چگونه در منزل لامپ رشد گیاه بسازیم؟
خودمان لامپ رشد گیاه بسازیم، این موضوعی است که اکثر باغداران و یا افرادی که در خانه خود گیاهانشان را پرورش می دهند، به آن فکر می کنند. ساخت لامپ رشد گیاه توسط انسان ها ممکن است سخت به نظر بیاید و پیشنهاد می شود تا افراد به تنهایی دست به ساخت لامپ رشد گیاه نزنند. در ادامه به آموزش خودمان لامپ رشد گیاه بسازیم می پردازیم.
به گزارش پارسینه و به نقل از ایران سان لایت؛ در عصر امروز بسیاری از افراد به داشتن گل و گیاه علاقه مند شدند بدین صورت که اکثر این افراد برای تامین کردن نور و خاک مناسب گیاهان خود هزینه های بسیاری می کنند. مهمترین مسئله برای داشتن گل و گیاه در خانه تامین نور است زیرا نور مانند یک مواد معدنی مهم نقش خود را ایفا می کند.در شرایطی که نرو کافی در منزل خود ندارید می توانید از لامپ های رشد گیاه استفاده نمایید تا نور مورد نیاز گیاه خود را فراهم کنید.
ما می توانیم به راحتی خودمان لامپ رشد گیاه بسازیم. بهترین گزینه برای استفاده از نور جایگزین خورشید، نور led می باشد. این نور کاملا مشابه نور خورشید می باشد که شما می توانید ان را جایگزین کنید.
لامپ های رشد گیاه نیز از این نور استفاده می کنند که انواع مختلف از این لامپ رشد گیاه با قیمت های مختلف در بازار یافت می شود اما شما می توانید به راحتی در منزل خود در واقع خودمان لامپ رشد گیاه بسازیم.
ساخت لامپ رشد گیاه به تنهایی نیازمند افراد متخصص است. در واقع به تنهایی ممکن است کمی به مشکل بخورید برای ساخت لامپ های رشد گیاه. شاید تصور کنید که از تمامی لامپ های رشته یا می توان به عنوان لامپ رشد گیاه استفاده نمود اما سخت در اشتباهید زیرا لامپ های رشد گیاه دارای خصوصیات خاصی هستند و متفاوت از دیگر لامپ ها هستند.
طول موج نور مورد نیاز گیاه:
نور با طول موج آبی برای رشد گیاه.
نور با طول موج قرمز برای گلدهی و بارور شدن گیاه.
نور با طول موج سبز برای حفظ شادابی و سبزینگی گیاه.
خودمان لامپ رشد گیاه بسازیم؟
مواد مورد نیاز برای اینکه خودمان لامپ رشد گیاه بسازیم:
برد توسعه ATTiny26
آداپتور دیواری ۵V
سه عدد LED قرمز
مقاومت ۳۰ohm
مقاومت ۲۰ohm
مقاومت ۱۰۰K
مقاومت ۵۰K
سوکت برق
دوشاخه برق
کمی سیم
انتخاب گلدان:
در ابتدا باید یک گلدان پلاستیکی برای سوراخ کردن و نصب برد الکتریکی بر روی ان استفاده نمایید .لازم است بدانید که برای اینکه خودمان لامپ رشد گیاه بسازیم باید از گلدان پلاستیکی استفاده کنیم. در مرحله ابتدایی می توانید از یک ظرف مانند گلدان استفاده کنید و ان را تست کنید.
این لامپ رشد گیاه به طور مستقیم به خود گلدان وصل میشود و برای اینکار روی بدنه گلدان دو سوراخ دریل کنید تا بتوانید سیمها را از آن رد کنید.
پس از تهیه وسایل فوق ابتدا صفحه برد ال ای دی رشد گیاه را روی هیت سینک پیچ میکنیم.
برای این منظور بهتر است ابتدا کمی خمیر سیلیکون بین برد و هیت سینک مالیده شود این کار باعث دفع بهتر حرارت از برد میشود و طول آن بالا میرود.
سپس هیت سینک را سوراخ میکنیم و برد را روی آن پیچ میکنیم.
مرحله بعدی اتصال درایور به برد است که با توجه به سیم های مثبت و منفی درایور را لحیم میکنم.
کار تمام است و با اتصال برق به ورودی درایور چراغ رشد گیاه ما آماده است.
نکته:
در صورتی که مدار ها و یا قسمت هایی به اشتباه به یکدیگر متصل شوند ممکن است دچار نوسانات برقی بشوید بهتر است از یک فرد خبره و دارای اطلاعات کمک بگیرید. پیشنهاد می شود از لامپ رشد گیاه های عادی استفاده کنید و به خودی خود آن را نسازید تا دچار مشکلات نشوید.
انواع لامپ رشد گیاه از نظر کارکرد:
نور قرمز برای رشد گل و میوه
نور آبی برای رشد شاخ و برگ
نور سبز به رشد بهتر گیاه کمک می کند و به واسطه رنگ این نور، گیاه جلوه بهتری پیدا می کند.
نور و لامپ بنفش برای رشد گیاه و پرورش برخی از گیاهان خانگی
لامپ رشد گیاه سفید
لامپ رشد گیاه ها در انواع و اندازه های مختلفی در بازار تولید شده اند. شما می توانید نسبت به نوع نیاز گیاهان خود لامپ رشد گیاه خود را خریداری نمایید و شاهد رشد گیاهان خودتان باشید.
انواع لامپ رشد گیاه از نظر شکل:
لامپ led رشد گیاه
لامپ رشد گیاه رشته ای
لامپ باغبانی رشد گیاه
لامپ فلورسنت
لامپ هالوژنی
لامپ تخلیه گازی
مزایای استفاده از لامپ رشد گیاه:
مصرف برق لامپ های LED نسبت به لامپ های فلورسنت و تخلیه گازی بسیار کم است.
طول عمر آن ها در حدود 30 تا 50 هزار ساعت است.
قابلیت اتصال مستقیم لامپ LED به برق شهر و عدم نیاز به بالاست، ترانس، استارت و سایر تجهیزات جانبی
حرارت بسیار کم و عدم نیاز به سیستم های خنک کننده برای کاهش دمای لامپ به طوریکه می توان این لامپ ها را در فاصله ۲۰ تا ۳۰ سانتی متری گیاه قرار دارد.
ضربه پذیری بسیار بالا و مقاومت مناسب در برابر ضربه و پرتاب شدن و … نسبت به دیگر لامپ ها
قابلیت تولید حتی در مدل های کاملا ضد آب
نورهای فرابنفش UVC و UVB در هر دو لامپ فلورسنت و HID تولید می شود ولی لامپ های LED فاقد این نورهای خطرناک و سرطانزا است.
سازگاری کامل با محیط زیست
پیشنهاد می شود با توجه به راحتی خودمان لامپ رشد گیاه بسازیم، به تنهایی دست به ساخت نزنید.
تفاوت اصلی لامپ رشد گیاه و لامپ معمولی:
تفاوت در عملکرد: لامپ های نور معمولی معمولا فقط برای روشنایی اتاق و اطراف استفاده می شوند و در رنگ های سفید و زرد تولید می شوند. ولی لامپ های رشد گیاه برای تأمین نور مورد نیاز گیاهان استفاده می شوند.
تفاوت در طیف رنگی: لامپ های معمولی معمولا طیف رنگی سفید و زرد دارند که تنها برای روشن سازی اطراف استفاده می شوند اما گیاهان برای رشد، نیاز به انجام فعالیت فتوسنتز دارند و طیف رنگی که برای فتوسنتز مورد استفاده قرار می گیرد، خاص است. طیف رنگی مورد نیاز برای فتوسنتز کردن گیاهان آبی و قرمز می باشد از همین رو اکثر لامپ های رشد گیاه این رنگ را دارند. به همین دلیل بهتر است در صورت عدم وجود نور، از لامپ مخصوص گیاهان آپارتمانی استفاده شود.
تفاوت در نحوه ساخت: اکثر ال ای دی هایی که رد لامپ رشد گیاه قرار گرفته اند، دارای دمای خاص می باشند و به صورت منظم در کنار هم قرار گرفته اند. در این لامپ ها هم به صورتی قرار گرفته اند که تمامی قسمت های گیاه را پوشش دهد.
تفاوت در قیمت: قیمت لامپ های رشد گیاه به علت استفاده لامپ های مخصوص برای رشد گیاهان حدودا گرانتر از دیگر لامپ های معمولی است. پیشنهاد می شود با توجه به راحتی خودمان لامپ رشد گیاه بسازیم، به تنهایی دست به ساخت نزنید.
ارسال نظر