گوناگون

دریا درمانی چیست؟ فواید و روش های دریا درمانی

دریا درمانی چیست؟ فواید و روش های دریا درمانی

پارسینه: دریا درمانی یکی از شاخه های آب درمانی است در طب جایگزین و مکمل است. در این روش درمانی از دوش گرفتن و پاشیدن آب گرم دریا، استعمال رسوب های دریایی و جلبک ها بر روی پوست بدن و استشمام بخارات دریایی استفاده می شود.

دریا درمانی یکی از شاخه‌های آب درمانی است و در گروه طب مکمل جای می‌گیرد. از این روش برای درمان برخی از بیماری‌های جسمی و روحی استفاده می‌شود. در دریا درمانی از آب دریا، ماسه‌های ساحلی، جلبک‌ها و انواع گیاهان دارویی و انواع سنگ‌های معدنی و نمک دریایی برای درمان استفاده می‌شود.


تصور می‌شود که آب دریا بر روی منافذ پوست بدن اثرات مفیدی دارد و بسیاری از عناصر مفید مانند کلسیم، منیزیم، پتاسیم، فسفات و سدیم موجود در آب دریا از طریق پوست جذب بدن می‌شود.

امروزه در برخی از کشور‌های اروپایی برای درمان بسیاری از امراض مانند ناراحتی‌های استخوانی و مفصلی از روش دریا درمانی بهره می‌برند.

خواص و مزایای دریا درمانی


آب دریا برای درمان بسیاری از بیماری‌های پوستی مانند اگزما مفید می‌باشد، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند، سبب کاهش درد و ناراحتی و آلرژی شده و به پوست رطوبت رسانی می‌کند.

آب دریا تقریبا حاوی تمام عناصر مورد نیاز برای بدن می‌باشد. به همین علت زمانی که در آب دریا قرار می‌گیرید و یا از برخی آبزیان و جلبک‌های دریایی استفاده می‌کنید، عناصر مورد نیاز بدن خود را تأمین کرده اید.

آب و هوای دریایی سبب تحریک قوا و نیرو بخشی و آرامش می‌شود. زمانی که وارد آب دریا می‌شوید به علت تغییر دما، بدن شما احساس سرما می‌کند و رگ‌های خونی منقبض می‌شود، اما دوباره منبسط شده و همین امر باعث تحریک دستگاه گوارش و تنفسی می‌شود و به شما حس خوشایندی می‌دهد.

آب دریا سبب کاهش فشار بر روی مفاصل کشیده شده می‌شود و اگر با ماساژ درمانی همراه شود اثرات مفیدی بر روی سلامت بدن دارد.

قرار دادن جلبک‌ها و رسوبات دریایی بر روی پوست بدن بسیار مفید می‌باشد، زیرا این مواد حاوی ترکیبات ضد باکتریایی، ضد ویروسی و آنتی بیوتیکی هستند.

آب شور دریا و جلبک‌های دریای برای درمان بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس، اگزما و درماتیت آتوییک بسیار سودمند است. همچنین برای مشکلات و ناراحتی‌های عضلانی و مفاصل و آرتریت، بیماری‌های مرتبط با دستگاه گردش خون (مانند فشار خون بالا و تصلب شرائین)، بیماری‌های تنفسی و التهاب مزمن مفید می‌باشد.

آب دریا به علت اثرات مثبتی که بر روی سیستم ایمنی بدن دارد سبب بهبود کیفیت خواب و بر طرف شدن احساس خارش و التهاب می‌شود.


گیاهان دریایی و جلبک‌ها حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی دریایی هستند که استفاده از آن‌ها برای درمان و پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها مفید می‌باشد.

درمان گرانی که به شیوه دریا درمانی عمل می‌کنند، به افراد توصیه می‌کنند که در صورت مجاورت و نزدیکی به آب دریا حتما روزی یک بار از آب دریا و گیاهان دریایی استفاده کنند.


روش درمان با گیاهان و جلبک‌های دریای به این صورت است که آن‌ها را روی بدن قرار داده و کل بدن را با آن‌ها می‌پوشانید و سپس در معرض نور آفتاب قرار گرفته و حمام آفتاب می‌گیرید. این کار سبب بهبود جریان و گردش خون در رگ‌ها می‌شود و در نتیجه سبب پاکسازی خون و زدودن سموم می‌شود.


پاک سازی بدن با نمک دریا
نمک دریایی یک ماده طبیعی و مفیدی است که در تصفیه و پاکسازی بدن از سموم و اخلاط ناسالم از بدن مؤثر است.

درمان گران توصیه می‌کنند برای پاک سازی خون و سم زدایی از بدن با آب دریا دوش بگیرید. بعد از حمام کردن با آب دریا احساس سبکی و رهایی خاصی به شما دست خواهد داد.


گِل دریایی


بسیاری از کسانی که در زمینه طب مکمل فعالیت می‌کنند بر این باورند که قرار گرفتن برای مدتی در گل یا خاک رس دریایی سبب می‌شود تا درد‌های مفصلی و استخوانی تسکین پیدا کند. برای این کار بهترین شرایط این است که بر روی خاک رس در نزدیک ساحل دریا قرار گرفته و از تابش ملایم نور آفتاب بهره ببرید. این کار علاوه بر اینکه سبب تسکین درد‌های مفصلی و استخوانی می‌شود، از بروز این مشکلات نیز پیشگیری می‌کند.

حمام کردن با آب شور دریا


آب شور دریا یکی از آب‌های پر خاصیت می‌باشد. در متون طب سنتی هندی و چینی توصیه‌های فراوانی در مورد حمام کردن با آب شور دریا شده است. این آب دارای املاح معدنی و مغذی زیادی است که در حفظ سلامتی، شادابی و نشاط جسمانی مؤثر می‌باشد.

بهترین روش برای حمام با آب دریا قرار گرفتن در محیط این آب و جو آرامش دهنده آن است. مواد معدنی موجود در این آب سبب بهبود عملکرد دستگاه‌های درونی بدن و به خصوص سیستم ایمنی و دفاعی بدن می‌شود.



روش‌های دریا درمانی
در دریا درمانی از چند روش مختلف استفاده می‌شود که شامل شن درمانی، درمان به وسیله باد و درمان به وسیله آفتاب می‌باشد.

۱. شن درمانی
شن درمانی که به نام Psamma Therapy نیز شناخته می‌شود، روشی است که در آن شن دریایی را درون مخزن‌هایی می‌ریزند و این مخزن‌ها به گونه‌ای می‌چرخند که این شن‌ها با آب گرم دریا به طور متناوب آغشته می‌شود. این شن داغ و مرطوب برای کل بدن و یا برخی از اعضای بدن استفاده می‌شود.


مهم‌ترین اثر این روش درمانی ایجاد تعریق است که این ویژگی برای التیام و درمان مشکلات مفصلی که بر اثر ضربه متورم شده اند بسیار مفید می‌باشد.


۲. درمان به وسیله باد
باد درمانی یا Anemo Therapy روشی است که در کنار دریا درمانی از آن استفاده می‌شود. در این روش افراد مجرب و کار شناخته‌ای با توجه به سرعت و جهت و ارتفاع وزش باد برای درمان بیماران از آن استفاده می‌کنند. از ویژگی‌های این روش درمانی افزایش گردش خون و تبادل املاح در پوست می‌باشد.


۳. درمان به وسیله آفتاب
آفتاب درمانی یا Helio Therapy یکی از انواع مهم دریا درمانی می‌باشد. نکته‌ای که باید به آن توجه داشت بهره بردن صحیح و به اندازه از نور آفتاب می‌باشد. قرار گرفتن در معرض مستقیم نور شدید آفتاب بدون بهره گرفتن از سایه و چتر و نسیم ملایم می‌تواند حتی بسیار مضر نیز باشد.


مقایسه آب درمانی با دریا درمانی
آب دریا دارای چگالی بیشتری نسبت به آب معمولی می‌باشد و از این رو سبب می‌شود تا شما در آب دریا بیشتر احساس سبکی و بی وزنی کنید. در واقع شما در آب دریا بهتر می‌توانید اندام‌های خود را به حرکت در آورید، کاری که انجام آن در هوا برایتان مشکل‌تر است.


زمانی که شما از دریا درمانی استفاده می‌کنید، علاوه بر بهره بردن از خواص بی نظیر آب شور دریا و گیاهان و جلبک ها، از ویژگی‌های دیگری مانند تماشای افق زیبا، استنشاق هوای دلپذیر ساحل و شنیدن صدای آرام بخش امواج و ... نیز بهره مند می‌شوید و حس آرامش به شما دست خواهد داد.


همچنین با قدم زدن در آب دریا ماهیچه‌های شمال تقویت شده و نیرومند می‌شوند.

هنگام شنا کردن در آب دریا، امواج آب، بیمار را به بالا و پایین برده و او را می‌چرخاند و این حرکات به همراه حرکت مفصل‌ها باعث ترشح اندروفین شده و حس نشاط و آرامش به بیمار دست می‌دهد و همین امر برای او ایجاد انگیزه‌ای برای فعالیت می‌کند.


نکاتی در مورد دریا درمانی
دریا درمانی اگر چه یک روش بسیار مؤثر برای درمان درد‌های مفصلی است، اما توجه داشته باشید که در مناطقی که هوا کمی سرد است و وزش باد شدید است، سردی آب به همراه وزش باد ممکن است سبب بدتر شدن بیماری و افزایش درد شود. از این رو این روش درمانی زمانی مؤثر است که از آب دریای یک منطقه گرمسیری استفاده کنید و مدت زمان کوتاهی در آب دریا بمانید.



دمای آب دریا باید متناسب با دمای بدن باشد، حتی در مورد برخی از بیماران این دما باید کمی بیشتر از دمای طبیعی بدن یعنی در حدود ۴۰ تا ۴۲ درجه باشد. از این رو در برخی از کشور‌ها که دمای آب دریا کمتر از این میزان است، استخر‌های تعبیه شده است که آب دریا را از اعماق زیاد که عاری از هر گونه میکروب باشد، به وسیله لوله‌ها بیرون کشیده و در استخر‌ها جمع آوری می‌کنند و دمای آن را تنظیم می‌کنند.



سپس با استفاده از اتاق‌های مخصوص و گرم خانه‌های ویژه برای خشک کردن بیمار به وسیله اشعه ماورای بنفش و ... و با رعایت تمام نکات ایمنی و پزشکی، دریا درمانی را انجام می‌دهند.



هشدار: دریا درمانی برای زنان باردار و یا افرادی که تحت پروسه شیمی درمانی و یا رادیوتراپی هستند، به دلیل افزایش علائم حالت تهوع توصیه نمی‌شود./ بیتوته

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار