید.
پنج تا ده ثانیه صبر کنید.
مچ دست تان را بو کنید.

علاوه بر این، می‌توانید انگشت خود یا تکه‌ای پنبه را به انتهای زبان تان بمالید. سعی کنید خیلی عقب نروید تا زبان تان تحریک نشود و احساس استفراغ به شما دست ندهد.

۲- نوشیدن پس از مسواک زدن

بعد از مسواک صبحگاهی طبیعی است که در طول روز چیز‌هایی خواهید خورد. اما در مورد مسواک شبانگاهی این نکته را باید بدانید که مزه‌ی خمیر دندان باید آخرین مزه‌ی روز شما باشد، یعنی شب‌ها بعد از مسواک زدن دیگر نباید چیزی بخورید. حتی نوشیدن چای درست قبل از خواب می‌تواند تأثیری منفی روی دندان‌ها داشته باشد.

۳- آب کشیدن دهان بعد از مسواک زدن

بعد از زدن مسواک، حتماً دهان خود را آب می‌کشید. اما آب را باید نه یکباره، بلکه جرعه جرعه وارد دهان خود کنید. این عادت پوسیدگی دندان را تا ۲۵ درصد کاهش می‌دهد. خمیر دندان مزه‌ی شدیدی دارد، اما خیلی زود به آن عادت خواهید کرد.

۴- به مقدار کافی مسواک نزدن

با تنها ۳۰ ثانیه مسواک زدن سخت می‌شود نتیجه‌ی خوبی گرفت. این مسأله می‌تواند باعث پوسیدگی دندان و دیگر مشکلات دندانی شود. شما باید دست کم ۳۰ ثانیه برای مسواک زدن هر چهار ربع دهان تان وقت بگذارید که در مجموع ۲ دقیقه برای کل دهان می‌شود.


۵- محکم مسواک زدن

ممکن است به هوای برق انداختن دندان هایتان بیش از حد محکم مسواک بزنید. این کار، اما متأسفانه فقط به مینای دندان هایتان آسیب می‌زند و دندان هایتان را حساس و آسیب پذیر می‌کند. به علاوه باید مسواکی انتخاب کنید که مناسب دهان و دندان‌های شما باشد. برای این منظور بهتر است با یک دندانپزشک مشورت کنید.


۶- مسواک زدن بلافاصله پس از خوردن غذا

مسواک زدن دندان‌ها بلافاصله بعد از خوردن غذا ممکن است تأثیری منفی بر مینای دندان‌ها داشته باشد، به ویژه اگر ماده‌ی غذایی‌ای که خورده اید اسیدی بوده باشد. بعد از خوردن غذا، دندان‌ها به دلیل اسید مواد غذایی در آسیب پذیرترین حالت خود هستند، به همین دلیل بعد از خوردن غذا باید حدود نیم ساعت از مسواک زدن خودداری کنید.


۷- تعویض نکردن مسواک

معمولاً توصیه می‌شود مسواک خود را هر ۳ ماه یک بار عوض کنید. در غیر اینصورت با فرسوده شدن مو‌های مسواک باید سراغ یک مسواک جدید روید. در اینصورت است که مسواک زدن تان تأثیر لازم را پیدا می‌کند و همه‌ی گوشه و کنار‌های دندان‌ها تمیز می‌شوند.


۸- عوض نکردن مسواک در زمان بیماری

مسواک باکتری‌های درون دهان را از بین نمی‌برد. وقتی بیمار می‌شوید باید از مسواک دیگری استفاده کنید تا دوباره بیمار نشوید. علاوه بر این، در روز‌هایی که بیمار هستید مطمئن شوید که مسواک تان با مسواک‌های دیگر درون جامسواکی تماس پیدا نمی‌کند.
منبع:سیمرغ

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار