گوناگون

کشف عنصر کلیدی شناسایی سرطان پستان

پارسینه: یک تیم تحقیقات سوئیسی در بررسی ساختار بافت‌های سرطان پستان با بافت‌های سالم به یک تفاوت بارز میان این دو نوع بافت پی بردند: بافت‌های سرطانی ترکیبی از مناطق نرم و سخت بوده در صورتی که بافت‌های سالم دارای سفتی یکسانی هستند.

با این کشف گام بزرگی به‌ سوی بهبود روش‌های تشخیص سرطان پستان برداشته می‌شود، همچنین یک ردپای نانومکانیکی منحصر بفرد مربوط به تومورهای سرطانی به‌ دست آمده است که از آن می‌توان برای تشخیص بیماری سرطان استفاده کرد. این تیم تحقیقاتی نتایج یافته‌های خود را در پنجاه‌و‌هفتمین نسشت سالانه انجمن بیوفیزیک که در فلادلفیا برگزار شد، ارائه کردند.

«مارییجا پلودنیک» از دانشگاه بازل سوئیس می‌گوید: زمان زیادی طول کشید تا مشخص شود که عنصر کلیدی در شناسایی سرطان در خواص فیزیکی بافت‌های تومور نهفته است. بیومکانیک نقش اصلی را در مهاجرت، یورش و تکثیر سلول‌های سرطانی ایفا می‌کند. با این حال نظرات مخالفی نیز در این باره وجود دارد مبنی بر این که استخراج اطلاعات در این بخش بسیار دشوار است. با توجه به این که مکانیک سلولی در مقیاس‌های نانومتری اتفاق می‌افتد، این دغدغه درست است؛ اما به نظر می‌رسد پژوهش‌های انجام شده در این پروژه بتواند در حل این مشکل کمک کند.

این تیم تحقیقاتی برای تعیین سختی بافت از نوک نانومقیاس میکروسکوپ استفاده کردند. این نوک روی بافت‌ پستان به حرکت در آمده و ایجاد دندانه‌هایی روی این بافت می‌کند. این دندانه‌ها در گام بعد، توسط میکروسکوپ نیروی اتمی شناسایی و تصویربرداری می‌شود؛ میکروسکوپی که قدرت تفکیک فضایی بالایی دارد.

«مارییجا پلودنیک» می‌گوید: بهترین خروجی پروژه ما این است که دریافتیم سختی بافت‌های سالم به‌ صورت یکنواخت است. در واقع بافت‌های بیمار دارای سختی ناهمگونی هستند، به‌ صورتی که بخشی از بافت نرم و بخش دیگر آن سخت است.

یکی از جنبه‌های جالب توجه در این پژوهش آن است که محققان موفق شدند با اعمال تغییراتی در میکروسکوپ نیروی اتمی آن را به‌ نحوی بهینه کنند تا بتواند سختی نانومقیاس را در نمونه‌های مورد نظر اندازه‌گیری کند. آنها از ابزاری به‌ نام تشخیص بافت به‌ صورت خودکار و قابل اعتماد یا ARTIDIS برای این کار استفاده کردند که توسط همین تیم تحقیقاتی ساخته شده بود. یکی از مزایای این ابزار این است که قادر است مقدار تهاجمی بودن و سرعت تکثیر سلول سرطانی را با استفاده از خواص نانومکانیکی منحصر به‌ فرد آن به‌ دست آورد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار