گوناگون

علت استفراغ کودکان و نوزادان

علت استفراغ کودکان و نوزادان

پارسینه: طبیعی است که گاهی اوقات نوزادان و کودکان استفراغ کنند. در بیشتر موارد، بیشتر از یک تا دو روز طول نخواهد کشید و نشانه ای از جدی بودن نیست. اما در پاره‌اي مواقع مي تواند نشانه يك مشكل جدی باشد.

طبیعی است که گاهی اوقات نوزادان و کودکان استفراغ کنند. در بیشتر موارد، بیشتر از یک تا دو روز طول نخواهد کشید و نشانه ای از جدی بودن نیست.

شایعترین علت استفراغ در کودکان و نوزادان، گاستروانتریت است. این یک عفونت روده است که معمولاً توسط ویروس یا باکتری ایجاد می شود و این باعث اسهال نیز می شود. علائم ممکن است ناخوشایند باشد اما کودک شما معمولاً بعد از چند روز احساس بهتری پیدا می کند.

با این حال، استفراغ مداوم می تواند گاهی اوقات باعث شود کودک شما به شدت دچار کمبود آب بدن شود و گاهی اوقات می تواند نشانه ای از جدی تر شدن مانند مننژیت باشد.

در این صفحه، در صورت ادامه استفراغ فرزندتان ، چه کاری باید انجام شود و برخی از دلایل عمده استفراغ در کودکان و نوزادان را شرح می دهد.

چه کاری انجام دهیم؟

اگر فرزند شما استفراغ می کند، باید مراقب آنها باشید. به غریزه خود اعتماد کنید و در صورت نگرانی فوراً با پزشک معالج خود تماس بگیرید.

اگر علت استفراغ کودک فقط یک اشکال شکم است، کودک شما هنوز هم باید اشتهای غذا خوردن داشته باشد ، بازی کند و خود معمولی او باشد. در این حالت، آنها را به طور عادی تغذیه کنید و نوشیدنی های منظم را به آنها پیشنهاد دهید.

اما اگر آنها به نظر نمی رسد مثل همیشه باشند - به عنوان مثال، اگر آنها بیحال، کم تحریک هستند - ممکن است به شدت بیمار باشند، بنابراین شما باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.

چه موقع به پزشک مراجعه کنید؟

• کودک شما به طور مکرر استفراغ می کند و قادر به نگه داشتن مایعات نیست.

• فکر می کنید که آنها کم آب هستند - علائم کمبود آب بدن می تواند شامل خشکی دهان ، گریه بدون اشک ، ادرار کردن کمتر و خواب آلودگی باشد.

• استفراغ آنها سبز است یا حاوی خون است.

• آنها بیش از یک یا دو روز استفراغ کرده اند.

• اگر فرزند استفراغ می کند و به درد ناگهانی و شدید شکمی مبتلا شده، یا بیحال است به نزدیکترین بیمارستان و اورژانس خود مراجعه کنید.

• در صورت استفراغ و سردرد، گردن سفت و بثورات ، سریعاً با آمبولانس تماس بگیرید یا فوراً به نزدیکترین بیمارستان بروید.

درمان خانگی استفراغ کودکان

در بیشتر موارد، می توانید کودک خود را با خیال راحت در خانه درمان کنید. مهمترین کاری که می توانید انجام دهید این است که برای جلوگیری از کمبود آب بدن ، مایعات به او بدهید.

اگر نوزاد شما استفراغ می کند ، شیر مادر را ادامه دهید. اگر به نظر می رسد کم آب هستند، به مایعات اضافی احتیاج دارند. از پزشک معالج یا داروساز خود بپرسید که آیا شما باید محلول ریدراتاسیون دهانی به کودک خود بدهید.

محلول rehydration خوراکی یک پودر ویژه ای است که شما آن را به یک نوشیدنی تبدیل می کنید. این ماده حاوی شکر و نمک برای جایگزینی آب و نمکی است که از طریق استفراغ و اسهال از بین می روند.

كودكانی كه استفراغ می كنند، بايد غذاهای مایع مصرف کنند. از آب میوه و نوشیدنی های گازدار خودداری کنید تا زمانی که احساس بهتری پیدا کنند. اگر آنها کم آب نیستند و اشتهای خود را از دست نداده اند ، خوب است که کودک شما به طور عادی غذاهای جامد بخورد.

اگر نگران کمبود آب هستید ، با پزشک خود صحبت کنید. آنها ممکن است یک راه حل برای هیدراتاسیون بدن را برای فرزند شما توصیه کنند.

اگر فرزند شما اسهال دارد و استفراغ می کند ، تا 48 ساعت پس از آخرین اسهال یا استفراغ ، نباید به مدرسه مراجعه کند.

علل استفراغ در کودکان :

تعدادی از دلایل احتمالی استفراغ در کودکان وجود دارد که در زیر توضیح داده شده است.

گاستروانتریت :

گاستروانتریت یک عفونت روده است. این یک علت شایع استفراغ در کودکان است و معمولاً چند روز طول می کشد.

آلرژی غذایی :

آلرژی غذایی می تواند باعث ایجاد استفراغ در کودکان شود، همچنین علائم دیگری مانند بثورات پوستی افزایش یافته، قرمز ، خارش دار ( کهیر ) و تورم صورت، اطراف چشم، لب، زبان یا سقف دهان ایجاد می شود.

اگر فکر می کنید فرزند شما ممکن است آلرژی غذایی داشته باشد، مراقب غذاهایی باشید که ممکن است استفراغ را به همراه داشته باشد و برای تشخیص به پزشک مراجعه کنید.

سایر عفونت ها :

استفراغ گاهی اوقات می تواند نشانه ای از عفونت غیر از دستگاه گوارش مانند عفونت ادراری (UTI) ، عفونت گوش میانی ، ذات الریه یا مننژیت باشد.

در صورت استفراغ و تجربه علائم اضافی عفونت مانند درجه حرارت بالا (تب) و تحریک پذیری ، با پزشک معالج فرزند خود تماس بگیرید.

آپاندیسیت :

آپاندیسیت تورم دردناک آپاندیس است ، یک کیسه انگشت مانند که به روده بزرگ وصل شده است. این باعث درد شدید شکمی می شود که با گذشت زمان بدتر می شود.

اگر فرزند شما دارای درد شکمی است که به تدریج بدتر می شود ، با پزشک معالج خود تماس بگیرید. اگر درد دارید که به سرعت وخیم تر می شود و در سراسر شکم آنها پخش می شود ، با آمبولانس تماس بگیرید.

در بیشتر موارد آپاندیسیت ، آپاندیس باید در اسرع وقت جراحی برداشته شود.

سموم :

بلعیدن سموم اتفاقی است که می تواند باعث استفراغ فرزند شما شود. اگر فکر می کنید این مورد است ، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

علل استفراغ در نوزادان :

استفراغ کودکان زیر دو سال شامل:

گاستروانتریت

آلرژی غذایی یا عدم تحمل شیر

ریفلاکس معده و روده - که در آن محتویات معده از گلو فرار می کنند

سوراخ بسیار بزرگ در شیر بطری ، که باعث می شود کودک شما شیر بیش از حد بلع کند

تنگی پیلور مادرزادی

فتق خفه شده - کودک شما مرتباً استفراغ می کند و گریه می کند که گویی درد زیادی دارد.

منبع: بیتوته

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار