رباتها در خانههای سالمندان چه کمکی میکنند؟
با افزایش جمعیت سالمند جهان و کاهش نیروی کار، نیاز به استفاده از رباتها بهویژه در انجام وظایفی چون مراقبت از سالمندان که همزمان نیازمند دقت و نیروی جسمانی بالاست، بیش از پیش احساس میشود.
به گزارش پارسینه، وبگاه ارث در گزارشی آورده است: رباتها در حال تغییردادن روشهای مقابله خانههای سالمندان با چالشهای مهم خود هستند؛ چالشهایی که جابهجایی کارکنان و کاهش نیروی کار از جمله آنها محسوب میشوند.
این دستیاران خلاق برای کمک به انجام وظایف مراقبتی ضروری وارد عمل میشوند و برای کاهش باری که بر دوش مراقبان سالمندان قرار دارد، راهحلهایی ارائه میدهند.
نقش رباتها در مراقبتهای طولانیمدت
دانشمندان دانشگاه نوتردام در آمریکا به سرپرستی یانگسوک لی (Yong Suk Lee) به تازگی نقش رباتها در مراقبتهای طولانیمدت را بررسی کردند. این در حالی است که بیشتر پژوهشهایی که پیش از این، در زمینه علم رباتیک صورت گرفته، بر استفاده از رباتها در صنعت متمرکز بوده است.
گروه پژوهشی از دادههای مربوط به خانههای سالمندان ژاپن (جمعآوریشده در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۲ میلادی) استفاده کردند؛ زیرا ژاپن با افزایش شدید جمعیت سالمند و کاهش نیروی کار مواجه است.
انواع رباتهای خانههای سالمندان
در این پژوهش سه نوع اصلی از رباتها را شناسایی کردند که معمولاً در خانههای سالمندان استفاده میشوند و هر کدام با هدف رفع نیازهای مراقبتی خاصی طراحی شدهاند.
رباتهای انتقالدهنده؛ به پرستاران در انجام وظایف فیزیکی سخت مانند بلندکردن، جابهجایی و چرخاندن بیماران کمک میکنند و فشار بر مراقبان را کاهش میدهند؛
رباتهای متحرک؛ به بیماران کمک میکنند تحرک داشته باشند و در انجام فعالیتهایی مانند حمامکردن، استقلال آنها را افزایش میدهند؛
رباتهای نظارتی و ارتباطی؛ از فناوریهای پیشرفته، از جمله بینایی رایانهای، برای ردیابی دادههای بیمار و انتقال اطلاعات مهم به مراقبان استفاده میکنند و مراقبت بهموقع و کارآمد را تضمین میکنند.
بینایی رایانه یکی از شاخههای هوش مصنوعی است که از یادگیری ماشین و شبکههای عصبی برای آموزش رایانهها و سامانهها استفاده میکند تا از تصاویر دیجیتال، ویدئوها و سایر ورودیهای بصری، اطلاعات معنادار استخراج کند و در صورت مشاهده نقص یا مشکلات، اقداماتی را انجام دهند.
یافتههای پژوهشگران نشان داد استفاده از این رباتها باعث میشود نرخ جابهجایی کارکنان خانههای سالمندان، که یکی از مشکلات این اماکن محسوب میشود، کاهش یابد.
لی توضیح داد: جابهجایی کارکنان معمولاً یکی از نگرانیهای بزرگ خانههای سالمندان است. این کارکنان معمولاً درد فیزیکی زیادی را تجربه میکنند؛ بهویژه در زانوها و کمر. کار آنها دشوار و دستمزدشان ناچیز است.؛ بنابراین استفاده از رباتها در خانههای سالمندان بر حفظ کارکنان این اماکن تأثیر داشت.
منبع: ایرنا
ارسال نظر