گوناگون

صندوق های رای دهی صفحه لمسی در ایتالیا

پارسینه: با شنیدن نام سالنتو یاد مناظر زیبا می افتید اما این بار باید بدانید که داستان رای الکترونیکی و سیستم جدیدی است که قرار است در این شهر و شهرهای دیگر ایتالیا، نصب شوند.

مارتیگنانو شهری که بهترین زیرساخت اینترنت ایتالیا را داراست، شهر دیگری است که سیستم جدید رای دهی الکترونیکی در آن مورد آزمایش قرار خواهد گرفت. زبان مردم منطقه Griko است که نوعی زبان باستانی یونانی است که مردم این منطقه تکلم می کنند.

اولین تجربه رای دهی برای پیوستن به شهرهای بالای 5 هزار شهروند است که به صورت رفراندوم از طریق رای دهی الکترونیکی صورت می گیرد.

تجمع مناطق و تشکیل شهرهای جدید با هدف کاهش هزینه های شهرداری و کم حجم کردن ادارات و سیستم بروکراتیک در استان های ایتالیایی به اجرا گذاشته شده است و رای دهی الکترونیکی از مناطق کم جمعیت شروع شده تا تجربیات این مناطق بعدا برای توسعه سیستم رای دهی در مناطق پرجمعیت شهرهای بزرگ بکار گرفته شود.

سیستم صندوق های رای دهی قدیمی در مدارس و ادارات را دیگر در شهرهای مارتیگنانو و ملپیگنانو نخواهید دید و در عوض سیستم رای دهی الکترونیکی با صفحه لمسی که مردم به راحتی می توانند با آن رای دهند، جای آن را گرفته است.

در توسعه سیستم رای دهی الکترونیکی e-voting وزارت کشور کمتر و سندیکای LeG و مدیر آن پروفسور مارکو مانکارلا نقش بسزایی داشته اند.
مانکارلا در نقش مشاور در حقوق دیجیتال، تجربیات رای دهی الکترونیکی را درمکزیک داشته (منطقه جالیسکو) و حالا آنرا در این منطقه از ایتالیا پیاده سازی کرده است.

در سیستم سنتی برای ثبت نام از کاغذ استفاده شده و سیستم شمارش آرا از دستی به الکترونیکی تبدیل شده است اما به گفته مانکارلا این سیستم سنتی است و باید با سیستم تمام الکترونیکی عوض شود.

برای هر بار رای دهی به ازای هر رای گیرنده بین 2 تا 3هزار یورو هزینه می شود در حالی که برای سیستم تمام الکترونیکی صفحه لمسی 2 هزار دلار برای 10 تا 15 سال فقط هزینه می شود.
تفاوت هزینه کاملا مشخص است . اما چگونه کار می کند: وقتی یک نفر رای دهنده به صورت سنتی نامش یک بار ثبت شده و هویتش تایید می گردد، روی صفحه لمسی تمام انتخاب های ممکن را می بیند. یک صفحه خالی رای را می بیند و بعد از رای پرینت اش چاپ می شود و هم زمان اطلاعات ذخیره می شود. هزار کاغذ چاپ شده از انی دست که شبیه رسید است، فقط 2 دلار هزینه در بر دارد.

شمارش دستی از روی پرینت های ذخیره شده هم زمان به عنوان یک آپشن برای مقامات موجود خواهد بود و دیتا نیز به روی آنلاین روی دیتابیس اصلی Sistema Pubblico Connettivita یا SPC ذخیره می شود.(موسسه سیلو اولین عرضه کننده گواهینامه تاییدیه برای سیستم شمارش SPC است )
سیستم رای دهی الکترونیکی مذکور با خطر بریل و سیستم صوتی برای نابینایان و ...نیز آماده ارائه خدمات است.

البته این اولین بار نیست که در ایتالیا سیستم رای دهی الکترونیکی تجربه می شود. در سال 2006 گوئیلیانو آماتو از ترس تقلب در انتخابات، سیستم رای دهی الکترونیکی را بایکوت کرد. در ان موقع نتایج با یو اس بی به دستگاههای شمارش کننده ارسال شد و همان موقع احتمال دستکاری در یو اس بی ها مطرح شد.

در انتخابات استانی 2008 نیز از سیستم رای دهی الکترونیکی استفاده شد اما در نهایت رای دهی با کاغذ مورد ارزیابی قرار گرفت.


منبع: خبرآنلاین

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار